Kurucu İnşa Temelinde Kolektif Oluşum 12

Hiçbir toplumun inşa temelinde savunma, beslenme gibi güç paylaşımlı bir bağlanım ve düzen gerekmesi yanında cinsellik yoktur. Cinsellik dışta daha çok sosyal bağlanımın konusudur. Cinsellik topluma ait sosyoloji içinde mutlaka gerekli ama "toplumsal güç kullanımına karşı, toplumsal güçten doğan paylaşıma konu olmayan nötr bir durum sürecidir.

Bir avcı toplayıcı oluş, bir savuma, bir güvenlik ortaya koyuş, bir yavru bakımı ve gözcülük yapma kırık, çıkık ve ağrıların tedavisi, kolektif mirası aktaran eğitim öğretim, kolektif güçle ortaya konan duruma tabii ve paydaşı olan karşılıklı enerji değişilmesidirler.

Harcanan ve ortaya konan güç, kolektif bağlanımla kolektif enerji ve kolektif tüketimle herkesin yetenek ve ihtiyacına göre düzenleşimle KOLEKTİF GÜÇTÜR.

Kolektif ortam dış dünyanın belirsiz ve düzensiz enerji dalgalanmasına karşı düzenli enerji salınımları olmakla kişiyi kaygılarında uzaklaştırır. Yine en önemli bir noktayla kolektif güç kişisi sağlamalara karşı kişiye bir güvence bir garanti ve kesikli süreklilik verir. Kişiyi dış ortamın tedirginliklerinden kurtarır.

Bu nedenle kolektif alanın en temel geri bağlanım ya da en temel geri beslenilme özyineleme yapan (rekürsiv eylemli-kendi kendini çağıran) yasalarından birisi de KOLEKTİF GÜÇTÜR.

Kolektif güç farklı tür işgücüne ve farklı tür işgücü kullanım ve tüketimine tabii soyut, kapalı bir alanda, enerji değişimli enerji düzenlenişle özyineler bir harekettir (devinmedir).

İşte dıştan kişiler arsı oluşan bu bağ enerji duruma, kolektif bağlanım yasası diyoruz.

Kişisel biçimlenişleri oluşan yaşam (hayat), oluştuğu ilk çevreden yaptığı seçme ayıklamaları yalıtmakla, bu yalıtıma alan içinde geri bildirişim dediğimiz öz gönderili çevrim ve kendi tekrarlarını oluşur.

Her eylem, her oluşum, her enerji kendi kendine ve kendisini devam ettirip kendi kendisini durduran etki titreşim ile bir potansiyel; bir kendi kendine ve kendi üzerine etkileşimle; organize ve re organizeni üsse durumdurlar.

Hayat bu üs sel parça durumlardan seçtiği etki ve tepkileri organizma içinde yalıtır. Yalıtım kendisine yalıtımın içiyle bir iç alan ve yalıtımın dışıyla bir dış alanlı potansiyel durum geçişmesi ve geçişmeyi sınırlayan çeper ortaya koyar.

Yalıtımlı organizma (olan alan) çeperi, diş çevre içinde yalıttığı şeylerin çevreyle bağını ve çevresel aktifleşmesini keser. Bu bir kırpma, süzme, elek hareketidir. Hayatın çevrede yalıttığı eylemi hayat çevre etkileşiminden uzak tutar. Çevre etkilerinden uzaklaşan eylemin üs sel durumlarından pek çoğu sükûnete uğrayıp baskılanır.

Baskılanıp sükûnete uğrayan kimi üsse durumlar yanında aktif (etkin) kalan kimi üs sel durumlar yalıtım içinde verilen düzenli enerji kullanımı o etkinliği; çevrimli, tekrarlı kopya işlemler biçimine getirir.

Her titreşimin bir biçimi, bir oluş eylem somutluğu ve o somutluğu sürdüren veya köstekleyen üs sel imajıyla soyut enerji diyagramları vardır.

Yalıtılmış, "sınırlanmış" ve iç enerji tüketimiyle etkinliği desteklenmiş bir üs sel işlev yalıtımlı alan içinde özelleşmiştir. Özel bağıntılı bir baş ve bir son durum tekrarları (özyineleme) ortaya koymuştur.

Bu tür kırpa ve baskılanmış üs sel eylemlerden belli biri ya da birkaçı aktif üs sel durumla işlev yapmaktadır. Bu hal hem enerji tüketim tasarrufuna yönelmeydi. Hem de bir işlevi özel bağıntılı duruma göre ilişkilemeydi. Yani o üs sel durumdan seçili işlevi yerinde ve sırasında aktif yapacak olmakla, yalıtmanın bir özelliğiydi.

İçte tüketilen enerji, çevrede girdi edilen kontrollü, düzenli enerjiydi. Yalıtımlı alan içinde birleşmiş özelleşmiş her bir işlev grubunu oluşan organların ihtiyacı ve yeteneği kadarla yalıtımlı ortam içinde sağlanması yapılan enerjidir.

Yalıtımlı alanın etkisi ve enerji kontrolü vardı. Kontrollü enerji, yalıtım içinde organlar arası bağlanım ve bilgi aktarımı yapacak diyagramı ile etkiyen bir enerji biçimlenişiydi. Organlar biçim olarak adeta donmuş potansiyelle somut enerjiyken; akan, bilgi (enformasyon) taşıyan; bilgisel şema (çizim) olan diyagramla enerji; soyut veorgan ile dokular içine geçişen, yansıyan, imajdan enerjiydiler.

Çevreden özgöndergeli olma özelliklerinden kırpmalarla oluşan bu yalıtıma düzenleşim işi organizma içindki çevrimleri destekleyip sürdürdükçe, yalıtıma bütünlükle yaşam kendisine sürdürülebilir bir hayat buluyordu.

Sınırlı olan yalıtıma tutumlar, çevreden gelen etki ve baskılara karşı direnç tepkilerdi. Sınırlı yalıtımlı seçilmiş bu haliyle bu tepkiler; yalıtım korundukça öğrenilmiş biliniyor olan tepkiler gibi yansıyordu.

Yalıtıma alanın yalıtımı sürdükçe seçilmiş, korunan, ancak kendi tekrarlarını veren böylesi belli tepkilere sınırlanmış karşılıklarıya öğrenilmiş tepki demekte mahsur yoktu. Ancak çevrenin ani değişmesi demek özgöndergeli yalıtıma oluşumu desteklememesi demek olmakla, yaşamın bireyde oluşan kendisi tepkinin değişime cevap olamaması nedenle hayatından olur.

Hayat bireyin dışında kendisine yol bulan üs sel potansiyel ile kişilerde somutlaşır. Kişi veya kişiler hatta bir tür cinsinin tümü ölse bile hayat kendisine başka niceli durumların başka çevre etkileşmeleri üzerinde başka somutlaşmalar üzerinde yol bulur. Hayatın timsahta, insanda vs somutlaşması, gelecekte sürdürülebilir hayat anlamına gelmemelidir.

Çevrenin yavaş yavaş değişmesi demek özgöndergeli yalıtıma yaşama rastlaştığı karşılaşmalar demek türlü tepki denemeleri ortaya koyup ortaya konan tepkierden seçme ayıklama yaptırması demektir. Hayat değişen çevre içinde yeni tepkileri yeni oluşumu biriktirir.

Hatta enerji tasarrufu nedenle üs sel baskılanmış olanlar uyandırılabilir kök hücre durumla dumura uğratılmamışsa, üs sel durumla baskılanmışlar içinde veya mevcut işlev olandan yeni işlev değiştirilmesiyle aktifleme, pasifleme yapabilir.

Her birikim nicel olup biriken niceliler bir karşı nicelik duruma olumlu veya olumsuz rast gelmeler, rastgeleliğidirler. 1537 dereceye kadar demiri eritmeyen eylemle olan niceli sıcaklıklar ve çevre demiri eritmek isteyen bizim için olumsuz sıcaklıklardır.

Yani 1538 derecede ergiyen demir, 0 derecede donan su ve -268,9 derecede kaynayan helyum gibi nitelik sıçraması yapan olgularıyla hal değişmeleri varlığın 1537 dereceye kadar tepkisi ile 1538 derecede değişme dönüşmeye ilişkin bir işleve dönüşürler. Çevrede yalıtılan özellikler 36,5 derecelik yalıtma içinde böylesi kimi özelliklerdir.

11 Ekim 2021 6-7 dakika 1084 denemesi var.
Yorumlar