2019

Bu sene hayatımın en ağır en ağrılı en dayanılmaz günlerini yaşadım ve yaşıyorum.. Yirmi beş yaşındayım bu sene ve sanki bu yaşıma kadar ki gülüşlerimin mutluluklarımın acısını çıkarıyordu hayat. Bu sene 2019 senesi ve bu seneyi hiç unutmayacağım.

Gelecek seneler belki daha zorlu olacak. Bu bilinmez fakat geleceğimi bu seneden almış olduğum bu acılar ekseninde çizeceğim. Ben aynıyım kişiliğim aynı gülüşüm aynı bunlar değişmeyecek. Fakat yer zaman insanlar bundan emin değilim. 

Bu hale gelmemde kimsenin suçu yoktur. İnsanların insanlardaki hassasiyeti yüreği anlayacak ne kalp ne de o düşünce vardır. Böyle bir beklentim olmadı sizin de olmasın. Çünkü beklenti bir şey değiştirmez ve beklentilerinizin tersi çıkar genelde. 

Gülümsemekten başka elimden ne gelir. Ağladım o da fayda etmiyor. Mesela adım gibi emindim olacaklardan. Fakat vicdanım öyle hassas ki hepsini yaşayarak öğrenmezsek acı çekeceğimi vicdan azabı çekeceğimi düşündüm hep.(Hoş sanki şu an çekmiyorum daha acı aslında) ama olsun bu şekilde içim rahat en azından. Hani Allah bilirmiş ya önceden de ne  iyi ne kötü ama yine de onun cevap hakkı olmasın diye sınava tabii tutarmış. İşte ben de öyle sonunu bile bile her şeyin yaşayarak bilinsin istedim olacaklar gün gibi görünüyordu ve çok acı olacağını bile bile  yaşamak istedim takdir edersiniz ki bu yazıyı yazdığıma göre yanılmadım. 

Her neyse olsun. Bu sene 2019 senesi. Hayat  Birçok şeyi aldı benden manevi olarak. Bu zamana kadarki tüm gülüşlerimin bedelini sanki bu seneye sığdırmış ve bu sene hepsinin acısını çıkarıyordu benden. Belki de benim için bir an önce bedelini çekiyim de çok  acı olsa da hemen bitsin diyedir.  Çünkü tahminlerim ne kadar kuvvetliyse de bir o kadar da yanıltmştır hayat beni. 

27 Eylül 2019 1-2 dakika 6 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (1)
  • 4 yıl önce

    Her şerde birde hayır vardır. Sabrın sonu selamettir. Bu ve benzeri temel anlayışlar biz müminlere göredir. Tecrübe ile de kesindir. Öyle olunca Allah size sabr-ı cemil İhsan etsin. Zaman dilimi olarak düşünürsek, belki de bu sabah doğacak olan yeni güneşle ne hayırlar doğacak, ya da yarın öbür gün. Allah c. c sizi hayır ve iyiliklere kavuştursun. Selamlar...