Site İçin Öneriler

Şeffaf olsun, mail yerine yazsak sayfalarımızda... 

1-Kardeş site olarak Edebiyatla.com ayarında İran ve Fransa menşeili birer edebiyat sitesine link olsun. Çeşitlendirilebilir ancak edebiyatımızın en çok etkilendiği komşular; Fars, Frank, Rus, Arap edebiyatı diye düşünüyorum. 

2-Site içi arama motoru olması elzem. 

3-Chess.com'a link, satranç. Site içi turnuvalar vb. yapılabilir, eğlenceli olur. Üyeler, büyükler küçükler tanışır, takılır, muhabbete, dostluklara vesile olur.

4-Yazı türleri çeşitlendirilmeli..

5-Hafta ve ayda bir şiir eleştiri, inceleme, analizi yazısı olmalı. Yönetim önce kendisi başlar kapsamlı eleştiriye sonra üyelerden harf sırasına göre bu haftanın veya ayın şiir eleştirisi yazması istenir, zorunlu olmamakla birlikte çok büyük katkısı olacaktır.

6-Hece Dergisi ile iletişime geçilip, yıllıklarında işledikleri şairlere ait yazıların varsa dijital erişimi sağlanabilir.

7-Kimi şairlerin başı beladan kurtulmaz, tarihimiz sürgünlerle, dışlamalarla, kovmalarla, öldürülmelerle dolu bu yüzden site için bir avukatımızın olması lazım, her şart ve koşulda üyelerimizi hukuk nezdinde savunacak..

8-Mali yön her şeyde zorun teşkil eder, bağış için ıban numarası kriptopara hesabı açılıp bilgiler paylaşılabilir, zorunlu olmamakla birlikte, site için yapılan harcamalar şeffaf olarak 3 er aylık dönemlerde paylaşılır.

9-Sayılı üniversitelerden biriyle iletişime geçilip edebiyat 4. sınıf öğrencilerinin sitede  akademik olarak şiir eleştirisi yazmaları için anlaşılabilinirse daha güzel olur. Ki öğrencelerimize bu nedenle de ücret ödenebilir bağışlardan ve belki bir trend oluşur gider, yeni kuşak gençlerimizi tanırız, okuruz ve eğitimine öğretime karınca kararınca site olarak da destek vermiş oluruz .

10-Site içinde halk kahramanlarımızın, köroğlu -ayvaz, nasıreddin hoca- keloğlan, şems-mevlana, taptuk -yunus  gibi replikaları ve yansımaları aylık olarak seçilip karşılıklı birer şiirle sohbetleri sağlanabilir. 

11-Her sene bir üyemizin şiir kitabı çıkarması için site içinde bir ekip kurularak, üyemize (öncelikli kuşak Y kuşağı) her türlü yardım yapılabilir. 

12-Sitenin anasayfası çok sade ve güzel bence, bu sadelikten ödün verilmeden teknik alt yapısı güçlendirilmeli

13- Dizi ve film önerileri bölümü de olsa aslında iyi olur, yine bir film dizi sitesiyle irtibata geçilip link verilebilir, Telif konuları gereksiz diyeceğim bu çağda amma bu sözün altını dolduramam şimdilik.

14- Özetle ben bu siteye girdiğimde hem şiir hem yazı ile ilgilenip hem de sitenin beni internette ihtiyaç duyduğum sitelere ve veya uygulamalara yönlendirebilmesi, yönlendirme linklerinin olması lazım. 

15- Ekonomi önemlidir, güncel kur bilgilerini ana sayfanın bir köşesinde olmalı..

16-Çevrimiçi yaşamlarda; (ki son kuşaklar için ekmek gibi su gibidir) edebiyata şiire han, hancı ve yol olabilecek bir site için Y Kuşağı :) kanunlarına tabiii, gönüllü, içten, yardımsever, şeffaf vb ne gerekiyorsa sitemizde olmalı..

17- Hece şiiri için kafiye bulma, hece sayımı, ses sanatlarını gösteren uygulamalar da eklenebilir. 

Yazdıklarım, önerilerim aşırı olabilir, gülmek serbesttir, ağlamak yasaktır, zaten.... Oluru olmazı nedir bilemiyorum efendim. 

En sevdiğine ve birbirine emanet ülkem... Saygılarımla...



Sevgili şairim tebessüm gönder

Bulunmaz sohbetin delisi ender

Zihinde ölmektir bu çağın adı

Uğraşmasın sözle şiirle kadı

Gönülden gönüle edebiyatla

Sevgili şairim gel hendek atla

İğne deliğinden geçir deveyi

Gel sonra içelim acı kahveyi

Silah seslerini şiir sustursun

Şairler Tanrıya edep kustursun

Sevgili şaire yakışmaz kulluk

Kölelik eski çağ kölelik pulluk



(Ha, unutmadan, Yeiku Şiir Sanatı geliştirilmeli.... Kişiye özel mesaj; yaz nesildaşım bir yeiku gönder gelsin... Olma mı?:)


Yine unutmadan, Büyük Başarı (bommb baby diye geçer sosyolojide) kuşaklarına gazete köşe sayfası gibi bir köşe ayrılmalı, ki onlar ekseri artık doygunluğa ulaşmış, alanlarında bilgi vermek, eğitmek için bir çok donanıma sahip büyüklerimizdir. Kimi anlaşamasak da dipsiz bilgilerden nice bilgiler öğrenmemizde emekleri çok büyüktür.  Bu konu ayrıca düşünülmeli... Bu tür sitelerde gazetecilerden daha donanımlı kalemler var, onların kıymetini yaşarken bilmeliyiz...Öldükten sonra herkes kıymet gösteriyor nasılsa...

24 Mart 2021 3-4 dakika 191 denemesi var.
Beğenenler (5)
Yorumlar (5)
  • 3 yıl önce

    Merhaba Ekrem bey

    Yeni bir yüz ve yapılanma sürecinde olan sitemizin istek ve görüşlerinizi dikkate alacağından emin olabilirsiniz

    Anlayışınız ve sabrınız en büyük desteğimizdir

    Biz de sizi güzel ülkemize ve sevdiklerinize emanet edelim :)

    İyi günler dileriz

    Edebiyatla .yönetim

  • 3 yıl önce

    :)) gülmedim ,gülümsedim. Bu bir süreç , dikkate alınacağından emin olabilirsiniz, yüreğinize sağlık .

  • 3 yıl önce

    Nesildaşım öncelikle merhaba, Ilgiyle okudum yazını güzel öneriler var. Bu site benim için özel bir site her zaman söylerim. Umuyorum ki sen de çok beğeneceksin. Elbet içerik ve teknik anlamda geliştirmelerle çok daha güzel hale gelecektir ama bana göre en önemlisi burada benim hissettiğim aile ortamı. Ilk defa üyelik oluşturup bir şeyler yazmaya çalıştığım yer burası. Kısacası ilk göz agrım desem yeridir. Bir yeiku isteği gördüm yazıda Sahir için dedin sanırım;)) yazar bizim nesildas bir yeiku..

    Sağlıcakla her daim.

  • Hani ne derler, taş attın da kolun mu yoruldu? Hepimiz birer taş atıyoruz işte edebiyat adına... Teşekkür ederiz Ekrem Bey.

  • Menekşe hanıma katılıyorum bir aile havası var sitede, umarım daha da yoğunlaşır bu hava. Bundan önceki yapılanma sürecinde üye önerilerinin dikkate alındığına şahit oldum. Sizin de siteyi ileri taşıyacak önerileriniz var dikkate alınacağına inanıyorum. Ama döviz kurları olmasın be azizim:)) düşünün etkili bir aşk şiiri okurken küçük çaplı bir devalüasyona şahit olduğunuzu :) sevgiyle kalın.