18 Mart

Üzerinden 96 yıl geçti fakat hala o günkü kadar bende his ve duygu yoğunluğu yasatır.Ama yıllar geçtikçe eğitim sistemimizin çarpık ve kararsızlığı nedeniyle yozlaşan ve duyarsızlaşan neslimiz bu geçmişimizi örselemeye başladılar.
Uğrunda binlerce insanın Şehit ve Gazi olduğu bu savaşı şimdi etnik grup ve milliyet gibi nedenlerle ayrıştırmaya ve önemini kişiselleştirmeye çalışıırken dış güçlerin etkisine kapılıyoruz.Bu ulvi duyguları dile getirip efsaneleştiren Merhum Mehmet Akif ERSOY'un milliyetini ve kişiliğini sorgulayarak deşifre etmeye çalışan insanlar istemeden veya isteyerek o ulu şahsiyete mezarında rahatsızlık vermektedirler.
İki gün sonra yıldönümünü kutlayacağımız İstiklal Marşımızın manevi yönünü yozlaştırmaya çalışmak umuyorum ki kimseye fayda getirmeyecektir.Kimliği ne olursa olsun o bir vatan şairidir.Milletinin duygularına tercümanlık yapmış büyük bir şahsiyettir.
Devlet büyüklerimizi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum.Bu tür ayrıştırma yozlaşmalara fırsat verilmesin.Milli Marş'ımızın bestesinin Te'lif hakkının bir an önce Almanya'dan alınmasını talep ediyorum.Geçmişini unutan geleceğini bulamaz.ÜÇ kıtaya hükmetmesini bilen bu milletin köklü tarihini sadece övünmekle yetinmeyip oradan destek alarak geleceğe daha gayretle sarılmak ve kültürünü globalleşen dünyada muhafaza etmeliyiz.
Bizi biz yapan, gerek Avrupada gerekse Asyada değerli kılan, geçmişte yaşadığımız ve yaşattığımız demokrasi örneği idaremizdir.Bu gün bir yandan bize sövgü yapan ama aynı zamanda biz hepimiz Osmanlı'yız diyerekte gururlandıran Ortadoğu liderleri vardır.
Aslında kişisel çıkarları , etnikleşmeyi bırakarak gelecekte saygı ve sevgi duyulan bir büyük ülke olmayı başarmak çok da uzak değildir.Bunun için ele vermek bizi yüceltecektir.Milli birlik içinde eşit haklarla bütün ve Üniter bir devlet olarak varlığımızı sürdürmeyi temenni ediyorum.

10 Mart 2011 1-2 dakika 10 denemesi var.
Yorumlar