Allah var mıdır

''Her var olana, onu yaratmakla ve varlıkta durdurmakla, yok olmaktan korumakla iyilik etmiş olan Allahü teâlânın yardımı ile, bu işimi yapabiliyorum.''
Patlama nedir?

Patlama çok hızlı gaz genişlemesi ile genelde ısı açığa çıkaran kimyasal bir reaksiyon ve değişmedir. Neticesinde kaos ve yıkım dediğimiz bir durum oluşturur. Ve bunu yüksek bir itici gücüyle sağlar. Yani patlamanın her türlüsü patlamanın yaşandığı yerde ki var olan mevcudiyeti iter saçar ve yıkar. Sakın ateşlemeyle karıştırmayın! Günlük yaşantımızda genelde ateşlemeyi patlama olarak lanse ederler. Ama bu farklı!

Yüce Yaratıcımız Allahü Teala'yı inkar edenler, ''ateistler'' Big Bang olayının kendiliğinden oluşan enerji patlamasından kaynaklandığını ve sonsuz enerjinin ürünü olduğu savunuyorlar. Bu arada Patlamanın yaşanması için oluşan enerjinin varlığının nerden geldiğini bir türlü ispat edemezler! Nedir o duman? Bilim kanıt ister! Tek kaynakları Enerji! Peki Enerji dediğimiz şu şey konuşamadığı duyamadığı ya da kendisine hiç bir fayda sağlayamadığı halde nasıl oluyorda kendisine oldukça zıt ve kendisinden oldukça muazzam bir yaratık ortaya çıkartabiliyor. İnsanı! Bu bir çelişki değil midir?Enerji bir şeyi bilebilir mi? Bizi yapan şeyin bizden üstün olması gerekmez miydi? Halbu ki bu şey bizim onu istediğimiz şekilde kullanıp istediğimiz şekilde tasarruf etmemize dahi mani olamıyor! Eğer sonsuz bir enerjiden kaynaklanıyorsa herşey, neden biz sonsuzlukta sürüp gitmiyoruz? Sonsuz bir enerji bütünüyle ne varsa içine almaz mı? Halbuki kendi yörüngemizi kasıt alırsak sadece bir sistem içinde yüzüyor dünya. Güneş sistemi! Sınırı belli ve sonsuz değil! Ve bu sistem içinde hiç bir sapma payıda olmuyor!

Big bang olayına tekrar gelince. Allah'ü Teala bu konu hakkında Enbiya suresinde şöyle buyuruyor; ''İnkar edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı?'' Ratk ve Fatk olayı iç içe ve ayrılmış.. Big Bang! Büyük Patlama!

Fussilet Suresi Ayetleride; ''Sonra duman halinde olan göğe yöneldi, ona ve yere: İsteyerek veya istemeyerek, gelin! dedi. İkisi de 'İsteyerek geldik' dediler. Böylece onları, iki günde yedi gök olarak yarattı ve her göğe görevini vahyetti. Ve biz, yakın semâyı kandillerle donattık, bozulmaktan da koruduk. İşte bu, azîz, alîm Allah'ın takdiridir.''

Ayetlerde iki nokta çok önemli; Biri yaratılışın evresi, diğeri yaratılanın dile gelmesi ve kendi kendine harek edebilme kabileyitinin verilmesi.. Bunun tek izahı, kuvvetin hareket etmesi ve ettirmesi değil midir?

Bu ayetlerde buyrulan sisteme hangi bilim adamı karşı durabilir? Kim itiraz edebilir? Sadece yüce Allah'ın ayetlerinden bi haber olan, ya da şeytanın haset aşıladığı bir bilim adamı.. Gerçi bu sonuca varacak kadar zeki ise zaten Patlamayı yapacak Bir kudretin olabilirliğinide tahmin etmiştir. Bu işe kafa patlatan ve bir çok teze ve sonuca imza atan Bilim adamlarının, Kainatın özellikle kendi galaksimizin nasıl olduğunu yukarıdaki ayetlerde ki gibi tezahür olduğu kendileri çalışmalarında anlatırlar zaten! Hem kaç yıllık bir geçmişi var ki bu insanların yaptıktıkları bu ispatların? Bu bilgiler 15 asır önce Kur'anda Allah'ın Yaratım evrelerini bir bir sayışının yinelenmesidir sadece. Kur'an okuyanlar bilirler.

Şimdi soru şunlar?

-Kıçı kırık C4 patlayıcısı koca mahalleyi alt üst ediyor ve hiçbir faydalı-faydasız şey açığa çıkmıyor! Sadece o an ortamda olan maddenin parçalanması ve dağalması! Patlamadan sonra, ne ot bitiyor o mahallede ne de önceden ya da sonradan oluşan bir varlık zuhur ediyor. Sadece Yıkım. Peki kainat tarihinin gördüğü en büyük patlama ''Big Bang'' nasıl oluyorda ortaya hiç bir kusuru bulunmayan mükemmel bir evren inşaa edebiliyor? Şu Patlama ''Big Bang'' bir şeyi onarmayı bırakın, hiç olmayan şeyi mükemmel bir şekilde dizayn etmeyi kendi kendine nasıl başardı? :))

-Patlama yani o ayrım esnasında, eğer bir Güç dağılan maddeyi iradesinde tutmasaydı, ya da onları bir araya getirmeseydi, Zaman denilen iki şeyin arasında ki mesafe nasıl bir şey olacaktı? :))

-Peki patlama esnasında kopan parçaların hepsi nasıl yuvarlak olabilmeyi başarabildi! Patlama öyle şiddetli olması lazım ki, sözüm ona evreni kurabilsin, o zaman kopan parçalar nasıl bu kadar yakın mesafede kalabildiler? Bu şiddetli Patlama arada ki mesafelere bakarak daha şiddeli bir itme kuvveti uygulamaz mıydı? Ya da uygulanan itme kuvveti bu kadar müntezam bir güneş sistemini nasıl kurabildi? Güneş nasıl bir alev topuna döndü de yörüngesinde bulunan diğer gezegenler bu güneşin durumuna dönmekten korundu. İpi tutup istediğiniz kadar çekebilirsiniz. Bu öyle bir kudret ki saymaya kalksak bitiremeyiz..

Lokman suresinde 27 ayeti kerimede şöyle buyurur Mevla ; ''Eğer yeryüzündeki ağaçlar kalem, denizlerde mürekkep olsa, arkasından yedi kat deniz daha ona katılsa, Allah'ın ayetleri (yazmakla) yine de tükenmez. Şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.''


Kendi Galaksimizin bir hareket içinde olduğunu ve sürekli hiç bir sapma payı olmaksızın belirli bir istikamet ve planda ilerlediğini artık en cahilimiz dahi biliyorken,Kainatın her yönünün bir birine olan değerleri matematiği ve geometrisi varken, yıkıma ve kaosa yol açan büyük bir patlama nasıl oluyorda yıkımın tam zıttını yapabiliyor. Patlama düşünebilir mi? Ben şu şekilde patlıcam diyebilir mi?:))

Hiç bir yönetici kudret olmaksızın böyle bir şey olmasını nasıl izah edebiliriz?Bu bilimin bilimle çelişmesi değil midir?

Bilim bir yandan patlamayı kabul ederken bir yandan da patlamayı oluşturan kuvvetide dikkate almaz mı? Kuvvet nedir? Enerji nedir? Enerjiyi oluşturan nedir? Kuvvet uygulamaksızın her hangi bir enerjiyi var etmemiz mümkün müdür? Yada yokun kendisini var etmesi mümkün müdür? Enerji olması için birinin kuvvet uygulaması gerekmez mi? :))

Ortaya çıkan canlıların hepsini, geçiyorum. (insan, hayvan, bitki örtüsü, ya da daha bilmediklerimiz) - ki bunlar çeşit çeşit.. Nasıl bir başlangıç oluyorda hiç bir yönetim olmaksızın tesadüfen bir evrim başlayabiliyor? Yok kendisini nasılda var edebiliyor. Bir sürecin üstünde bir kontrol olmazsa, nizamı nasıl sağlayabilirsin ki? Katiyen sağlayamazsın. Halbuki yok olan bir şey var olarak büyük bir nizam içersinde sürerken, sürdürülürken! Çok mantıksız değil mi? Demek ki bu Kainat yaratım sürecini kuran, yöneten, devam ettiren, başlangıcı ve sonu bulunmayan bir kuvvetin olması şart! Aynı evlerimizde ki sistemi idare ederek sürdürdüğümüz gibi! Evi düzenli olarak düzenlemezsen, faturaları düzenli olarak ödemezsen, aile bireyleri olarak üzerinize düşen görevleri düzenli olarak yapmazsan sistemi bozarsın!

Evrenin nizam ve sistemini elinde bulunduran ve onu hiç bir sapma payı olmaksızın sürdüren Yüce yaratıcı Allahü Teala hazretleri vardır ve pek yücedir! Üstelik her şeyi nasıl yaptığını anlayabileceğimiz kapasitede kitab Kur'an-ı Kerim'de anlatmıştır.

Onu görerek ya da duyarak inanmayı düşünenler, ya da gökten melek indirse ya diyenler, hala imtihanın ne olduğunu ya da zekanın kendilerine neden verildiği bilincini kavrayamamalarındandır. Allah'ın ilmini kendi ilmi gibiymiş gibi zannedenler hep şu soruları sorarlar; (HÂŞÂ!) Allah var ise neden acı çekmemize göz yumuyor? Dünyada ki hayat dengesi neden farklı? Neden fakir insanlar var? Cehennem niye var? Cehenneme gireceğimizi bildiği halde, neden bizi imtihana tabi tutuyor? Allah cehennem ile zevk mi alıyor? İşte bütün bu tür sorular insan zekasının ortaya çıkardığı ürünlerdir. Bunuda sanki Allah'ın ilmide böyleymiş gibi düşündüğünden meydana çıkartır. Kendisine bahşedilen ilmi gider ilahi ilimle kıyaslar. Halbuki arada muazzam derecede büyük bir ayrılık vardır. Buna ilimler arası ayrılık denir. İlahi ilim başkadır, insani ilim başka! Eğer ilmine çok güveniyorsan, Rabbinin yaratımından ötürü şikayetçiysen, ortaya bir enerji çıkar ve onu patlat! Sonra arzuna göre dizayn et! Becerebiliyorsan yap diyor Mevla! Haydi ayetlerimin bir benzerini getirin diyor. İki heceyi bir araya getirmek değildir delil, o iki hecede anlattığını var edebilmektir! Tarifini de veriyor! Gerçek olmayan bir şeyin peşinden gider mi ilim? :))

Bu ilimler arası ayrılığı idrak edip, tam teslimiyet göstermek temennisiyle inşAllah!



07/08/12-07:35

07 Ağustos 2012 7-8 dakika 7 denemesi var.
Yorumlar