Kısır Döngü

Kısır Döngü

Kırılgan bir düzlemin üzerindeki mecburi yenilginin ağrılı ağırlığı bu ayaklarımdaki. Yüküm ağır değil belki de ama biliyorum ki yine de fark etmeyecekti.

Döngüsünü bozmaya çalıştığım her durum başka bir kısır döngü yarattı. Aslında ne yaşadığım ne de yaşamak istediğim evren bu değildi.

Soruların sayısı cevapları geçeli çok oldu. Anlayacağın eskimiş cevapları bana söylemen de hiçbir şeyi değiştirmedi.

Algıların, anlamanın, aydınlanmanın bile son kullanma tarihi olduğunu anlamam zihnimi zehirlememle aynı zamanda gerçekleşti...

Sonuç mu; bolca isyanı kusmuk, bolca kırgınlık, az biraz kalan insanlık ve en gösterişlisinde de rezillikti.

Yalnızlığı bile gereksiz konuşmalarla bezdirirken, izole ettiğim sadece kaliteli cümlelerimdi. Bunu anlamak için bile bolca saçmalamam gerekti.

İlk "keşke" ile o zaman mı tanıştım...ilk kahretsin diye kaldırımı o zaman mı tekmeledim...kendi hırsıma yenik düşüp kendi gölgemi kovalamam ya da aynadaki yansımaya yumruk atamam gerektiğini de ilk kez o zaman mı öğrenmiştim...

Kim bilicekti...ben dahil kimse bilemedi...

Ağzımı her boşa yoruşum gerekli zamanlardaki sözcüklerimi ezdi sonunda nokta koyamaya bile halim kalmayınca her cümlem de yarım yamalak bir inlemeden öteye geçemedi.

Keşke dedim anlatmaya çalışmasaydım, anlaşıldığımı düşünmeseydim...hele ki siz beni anladığını söyleyenler keşke tutulsaydı zihniniz de beni hiç anlamış gibi davranamasaydınız..

Anlaşıldığını düşünmekmiş insani çaresiz bırakan, gardını düşüren, dilinin bağını çözen, keşke bana anladım deyip de bana bunu hiç yaşatmasaydınız..

O yaşattığınız şey mi...o ise başka bir evrenin hikayesiydi...

Keşke daha önce anlasaydım; herkesle anlaşmam gerekmediğini, herkesi anlamak zorunda olmadığımı, herkesin anlaması için çaba harcamanın kendini harcamak oldugunu.

Keşke deme dediğinizi duyar gibiyim ama endişe etmeyin. Keşke olgunlaştım demenin bir adım berisi değil mi..

Az sonra başında keşke olmadan bu cümleleri kurarak kendimi olgunlaşmış bir görüntüye büründüreceğim ....içten içe bitmiş olacağım ama kimseye belli etmeyeceğim...

Büyüdüm ya ben artık gözlerimdeki hüznü gizleyeceğim...

Ayıp olur çünkü çok ayıp. İnsana yakıştığı gibi davranacağım.

Eğer sorarsanız her şeyi yalanlayacağım..

05 Ağustos 2020 2-3 dakika 96 denemesi var.
Beğenenler (6)
Yorumlar (6)
  • İsyankarlık asilikten gelir demiş, şairin biri :) keyifli satırlar için teşekkür ederiz Sayın Ulcay, sağlıkla...

  • 3 yıl önce

    Bügünkü aklımız olsaydı ve gerçekleri daha iyi bir şekilde anlamış olsaydık, kimbirlir dün yaptıklarımızı yapmazdık ve büsbütün başka insanlar olurduk... En iyi tebriklerimle Ulcay hanim.

  • 3 yıl önce

    Tebrikler...:)) ...