Aşk Dedikleri

Kökü Arapça bir kelime "aşk", bizdeki karşılığı ise "sevgi, bazılarına göre de "sevi". "Sevi", biraz zayıf ve de uyduruk gibi duran bir kelime. Zaten pek sık kullanılmıyor.Teorik olarak kolay aşkı anlatmak! Şairin en büyük ilhamı, roman ve hikaye yazarının en büyük temel öğesi aşk... Herkesi yoklarmış kızamık gibi yaşamında mutlaka. Kızamık, çocukluk hastalığı, aşk ise gençlikteki ateş. Kızamığın da ateşi var ama geçiyor bir süre sonra.

Normal yaşında geçirdiysek ne ala, yok eğer gecikti ve orta yaşlarda geldiyse büyük tehlike. Gizlenmeyen, inkar edilse bile ayan beyan belli eden bir yüz ve ruh hali aşk...

Sessiz ve inceden girerken yüreklerimize, kalkarken farklı sabahlara yorgun bedenimiz.... O, dolaşıp durur yol bilen, iz bilen aşina varlık gibi ruhumuzun karanlık koridorlarında.

Duygularımızı galiba en doğru şekliyle tahlil etmenin yolu, sabah lavaboya kalkarken kontrol etmektir:

Uykulu gözler, acımış dil, ekşimiş surat ifademizle... Aşk sandığımız, hoşlandığımız, heyecan verir sandığımız her duygusal ve ruhsal gelgitlerimizin test zamanı sabahlar...Bir çok kez akşamdan, dünden kalanı hatırlasak da hissedemeyiz kalp ve ruh derinliklerimizde. Yani uçup gitmiş uçuk ve geçici şeylerdenmiş.

Aşkın yaşı yokmuş derler, doğrudur, ama bir doğru daha var ki en doğrudur: Aşk açıktan, trafik kurallarına ve mevsim koşullarına uymadan gelirmiş..! Her konuşmada arasında söylediğim medeni hali yokmuş aşkın sözünü tekrar ederek gelirmiş aşk...

Ne demiş şair Nabi:" Bende yok sabr-ı sükun, sende fefadan zerre/ Ne çıkar "iki yok"tan fikredelim bir kerre."

Nabi, bu beyitte kendi "mahlasını bir muamma olarak okuyucusuna soruyor. "iki yok" dediği, farsça olumsuzluk edatları olan "na" ve "bi". İkisi de "yok" demek. NABİ, yani, yok, yok...Evet, olmayınca olmuyar bazı bünyelerde.

Olmasın da bence, olmasın ki yarım aklım da zayi olmasın. Bu yazıyı güncelledim, çok değiştiim. Neden mi?

Okumuş olsa da okuduğunu anlamayan, ya da düşündüğü gibi anlayan, su -i zan da bulunan çok oldu da ondan Derken yazdığına bin pişman şimdi şu gariban.Sohbette, normal günlük konuşmalarımızda, şaşkınlık geçirdiğimizde, karşımızdakine "aşkolsun "deriz, ben hep cevap olarak, "elbette aşk olsun, her daim olsun, herkese olsun" dedim.

Herkese, her daim aşk dilerim. Aşk ile dolsun yürekleriniz, aşk ile kalın, mutlu kalın...

20 Haziran 2009 2-3 dakika 38 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 14 yıl önce

    elbette aşk olsun her daim olsun herkese olsun aşk le kalın mutlu kalın