Kasım'ın Son Günü

Kasımda kavuşur yeryüzü hasretine. Ben bir kasım günü kavuşmuştum yıllardır özlemini kurduğum bir sevgiye. Ve yine kurak toplarında kavrulan yüreğim bir kasım günü kavuşacaktı baharına. Sözler verilip, yeminler edilmişti her şeye. Bırakmayacaktık ne olursa olsun birbirimizi. Yaşadığım şehri cennet yapmaya gelecektin. Kahverengiye çalan tüm dünyam yeşile batıverecekti bir anda. Bulutlar masmavi yapacaktı birlikteliğimizi...
Gelecektin...
Söz verdiysen eğer adam gibi duracaktın sözünde. Benim alımı, morumu koparmayacaktın dalımdan. Geçmedi zaman ve kafamın içindeki binlerce sen iğne atsan düşmedi yere. Bilseydim eğer kasım bizim için kavuşma değil de vuslat olacağını aylarca bekler miydim ?
İkimiz ayrı şehirlerdeyiz şimdi. Seni deli gibi savuruyorum gittiğim her şehre. Aşkın yüreğime sığmıyor ve bedenim bu yükü taşıyamıyor. Elimde bir kadeh şarap ve ben hala 'geleceksin' sanıyorum. Meğerse kasım bitmiş, meğerse sen başka birinin koynunda aşkımızı çoktan gömmüşsün toprağın altına. Nasılda yağıyor anılar aklıma sağnak sağnak öylece. Gözlerim doluyor ve kirpiklerimde yakılıyorum seni. Damla damla süzülme yanaklarımdan diye sıkıyorum kendimi. Şimdi hiç tanımadığım bir şehrin koynunda sana dair ne varsa susuyorum. ..
Ezberlediğim hiçbir ayrılık cümlesi kalbimi sarmıyor nedense. Bir insan koca koca ayları devirip her şeyin bittiği bir anda nasıl kaybeder elindeki sevgiyi anlamıyorum. Kızıyorum kendime hem de çok kızıyorum. Seni bu kadar sevmeseydim hiç tanımadığım şehirlere sığınır mıydım hiç. Kaçar mıydım her şeyi bırakıp. Sen gelmedin ya yolları mekan bellerde o beyaz çizgilere sığdırır mıydım hayallerimi.?
Sen gelmedin ya o bembeyaz gelinlik bana kefen. Yüreğim sıkışıyor be sevgili. Can bu dayanmıyor artık. Suretler sen, sesler sen, kahrolası rüzgar kokunu getirerek büyülüyor beni ve yine sen. Hangi hayale sığınayım şimdi hangi kasımı bekleyeyim. Kasımın son günüymüş meğer benim ağlayıp başım dönene kadar elimdeki kadehe sarıldığım gün. Kasımın son günüymüş meğer gelmediğin ve beklide hiç gelmeyeceğini acı bir sızı olarak hissettiğim gün. Yüreğim çığlık çığlığa, hıçkırıklarım boğazımda koca bir yumruk misali. Kirpiklerimin ucunda tuttuğum sen ve ben artık hiç tanımadığım şehirlere meydan okurcasına gidiyorum. Bir başka kasım yine seni beklediğim yerde olacağım...

05 Aralık 2013 2-3 dakika 76 denemesi var.
Yorumlar