Hasta Ziyareti

Hasta ziyareti kısa olmalıdır. Öyle fazla uzatıp, bunaltıcı hal ve hareketlerden kaçınılmalıdır. Ona ' inşallah yakında iyileşirsin. Beterin beteri vardır, yine buna şükür' gibi sözler sarf edip hastaya moral aşılamalıdır. Çünkü bir hastanın ilk önce morale ihtiyacı var. Kendisini ziyarete gelenlerin ne kadar desteklerini görürse, o kadar da iyileşme yolunda hızlı adımlar atar. Hastaların rahatı için de çok gürültü etmemek gerek. Çok konuşup da hastayı usandırmamak gerek. Eğer usandırırsak, ona iyilik değil kötülük etmiş oluruz. Bir de şu hadisi şerif vardır. ' Kim bir hastaya geçmiş olsun ziyaretinde bulunur yahut Allah rızası için bir kardeşini ziyaret ederse, bir münadi ona şöyle nida eder: Dünya ve ahirette hoş yaşayışa eresin. Bu gidişin de hoş oldu. Kendine cennette bir yer hazırladın!

Bir de hasta odasında kalabalık şekilde bulunmamak gerekir. Onu rahatsız eder. Sağlıklı nefes alıp vermesine hiç yardımcı olmayız o zaman. Çünkü hastanın muhakkak temiz hava alması lazım. Bunlara dikkat edilirse ne iyi olur. Aksi takdirde hastanın kendine gelme süresi uzadıkça uzar, hemen iyileşemez.

Hasta ziyaretinde bulunmak, sevgiyi çoğaltır. Vefalı olmanın gereğini bir kez daha hatırlatır. Komşuluk vazifelerimizden biri de budur zaten. Hasta, kendini unutulmuş sanmasın. Bana olan saygı azalmış vay be diye sözler demesin. Kendini kötü hissetmesin. Azıcık kendimizi onun yerine koymalıyız empati yaparak. Bugün sağlığın yerinde olur, fakat yarın sen de hasta olup yataklara düşersin mazallah. Hiç bilemezsin, hayatta seni seni sürprizler bekliyor.

 

26 Ekim 2023 1-2 dakika 88 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (2)
  • Kime anlatacaksin ki hocam bunu,gelen gitmek bilmez kimi gelinini anlatir kimi damadını kimi takımını kimi partisini kimi malımı falan,aslında hasta bahane Selamlar.