Sığla Sevdası Bizimkisi

Biraz endemik bir sevda bizimkisi, biraz da otantik... Kimse yaşamamıştır böylesini, ya da en azından ben yaşamadım. Havan, kokun, suyun farklı senin, tadın farklı. Bambaşkasın bende, bambaşkasın. Hiç kimse senin gibi değildir. Senin gibi yaşanmamıştır yüreğimde. Kimse bendeki beni senin gibi bulamamıştır sevgili. İçimdeki çocuğun yarasına tek derman oldun sen, onu kurtardın, onu kolladın, sevdin, saçlarını okşadın. O çocuğu büyütüyorsun sen sevdamızla birlikte. Sevdanın içinde su alıyor, sevdanın içinde büyüyoruz biz. Birimiz Honduras, birimiz Türkiye. Olduğun yerle, olduğum yer birleşiyor işte. Endemik bir aşk bizimkisi, ve endemik bir mutluluk yaşadığımız. Kimse bizim sevdamızı yaşayamaz kolay kolay, ender yüreklerdedir böylesi sevdalar. Sığla ağacının ender topraklarda büyümesi gibi... Bir Honduras, bir Türkiye üretirmiş o merhemlerin mucize kaynağı sığla yağını. Sığla sevdası işte bizimkisi ve bir tek sen iyi ediyorsun o büyük yarayı, içimdeki.

Aşkın coğrafyasını çıkartıyorum seninle, haritalar almıyor, sınırlar çizilemiyor. Sadece mert yüreklerdedir aşk diye biliyorum; o kadar. Sadece yürekli insanlardadır gerçek sevda, ama sınırlarını çizemiyorum aşk haritasının, coğrafyasını bulamıyorum. Tek bildiğim, bizim sevdamız, sığla sevdası. Kimse yaşayamaz böylesini, kimse beni senin gibi anlayamaz, senin gibi saramaz. Mutluluğun her şeklini tadıyorum seninle, gün gün. Ve seninle yavaş yavaş huzura doyuyorum...

İlk defa birini özlüyorum böylesine, böyle delicesine. Sesin kulaklarımdan gitmiyor. Uzaklara düşmüş iki sığla çiçeği gibiyiz, buluşmak için ıraklık silinsin diye beklemiyoruz, ama mesafeler bitince daha çok çoğalacak içimizdeki biliyoruz. Daha çok büyüyeceğiz, daha çok sevecek, sevilecek, bağlanacak, aranılacağız; biliyoruz.

İlk defa bağlıyım bu denli. Ne kadar çok tutkunum sana, farkındasın değil mi? Farkın var işte, benim gibisin sen de ve ben de sen gibi.

Sığla sevdası bizimkisi, ender, endemik, otantik... Sığla sevdası bizimkisi, herkesin yaşayamayacağı kadar özel, herkesin duyacağı kadar çığlık çığlığa ve kimsenin bilemeyeceği kadar gizli... Sığla sevdası bizimkisi, kimsenin yaşayamayacağı kadar özel, güzel, tutkulu...




09.07.2007
Gazipaşa/Antalya

05 Ocak 2009 2-3 dakika 14 denemesi var.
Yorumlar