Dostluk Kavramı(Makale)

*Gerçek dostluk nedir?

- İnsanlar dostlarını seçerken, hiçbir zaman karakterleri ile ilgilenmezler. O yanımda ve benimle demekten öteye geçmeyen kişiler, dostlarının sadece temel özelliği ile meşguldürler.

? Ağlıyorsam o da ağlıyor mu?
? Gülüyorsam o da gülüyor mu?
? Yanlış bir şey yaptığımda ardımda destekçim mi?
? Hatalı olduğumu bildiği halde beni kırmamak ve kaybetmemek için, hatamın üzerine bir giz perdesi çekebiliyor mu?

''Bu dostluk mudur ?''

- Halbu ki anne ve babalar sürekli bu temel özellikleri çocuklarına yansıtmışlardır yaşamları boyunca. Onları her hatalarında savunurlar ve daima onlarla gülüp onlarla ağlarlar. Bir çocuk kendisine, annesi ve babası gibi yanaşan bir yabancıyı daima annesi ve babasından daha yakın bulur. Ailesiyle arasına koyduğu mesefeyi o yabancıya koymaz. O onun dostudur artık. Yaşamını tüm içeriğiyle o yabancıya açmayı bir görev atfetmektedir. Böyle dostluk tanımlarını düşününce direk aklımda şu soru belirir her zaman.İnsanlar dost tanımıyla kendilerine sır kuklaları mı arıyorlar? Ve o dostları; sürekli her yapılan hatada;?'sen haklısın ve ben arkandayım'' yalanlarıyla ekstra bir bonus olarak mı kullanıyorlar?

- Aklımda ki sorulara evet cevabı verip bir de bunu desrekleyen kişiler dostluğu gerçek anlamıyla keşfedememiş kişiler olarak yerini aldı bende. Çünkü ben galiba dostluğu keşfettim! Dostluk; karşılıksız verilen önemin, karşılığıymış. Ne güzel bir şeymiş şu dostluk.

23 Mayıs 2010 1-2 dakika 7 denemesi var.
Yorumlar