Sarı Bela Altın


Not: Uzun bir yazıdır, okumayınız lütfen...

Bize Y’lere zulmettiler kardeşlerim.
Sizleri Z’leri nasıl kurtarırız bilmiyorum ?

ÖZET:
Altının fiyatını; faiz, sosyal siyasi hukuki düzen, enflasyon, petrol, itibari para arzı-talebi, savaş-barış durumları, üretimi arzı- tüketimi talebi, devletlerin biriktirmesi satması gibi nedenler etkiler.

A L T I N; Edebiyatçıların şairlerin vazgeçemediği esrarengiz renk sarı, manası büyük, değerli ruh, sarı bela...:)) Şaka... Edebiyatçıların ekserisi  altını sadece özlü sözlerde ve mısralarda kullanır değil mi?? 

Aç kişinin nefesi; şiirle, romanla, hikayeyle, fıkrayla uğraşamaz, fakir sanat bilmez, felsefe bilmez, bilse de fayda etmez. Fakire vereceksin din işlerini, milliyetçilik işlerini dünyanın bir ucundan girsin öbür uçundan çıksın. Edep; illa edep, illa edep demiş atalarımız… Haydin arslanlarım gazamız kutlu ola…

Deniz işlerinin yüzde çok çoğunluğunu kimler yapar ki, her yörenin fakirine ver gazı altın, yeni topraklar, kahramanlık, ödüllendirilme, umut… Biraz Tanrı karıştır içine hedefin hazır, biraz kutsaliyet al sana cengaver. Örnek haçlı seferleri, coğrafi keşifler..

Lakin bu çağın oyunu ne, düşüncesi nedir, zihin mi, elektironik mi, yarı tanrısallık, umursamamazlık mı…? Nereye kadar kontrol edebilirler insanları, gençleri, tv lerden gazetelerden nereye kadar terzilik yapabilirler, internete istedikleri bilgiyi verip, istemedikleri, öğrenilmesini istemedikleri bilgileri kaldırabilirler mi???

Yarı aç kişileriz, yarı tok, hayallerimiz hep yarım kaldı, bizleriz hep birlik yarım kalan, edebimiz de o kadar, ilmimiz de beyim… Yarım yani, beni tamamlar mısınız Y ve Z kuşakları…

O yüzden hayde bre; Altına hücum diyecektim de, birden duraksadım, yutkundum… Korktum, tırstım…. Çünkü şeyhlerin, başkanların, kralların, mafya babalarının, lordların, düşeşlerin, büyük kule ve gemi sahiplerinin, böyük komutanların, büyük siyasetçilerin, devlet adamlarının, vakıf sahiplerinin ilgi alanıdır A L T I N. Haddimize değil beyim..

Osmanlı da vakıf müesseseleri nereden çıkmış hiç araştırdınız mı? İsterseniz Roma-Bizans taraflarını da araştırın, hık demiş burun deliklerinden düşmüşler beyim… Benim araştırmalarım şöyle çıktı; bu saraylarda; devamlı birbirinin koltuğuyla oynayanlar var ya, milletin ensesinde boşa pişirenler, durmaz gömlek değiştirenler, siz bunu cumhuriyetçiler için de düşününüz, kendileri için isterler bunlar genelde… Lafları bol, icraatleri yoktur, neyse efendim, ne olur olmaz iktidardan gidersek, ayağımız kayarsa diye vakıf müessesi geliştirmişler, dünyanın sahir yerlerinde buna kilise, tapınak gözüyle bakabilirsiniz? Görebilir misiniz bilmem amma… Sonraki adları da demokrasi ve cumhuriyetle değişerek başka başka isimler almışlardır… Bizler tavanın dibiyiz beyim,,, (Bu düşünce bir güvensizlik içermektedir ortaçaPa ve öncesine…. ! )

Sarı humma bile diyebiliriz altına.. Sümer tabletlerinde yazılanlara bakarsak ki, uzaylılar bile altın peşinde… İnsan eşek mi o da düştü peşine sonuçta… Hoo biladerim hooo,

Antik Mısır; Firavun çizimlerinde, başındaki tacın üstündeki o mavimsi taş ekonominin can damarıdır, altın başlığın üzerine eklenmiş, yerleştirilmiş, konulmuş ne derseniz deyin…Sanat var efendim, san’at ve san at çı….

Konu dışı bir alıntı:

“Bundan 150 yıl kadar önce, daha sonra Büyük Britanya başbakanı olacak olan, William Gladstone, Homeros’un Odysseia destanını okurken Homeros’un renkleri çok garip tarif ettiğini fark ediyor. Homeros betimleme yaparken “bal” için yeşil, “demir” için eflatun, “deniz” içinse koyu şarap renklerini kullanıyor.
Bundan birkaç yıl sonra Lazarus Geiger isimli dil bilimci Gladstone’un gözlemi ışığında antik Çin, Hindu, Arap, İbrani ve İskandinav metinlerini incelediğinde, bu dillerin hiçbirinde “mavi” rengin betimlenmediğini görür. Metinlerinde mavi rengin geçtiği ilk medeniyet, mavi renk boyayı ilk bulan medeniyet olan Mısırlılar.”
*
Ancak bu taşın izini sürerseniz; tatlı bir mavi nasıl bir renkse işte lacivert değil o; ismi tam aklıma gelmedi, antik Mısıra, Yunana, Afganistanın Badakhshan’nından geldiğini görürsünüz. Yani ticaret… Allah u alem, peygamber mesleği, yoksa firavun ??? Tanrım sen ne büyüksün… Medet Ya Rabbi… 6500 yıl evvel uçan arabası mı vardı Tanrıların, kaç milyon veya bin insan yaşıyordu dünyada… Afganistan mıdır antik dünyanın maden bölgesi… İşiniz gücünüz yok muydu da taş taşıdınız Afganistandan Mısır’a…

DİKKAT DİKKAT…. Tünele giriyorsunuz farlarınızı açınız… Neden navigasyonlarda kadın sesi var ya hu?? Ayrımcılık bu !!! Bu kadınlar da ok olmaya başladı ha…. Hoo biraderim hoo…

Altının Piyasası

“Altın, 1870-1930 arası para sisteminin temelini oluşturmuş, Bretton-Woods Sistemi’nde (1944-1973) ise dolara konvertibilitesi tam olan bir anahtar rezerv aracı niteliği taşımıştır (Aytekin vd. 2000). 1970’lerin başından itibaren doların altına konvertibilitesine son verilmiş, bu durum değişim aracı niteliğini yitirmesine, bireysel tasarruf aracı ve merkez bankaları rezervlerinin bir parçası olarak kullanılmasına sebep olmuştur. 1980 ve 1990’lı yıllar finansal piyasaların hızla geliştiği yıllar olup altın yatırım cazibesini kaybetmiştir. Ancak 2000’li yıllarda finansal piyasalarda yaşanan çalkantılar ve gözlenen belirsizlik ortamının da etkisiyle yatırımcıların tekrar ilgisini çekmeye başlamış, özellikle küresel krizin yaşandığı son dönemde altın fiyatları rekor seviyelerde yükselme kaydetmiştir.” Syf 8/36

Alıntıya devam: Tak takıştır yapıştır… Konvertibilite: bir ülke parasının altına veya diğer ülke parasına değişiminin olması. Ukala Türkçesi yok sanki!

“Altın asitlere karşı dayanıklı, doğada serbest halde bulunabilen, kolay işlenebilen, hava ve sudan etkilenmeyen parlak sarı rengi ile göz alan bir metaldir. Paslanmaz, donuklaşmaz ve saf haldeyken kolayca şekil verilebilir. Bu üstün fiziksel ve kimyasal özellikleri nedeniyle kıymetli madenler arasında keşfi en önemli sonuçlar doğuran madendir. İnsanları asırlarca peşinden sürüklemiş, savaş ve barışlara neden olmuştur. Estetik olması nedeniyle bazen mücevher, rezerv aracı olma özelliği ile bazen külçe, değişim aracı özelliğinden ötürü bazen para şekline giren altın tüm zamanların en değerli madeni olmuştur (Çıtak, 2006)” syf 12/36

1900 lü yıllarda 500 ton olan altın üretimi veya rezervi 2000-2004 yılları arasında 2500 ton ile zirvesini görmüş…. Riv riv de riv etmeyeyim…

Altını etkileyen faktörler..
(Ons ALTIN; 31,10 GRAMDIR.)
Gram atının fiyatı: (ons altın / 31,10)*dolar tl paritesidir.

-1- Faiz

*Faizin kökeni istifçilik, eski toplumlarda ben diyeyim arpa buğday sen de yulaf pirinç gibi tahıl bankaları olurmuş, kıtlık zamanları beyim, avcılık sonrası… Tahılbank sahibi, dermiş ki; sen bana 2 kova tahıl teslim edersen istediğinde sana 3 kova veririm. Sanırım yanlışım yoksa köken buraya dayanıyor.

Altın en az 6-7 bin yıllık bir mesele…

Bankalar, devletler faizleri artırdıkça altın düşme eğilimine girer, çünkü verdiğinin fazlasını alıyorsun bankadan, altınla ne işin olur… Faizler düşerse altında artacaktır ki daha çok kazanmak istiyorsun.

Faiz konusunu en çok etkileyen FOMC yani Federal Açık Piyasa Komitesinin söylevleridir, raporlarıdır. Abdyle ilgilidir çoğunlukla. En büyük ekonomisi dünyanın, sırayla diğer ülkeleri de ele alın vb vb..

Bu konuları takip eden ekonomi telefon uygulamaları var. Mesela; İnvesting… Dünya üzerinde saat farklılıklarını da katarsanız her gün açıklanan ekonomik, siyasi ve sosyal veriler yani..

-2- Savaş ve Barış Durumları

*Altın kandan, gözyaşından beslenir. Ne kadar çok acı varsa, savaş varsa altın artar. Aksi olarak işsizlik azalırsa, istihdam artarsa, üretim çeşitlenir ve artarsa, GSYH ları % 2den çok büyürse devletlerin de altın düşer, refah varsa, huzur varsa altın düşecektir.

Kargaşa, karmaşa, hukuksuzluk, eşitsizlik, ceberrutluk varsa altın yükselecektir.

-3- Arz Talep

* Elma üretimi nasıl azalırsa elmanın kilo fiyatı artar hesabı gibi..

Arz ve talebi nereden takip edeceğiz emin değilim yalnız, Yok Hindistanda Çinde (dünyanın nüfus olarak en kalabalık ülkeleri) düğün mevsimiymiş, yaz aylarında talep artarmış piyasada veya yenide altın madeni bulunmuşmuş şurada burada.

Dünya Altın Konseyi hangi ülkede vallah bilmiyorum… İngiltere mi? Kim cevap verebilir?

Bir film önerisi: Altın , izleyiniz.. www.fullhdfilmizlesene.com/macera-filmleri-izle/altin-gold-3/

-4-Petrol, Enerji

Petrol artar ons artar dolar düşer. Dolar artar ons düşer petrol düşer… Genel kanı bu şekildedir.

Lakin enerji çeşitlendikçe petrol gündemden düştükçe petrolün yerini başka şeyler alacaktır elbette. Şimdilik daha petrol de altını etkileme konusunda üst sıralarda.

-5- Enflasyon- Alım gücünün düşmesi

Enflasyon, pahalılık, halkın alım gücünün azalması…

Tüketim çok, üretim azsa enflasyon yükselir. Tarım azalırsa meyve sebze, hayvan azalırsa et fiyatları yükselir..

Üretim girdilerinin artmasında enflasyon yükselir. Demir artarsa, daire ve ev fiyatları artar. Bakır fiyatları artarsa elektirik elektronik cihazların fiyatı artar.

Ulusal para birimine olan güven azalır. Faiz artar, yatırımlar durur, üretici girdi fiyatlarını takip edemez, tüketici fiyat oynamalarını...

Güncel olarak Ayçiçek yağı, bir iki ay önce 45-50 tl’ydi, oldu 90 Tl, bugün gördüm 75 Tl...

Enflasyon da işte alım gücünün azalması demek ya hani, neden zırt bırt zam geliyor ülkemizde 40 – 70 yıldır ürünlere, markete, arabalara, inşaata… Temelinde ekonomi yok, cumhuriyetin ilk yılları bir kalkınma amma sonrası meçhul ifade…

Zihniyet enflasyonu hayvanlık eflasyonu da çabası ki;

Üç kıtadan sürülmüşlük var, acı var, ezilmek var, onur var, gurur var, var da var, bunlar olurken üretimin unutulması var, köylünün acaplanması, hor görülmesi var, halk aşıklarının Ankaraya alınmaması var, dini siyaset var, cennet ve cehennem anlatıları var, hayır şer, ahiret dünya anlatıları var. Kendini beğenmişlik var.

İnsanların giyim kuşamıyla uğraşmak var, laiklik zorbalıkları var, sağcı solcu,sünni alevi, ülkücü komünist, etö fetö diye ortalığın karıştırılarak Anadolu insanının Tırakya insanının istiflenmesi, idam sehpalarına çıkarılması, düşünce ve yazma özgürlüğüne vurulmuş kırbaçlar var, mahpusların doldurulması var, bir ülkede ne kadar çok tutuklu, mahpus varsa o ülke o kadar barbardır diyeyim anlayın, yüksek kulelerinden cumhuriyetçilik oynayanlar var, ocaklarda milliyetçilik, tarikat cemaatlerde din gösterisi var. Kırdan kentte refaha hücum var, bu yazıyı okuyanlar ekseri kırdan kente hücumun yönetilemeyen mağdurlarıdır. Kentte üretimden ziyade hizmet sektörü vardır, hizmet sektörü üretimin baş düşmanıdır bile diyebiliriz. Bir cumhurbaşkanı, başbakan, komutan vb kendi odasını temizleyemez mi alla sen??? Temizlik yaparken düşünsün ülke işlerini, kendi işlerini de olamaz mı yani.. Bal gibi de olur aslında. Hizmet sektörü elbette dar bir alan değil de…

Hoppp gardaş yavaş gel… Hooo Gardaşım hooo. Özür dilerim efendim, şey etmek istemedim, zülfü yâre dokunmak istemedim, çok özür dilerim.

İşte enflasyonu bir de böyle düşünmek lazım, hiçbir şey ayrı tutulamaz insan düşüncesinden, fikir özgürlüğünden, yaşama ve yaşatma sevincinden lakin ülkemizde ölme ve öldürme sevinci var at başı giden anlamış değilim.. İnsanları yakma var, yumruklama var, niye üreteyim binerim tepesine alırım haracımı düşüncesi var.

Neden ticari sırlar var, devlet sırları var düşünmek lazım. Neden sürü var, çoban var, çoban köpeği var, kurt var, düşünmek lazım.. Tanrının kusursuz işleyişine bak sen… Yandım gardaşım, yandım…

Özür dilerim..

-6- Usd’nin durumu

İtibari Paranın altına etkisi ki ekseri dünya parası olarak düşünülen usd’dir. Ters orantı gibi düşünülebilir. Dolar düşerse altın çıkar, altın çıkarsa dolar düşer gibi.. Bu nedenle gram altın fiyatı neydi; (ons altın usd değeri / 31,10)* usd tl paritesi.

İkisi birlikte, hem altın hem de usd artıyorsa gram altın fiyatı füze gibi olur efendim… Genelde tahtaravalli gibi dengede kalır, güvenli liman denmesinin bir nedeni de yukarıdaki formüldür.

Ancak vakti geldiğinde füzenin yakıtı biter, işte o zaman uçacak kaçacak mars Jüpiter güneşe yolculuk var denmeye başlanıldığında bilmem ne olur… Gayyanın dibine…

Yandım Rabbim kurtar beni… Rabb’de senin duanı bekliyordu ha…

-7-Öngörülememezlik

Önüne göremeyen piyasalar, borsalardan çıkışa neden olur, bu çıkış altına yarar. Ssavaş ortamı, çatışma riski, terör gibi etkenler altın fiyatını yükseltir. Elbette bu etkenler dünyanın bölgesel güçleri, coğrafyası olarak neden, nerede, ne zaman… Off ki off…

İpek yolunu duymayan var mı, asırlardır ticaret yolu, bu çağda artık ipek yolu treni uygulamalarını duyuyoruz.

Bir soru: İslamiyet ilk çıktığından sonraki 200-300 yıl neden Asyaya doğru Cihat hareketleri başladı da Afrika içlerine doğru bir cihat yoktu? Enteresan durum yani… Kuzey Afrika mı, Akdeniz Havzası mı, Mısır Medeniyeti mi zengin, Katalonlar da zengindi, durumları iyiydi, Bizans iyiydi… Tersi durumu da düşünün İskender nöçün doğuya sefer eyledi erenler? Hu…

-8-Hesapsız Para Basımı

Para ne kadar çoksa, insanlar alıverişe yönelir, Merkez Bankaları, bankaları paraya boğarsa halk da elindekiyle altına yönelebilir. Bu konu da altın fiyatlarına pozitif yönlü yansır.

-9-Devletlerin rezerv olarak alması saklaması

Abd Çin İngiltere Portekiz Almanya İtalya Ülkem güzel ülkem Türkiyem vb vb vb … sattığından daha çok altın alıyorsa altın fiyatları elbette artacaktır.. Tüm bunları nereden takip edeceksiniz ??? Ölme eşeğim ölme… Dünya Altın Borsasının açıklamaları ve raporlarından mı??

Dizi izlediği kadar milletimiz ekonomi kanallarını takip etse ve biraz düşünse, çözer piyasayı amma… Alt yapı olması lazım biraz. Yalanlar, perdeler, dinler, camiler, kiliseler, eril hakimiyet, feministlik, demokrasi, krallık vb hepsinin astarı düşer… Gerçek saflaşır, belirginleşir belki..

Soru: Merkez Bankalarının sahipleri neden gizlidir? Merkez Bankalarının sahibi yüzde kaç Kamudur? Devletlerin özel kişilerden borç alması ne anlama gelir?

Şimdilik bu kadar…. Kapat pencereyi, isteye kahvesini alsın devam etsin...

Osmanlı zamanında Yeniçeri ayaklanmaları başlamıştır, paranın içindeki kimi devirde gümüş kimi devirde altın oranı düşürülmüştür.

Biz karasal milletiz beyim… Timsahın hükmü sökmez, köpek balığı haddini bilsin, aslanın kurdun hükmü de deryada geçmez. Dünya sanki hayvanların üzerinden yürüyor veya dönüyor mu? Ey insan neredesin?

İnsan nüfusu bu kadar artmışken yapay gıdaların çıkmaması da ne demek, 1000 yıl öncesi tüm dünyanın nüfusunu, şimdilerde iki ülke nüfusu karşılıyor.. Neden, niçin düşünmek lazım.. Eskiden çocuk gerekliydi, ya şimdi… Sürüye çoban lazımdı, tarlaya ırgat, dağdan odun gelmeliydi…Katma değeri varıdı nüfusun, kalabalığın, ya şimdi, şehirlerde ???? Doğduğu andan beri kol gibi masraf beyim…

Dostum anlatıyor, dost da diyemem arkadaşım, doğduğundan beridir peşindeyim gardaş, bir de nazlıymış ya prenses, yüzme kursuna getirmiş… Yüzme önemli elbette…

*
Özetle; sevgi barış, insan hakları, hukuki güvençeler, güven, eşitlik, paylaşım, milletler arasında dostluk artıkça, kuruldukça altın fiyatları düşer. Şöyle diyeyim; altın; sevginin ve barışın düşmanıdır.

Sevgi ve insanlık yükseldikçe altın düşer, saygı sevgi hoşgörü azaldıkça altın yükselir..

O yüzden multi milyarderler, dinler, ülkeler, devletler…. sevgi saygı edep ahlak dinlemez efendim.. Vur beline kazmayı… Neden tüm ölüm sonrası anlatılarda; cennette, altın, gümüş ve porselen hayalleri sarayları vardır ki? Ruhun bunlara ihtiyacı mı var Tanrım, nasıl bir düşünce kapasiten var senin Ya Rabbim, sırrı ver bana, sırrı ver… Ser vermem amma sırrı ver Tanrım.. Çok istiyorsan zaten saçlarım dökülüyor vurdur kellemi aşk olsun!!!

Özlü sözler paylaşmadan olmaz yani.. Ver mehteri gardaşım, dombıra çal arka fondan..

Boğa piyasası yükseliş piyasadır, Ayı piyasası ise çöküş…

Boğayı yeşil renk yani çimen, ayıyı ise kırmızı renk yani kan temsil eder. Diğer hayvanlar bu iki hayvan kadar konuşulmaz piyasada. Kuğusu var, kedisi var, şahini var, atı bile var, isterseniz horoz da ekleyelim olmadı karga karga gak dedi, çık şu dala bak dedi misali..

“Boğa piyasası sürerken neredeyse aldığınız her şey değer kazanır. Bu, kendinizi finansal bir dahi gibi hissetmenizi sağlar. Borsaya yatırım yapmanın çok basit, güvenli olduğu izlenimini verir.” Ron Chernow

“Boğa piyasaları birçok ayıbı örter ve bu problemler ayı piyasası gelene kadar ortaya çıkmaz.”Ron Chernow

“Boğa piyasası ayı piyasasına döndüğünde, acemiler bunun çok sürmeyeceğini ve gelecek olan boğa piyasasının onları kurtaracağını düşünürler. Fakat ayı piyasası devam edince, olumlu düşünce olumsuza dönerek acemileri terk eder, onları eski günlük işlerine döndürür. İşte o zaman, gerçek profesyonellerin tekrar piyasaya döndüğü zamandır. “Robert Kiyosaki

“Boğa piyasasındaki birinci ralliyi kaçıranlar için en sinir bozucu şey, piyasaya girmek için bekledikleri büyük düzeltmenin bir türlü gelmemesidir. Onlar beklerken piyasa yükselir, yükselir…” Martin Zweig

“Ortalama bir insan kendisine ayı veya boğa piyasasında olduğunun söylenmesini istemez. Onun arzuladığı şey; hangi hisseyi alıp satması gerektiğinin söylenmesidir. Hiçbir şey vermeyip bir şeyler almak ister.”Jesse Livermore

“Bu yüzyılın sonunda Dow Jones bu günkü on bine karşılık büyük ihtimalle bir milyonu geçecektir. Eğer alıp körü körüne yüz yıl tutacaksanız, piyasa muazzam bir boğa piyasasıdır.” John Templeton

“Sadece dalga durulduğunda kimin çıplak olduğu anlaşılır. Boğa piyasasında herkes dahidir. Uzun dönemde kimin başarılı olmak için gerekli yeteneğe sahip olduğunu boğa piyasası açığa çıkarır.” Warren Buffett

Boğa piyasaları karamsarlıkta doğar, kuşkuda büyür, iyimserlikte olgunlaşır ve coşkuda ölür. John Templeton.

“Boğa piyasaları insanların aklını alır. Eğer göletteki bir ördekseniz ve gölet sağanak yağmurdan dolayı yükseliyorsa, siz de onunla birlikte yükselmeye başlarsınız. Fakat bunun sebebinin siz olduğunu düşünürsünüz, gölet değil.”Charlie Munger

“Küçük ya da büyük olduğuna bakılmaksızın iki çeşit yatırımcı vardır: Piyasanın nereye gittiğini bilmeyenler ve bunu bilmediğini bilmeyenler.”William J. Bernstein

“Boğa piyasaları her zaman histeri ile biter, ayı piyasaları ise panikle son bulur.”Jim Rogers

Ayı ve boğa piyasaları matematik kanunlarını gölgeleyebilir fakat tamamen yok edemez. Warren Buffett

“Zekayı boğa piyasası ile karıştırmayın.”Humhrey B. Neill

Mevlanayı unutmak olmaz, insanın bir vadi dolu altını olsa ikinciyi ister özetle..

Yunus Emrenin bu konuda söylenmiş bir sözü var mı, okumadım..Çünkü 18-19 yy’da başladı çağ değişimi… Ayılar yani vahşiler geldi 1. Dünya ve 2. Dünya savaşı… Sonra yeni bir düzen Cumhuriyetler, demokrasiler boğanın mıydı? Bilmem… Ayının içinden boğanın, boğanın içinden ayının çıktığı dönemlerdir çoğu dönem de.

Beyim ben garibim! Tanrı garipleri sever derler.. Nasıl bir sevgi bu, nasıl bir aşk…Bu kadar çekici yakışıklı bir şey miydim ben, Tanrım neden bana aşık oldun ya hu!

Sen ölünce kesilir ancak
Boğanın ayak sesi, ayının böğürmesi..
Dikkat edesin
Birinin toynağı, boynuzu
Diğerinin dişi var pençesi var.
Kurt piyasası vahşidir, parçalar…
Kuduzluk daimidir insanlar arasında
Tüm suçu hayvanlara attık getti beyim..
Nedir İnsan piyasası peki?
Daha göremedim dünyada
En güzel piyasa değil midir sence de
Keloğlan ve Nasıreddin Hoca piyasası..
De hele kurban…
De hele..
Tüm piyasalarda zıp zıp eden
Çekirge gibidir milletin evlatları
Yermiş sular yükselince
Balıklar karıncayı
Çekilince karıncalar balinayı…
Ham yaparmış beyim…
Masadaki yeşil başlı kızarmış ördek
Biz miyiz kardeşim, biz miyiz beyim..
De hele…

Not:
Ağam uyan, beyim uyan, hanımım uyan.
Kardeşim uyan, dostum uyan…

Düşmanlığa gerek yok hayvanlığa gerek yok la gardaşım..
Vurma, sızlıyor, vurma kardeşim acıyor, vurma din kardeşim, dinsiz kardeşim vurma..

Senin benim onun onların vb tüm kutsallarından daha büyük bir kutsal varsa o da yüzündeki bir tebessümdür, diğer kutsallar yalandır. Kol gibi yalan bal gibi yalandır, yalan…

Hadi bir müzik şey ettirelim.. Ebru Gündeş’ten Tanrı Misafiri..

www.youtube.com/watch?v=aW8Hf7mOmBg

Tanrının eksikliklerini giderebiliriz el birlikte… Ha gayret… Z kardeşim..

Z Raporunu senin almam icap eder, ben sadece basamağım, sen bas geç üstüme aldırmam, sıkarım dişimi ıh demem, ah demem…

Şimdi deyin bakalım;

Ons altın 1970 lerde 35 dolar idi, ağustos 2020 lerde 1900 doları gördü…

50 yılda dünyadaki siyasi ve sosyal olayları incele.

Kasım 2015 de 1060 dolardı, 2020 de 1900 doları gördü.. 5 yıl orta-uzun vadedir.

Şimdi 2021 de 1730 dolarda…

Eğer ons altın önümüzdeki 2- 3 yılda; 1350 dolara düşmez ve düşüş devam etmezse ve rekor tazelerse 2000 doları geçer 2500 lere dayanırsa; durmaz yükselirse 3000 dolar falan dünyada bir boklar olacak demektir, bu bok da savaş demektir… Tüm grafikler bu düşünceyi doğruluyor amma bölgesel boklar, amma daha büyük bokların kokusunu duyarız.

Savaş kimler arasında çıkabilir?

Abd Çin; Çin Hindistan; Türkiye Yunanistan, Rusya Türkiye, Avrupa Rusya, Abd Rusya, İngiltre Abd, İran Çin, Orta Asya Çin, Japonya Çin, Afrika merkezli bir savaş vb… Ortadoğu da enerji piyasası petrol out, güneş enerjisi in olabilir mi mesela? Arap Çin, Arap İran,

(Yeri gelmişken Texsas veya eyalet sisteminin dışında kalmak, son aşırı kar veya soğuklarda Abd özelinde bir fikir değişimine neden olur mu? Elektirik üretimi ve dağıtımı mevzusu yani… Nerden geldiyse bu konu aklıma… )

Enerji savaşı
Su Savaşı
Metal, maden savaşı.
İklim değişikliği olursa göç savaşları??
Bir de ruh savaşları, öte dünya ve uzaylı nereye gelmiş savaşları olabilir mi?
Din savaşları yeniden hortlar mı, Arap İsrail, İslam Yahudilik, islam Hristiyanlık, Uzak doğu ile Yahudi-hristiyan ve islam savaşları mümkün mü bir bakıma armageddon denilen türden.. Kıyamet savaşları yani, mümkün müdür? Askerleri zaten hazır dinlerin…

Ons altının 250 dolar bandına çekilmesi ise; aşağı yukarı 250-400 dolar arası Y kuşağının çocukluk ve gençlik dönemine denk gelen 1990 lar ile 2004 arasındaki seviyesidir ki;

Barışı mümkün kılar mı

Sınırlar kalkar mı
Pasaport düzeni değişir mi
İstihbarat örgütleri lağvedilir, dağıtılır mı, savaşı bunlar körükler çünkü.
Silahsızlanma başarılabilir mi
Yapay zeka mahkemeleri, insan hırslarının yerine geçebilir mi
Süper insan üretimi başarılabilir mi
Besin ve beslenme şekli değişir mi

Ons altın 1970 de 35 dolar, 1976 da 100 dolardı, bir daha da düşmedi, örtülü savaşlar, canlı savaşlar…. Yaklaşık 50 yıldır bir sürtüşme var…

Aman be buna da kafa demişler, turşu gibi oldu…

Keskin bir barış lazım Z kuşağına, Keskin bir insanlık lazım geleceğe… Yoksa dünyada meydana gelecek toplu intiharları kimse engelleyemeyecektir azizim…

Sadakallahül Tanrı mı demeliyim artık… Kim bilir ki beyim?

Yararlanılan Kaynaklar:

www.sipagetti.com/tr/yazi/36/antik-insanlarin-muhtemelen-goremedigi-renk-mavi

www.spk.gov.tr/SiteApps/Yayin/YayinGoster/1016

www.lattedenborsaya.com/2017/06/22/boga-piyasasi-ile-ilgili-soylenmis-unlu-yatirimci-sozleri/

tr.tradingview.com/symbols/XAUUSD/

23 Mart 2021 21-22 dakika 192 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar