disiplin aşkı bitirmekle sağlanmaz(!)

anlıyamıyorum bazen büyükleri. bu sene herkes bize yüklenmeye başladı. herkes lafa geldiği an anlıyoruz sizi bu yaşta olur böyle der ve eski aşklarını anlatmaya başlarlar. herkes derken yani öğretmnlerimiz. lanet olsun ki hepsi anlarmış gibi yapıp başlar aşklarını anlatmaya ama bilmedikleri birşey var onlar aşktan anlamıyorlar. neymiş efendim aşk bu yaşta olurmuş onlar bize dur diyemezlermiş buluğ çağındaymışız. onları bizde biliyoruz hatta bilmiyoruz resmen yaşıyoruz. kimse aşkın tanımını yapmıyor bize yada tanımını yapmayı beceremiyorlar. biz yaşıyoruz aşklarımızı onlara kalmadan. sinir bozucudur o zil sesi. bilki yine bir öğrencinin canı yanacak müdür bey zile bastığı an. disiplin şartmış tabiykide şart efendim biz buna birşey demiyoruz. ama aşkı bitirmekle disiplin sağlanmaz. biz istesek saman altından su yürütürüz. mıknatıs gibi çekiyoruz hocaları sevgililerimizle herhalde. canımı sıkmaya başladı bu olay.
neyse geçenlerde sevgilimle sokakta geziyordum birde ne görelim bizim hocaların biri görmesin mi bizi. yamemiş içmemiş müdür beye yetiştirmiş. hani aşktan anlıyorlardı bunlar. müdür bey beni çağırdı kalbim yerinden çıkacakmış gibi atmaya başladı. müdr bey bana "kardiyolojik vakayı bitir yoksa ben sizi bitiririm " dedi. ne yapabilcek mi bizi okuldan tastiknameyle uzaklaştıracak. uzaklaştırsa ne geçecek eline biz yine yapacağımızı yapmıcaz mı? hani anlıyorlar dı bunlar bizi iş kardiyolojik vakaya gelince hepsi konuşmasını biliyor. nerde kaldı öğretmen anlayışı. benim anlayamadığım nokta şu biz kötü birşey yapmıyoruz ki neden karışıyorlar kalp meselelerine onlara ne gençken onlara karışan olmamış ama...
laf aramızda ben trene çarpmadım hiçbir zaman kavakyelleri eserken başımda. buda nerden çıktı diyeceksiniz bizim hocalardan biri aşıkkan trene çarpa yazmış. disiplin aşkı ölürmekle sağlandıysa o zaman aşktan ne bahsediyorsunuz be kardeşim. böyle disiplin anlayıı yüzünden kaç arkadaşımın başı yandı şimdi sırda bende herhalde. aşk kötü birşey değil ki disiplin disiplin diyorlar. disiplin aşkı öldürmekle sağlanmaz eğer öyle olsaydı aşk niye vardı dünyada. herkes aşıktır ama kimisi eşine,nişanlısına bizim gibi garipler ise sevgilisine onuda okul müdrleri öldürüyorlar disiplin diye. böyle disiplin yerin dibine girsin...

09 Mart 2009 2-3 dakika 76 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (2)
  • 15 yıl önce

    Bu yaşlarda elbette sevecek insanlar.Çabuk sevip çabuk ayrılmalar da bu yaşlarda daha çok olur. Gençlik aşkları rüzgar gibidir,tez gelir tez geçer derler. Doğrudur.

    Büyüklerin gençlere öğretmesi gereken şey; -Sevipde derslerden olmayın. -Sevipte telafisi mümkün olmayan yanlışlar yapmayın.

    Genç yürekler yaşlı yüreklerden daha çok muhtaçtır aşka,sevgiye. Gençleri azarlayıp geleceklerini karartmak yerine,okullarımızda bu işin eğitimi de verilse ne güzel olurdu. Yasaklarla değil,eğitimle bir yerlere varılsa.

    Güzel bir meseleydi Cemile senin anlattığın. Bende evlat babasıyım,anlarım

  • 15 yıl önce

    bazen disiplin lazım yoksa insanları kontrol edemessin tebrikler