Y Kuşaklarına

Gördüğünü hayal edersin. Görmediğini düşünmek için gördüklerinden yola çıkarsın. Neler gördünüz hayatınızda? Kuşak çatışması veya nesillerin anlayış farklılıkları dediğimiz kavramlar genelde görüntülerden elde edilen sonuçlarla alakalıdır. Her gördüğüne de inanma gerçeği ve gölgeyi ayırmasını da bilin nesildaşlarım.. 

Ülkemizde meydana gelen tüm çatışmaların kökeninde görüntüler yer alıyor. Zalim ile mazlumun savaşında ülkemizin yüzde 10 luk yalı çocukları yüzde 90ının üzerine yaylım ateşi açmış vaziyette. Siz buna kuşak çatışmasını, gelir uçurumunu ve nesillerin anlayış farklılıklarını da koyun ortaya tam bir kaos çıkıyor ortaya. Kaosu da körükleyen eski kuşakların çoğunluğu... 

50-60-70 lerden kurtulamayan görüntüler ile 80 lerde doğmuş çocukluk ve gençliklerini 1980 ile 2000 arasında yaşamış insanları anlayamazsınız. Anlayamadığınız için ülkemiz her yönden bataklık, çamur bir vaziyette. 

Demokrasiyi bile tımar sitemine, ağalık marabalık düşüncesine, hanedanlığa,padişah-kul arasındaki hukuksuzluğa hapsetmiş nesillerin cezasını Y Kuşakları çekmek mecburiyetinde olmalı mıdır? Elbette olamaz, Hz. İbrahim nasıl Babasının putunu elinin tersiyle ittiyse, ülkemizdeki tüm yeni nesiller de atalarının putlarını ve yalanlarını elinin tersiyle itmelidir. Bunu yaparken yapmamaları gereken şey, şiddete meyletmemeleridir sadece. 

Ülkemizde kardeşi kardeşi, atayı oğula, anneyi kızına düşman eden eski kuşak dinozorvari ve çıkarcı düşünceleri elinizin tersiyle itebilecek misin nesildaşlar, yoksa sizler de 50-60-70 li yıllardaki düşünce ideolojilere kuyruk olup hem ülkemizin toptan hem de çocuklarınızın geleceğini cehenneme mi çevireceksiniz? Y Kuşağı olan herkese sesleniyorum, eski kuşakların yalanından, kavgasından, hırsızlığından, torpil sevdasından, rant aşkından, inanç yarıştırır gibi siydik yarıştırmalarından bıkmadınız mı? 

Eğer siz de benim gibi eski kuşak fikir ve ideolojilerinden bıktıysanız yapmanız gereken her yerde ve her zaman edep ve adapla eski kuşakları aydınlatmaya ve gözlerindeki at gözlüklerini çıkarmaya çalışmak olacaktır. 

Slagonvari bir gençlik yaşamış 60-70-80 nin insanlarının slogonvari düşüncelerine hangi düşünceyi desteklerse desteklesinler itibar etmeyiniz, ki onların inceden inceye düşünür, araştırır ve sorgularsanız birden çok onlarca yüzlerce eğriliklerini göreceksinizdir. 

Şuan ülkemizde yaşanan sorunlar, eski kuşakların Y ve Z kuşağı diye adlandırılan ve ülkemiz nüfusunun yarısından fazlasına tekabül eden insanlarını kendilerine benzetmek istemelerinden kaynaklanmaktadır. 

Bu develerin neresini düzeltebilirsiniz, düşünün, ya da bu diyarda Anadolu coğrafyasında çevremizi sarmış düşmanların kölesi kulu olmaya hazırlanın. 

Bu başkaldırıyı yapacaklar elbette öncelikle siyasilerin, politikacıların çocuklarıdır, şeyhlerin mollaların, başkanların reislerin çocuklarıdır, imamların öğretmenlerin çocuklarıdır, mafyaların çocuklarıdır. Eğer bu çocuklar, gençler, orta yaşılar bu başkaldırıyı başarabilirlerse önümüzdeki çağa kalabiliriz yoksa ne devlet ne de millet olarak paspas olmaktan kurtulamayız.

Ekonomiksel, dinsel, siyasalsal, sosyolojiksel, hukukisel vs vs aklınıza gelen tüm alanlarda yapılan yanlışları düzeltmek için torpile, yalana, hırsızlığa, şiddete karşı çıkınız. 

Çağın bağrından kopmuş gelen boz bulanık bir sel var ki, cümbür cemaat, tüm mahalle ve ülkeyi önüne almış sürüklüyor. Bu dehşet beni öyle yıldırıyor, öyle korkutuyor ki ifade bile edemiyorum. 

Çamur çökek bir zeminde patinajdan kurtulmak için Y kuşaklarının önceki kuşakların eğriliklerini fert fert düzeltmeleri gerekiyor. 

Şu an ülkemizin bel kemiği olmaya aday Y Kuşakları atalarınızın fikrine, inancına, ideolojisine aldanmayın. Eğer onların fikri zikri düşünceleri sağlam olsaydı her gün her konuda balçığa batmış, ağzından burnundan çamur çökek girer bir vaziyette boğulmaya yüz vermiş olmazdık. 

Zor bu mesele, çünkü suyun başındakiler genelde eski kuşaklar... Sizleri susuz aç açık bırakmak için didişip duruyorlar. 

İnternet üniversitesinden mezun olmak için her olayı ve fikri farklı kaynaklardan, ki bu kaynaklar ekseri eski kuşakların bıraktığı kaynaklardır, araştırıp, doğrusunu bulmak zorundasınız. Onca yüzce bince eğriliğin ortasında doğruyu bulmak  mı??? Kolaylı gelsin..

Saygılarımla..

En sevdiğinize emanet olun.

Not: Umarım bu yazıyı anlayabilecek zihin dünyasına sahipsinizdir. Yoksa zaten batmış geminin kurtulması imkansıza yakın olacaktır.

22 Mayıs 2021 4-5 dakika 186 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar