Tükettik

Tükettik kendimizi, yada tükendiğimizi zannedip elimizi eteğimizi çektik hayattan. Yoruldum dedik, hasretliklerimizin peşinden koşmaktan vazgeçtik oysa sonsuzluğun sonunda zannettiklerimiz hep bir soluk yakınımızda oldu da biz fark edemedik.

Aşkta tükettik kendimizi, içimize sığdıramadığımız sevgileri farklı bedenlere farklı isimlere sığdırmaya çalıştık onu da elimize yüzümüze bulaştırdık.

Kim olduğu ne olduğu önemli olmadı, nede olsa istediğimiz tek şey vardı AŞK. Bilemedik her sevginin her bedene uymadığını.

Sonra kendimizi acılara bıraktık.

Her kaybediş biraz daha ruhsuz olmaya itti bizi, hissizleştik.

Seviyorum dediğimizde bile yüreğimizin titremesine engel olduk.

O kadar sahte aşk yaşadık ki gerçek aşkları görebilecek gönül gözümüzü kör ettik.

Peki neydi ya da kimdi bizi bu kadar tüketen?

Sevgiye açlığımız, doyumsuzluğumuz, sahip oldukça daha fazlasını isteyişimiz mi yoksa sevmek zorunda hissettiğimiz ama sevgiyi bir parçada hak etmeyenler mi?

Çalmayan telefona nefretle bakmak mı yoksa telefonun öbür ucunda olması gerekenin başka şeylerle mutlu olduğunu anlamak mı?

Tutunduğumuz (yada öyle zannettiğimiz) insanların aslında zerre kadar umurunda olmadığımızı öğrenmek mi yoksa tutunmamak gerektiğini anlamak mı?

Her yalana inanacak kadar saf olmamız mı yoksa koskoca bir yalanı yaşatma hakkını kendinde bulanlar mı?

Hayatın göz açıp kapayıncaya kadar çabucak geçmesi mi yoksa bizim hayatın hızına ayak uydurmaktan aciz oluşumuz mu?

22 Aralık 2012 1-2 dakika 8 denemesi var.
Beğenenler (6)
Yorumlar (4)
  • 11 yıl önce

    farkında olmadan o kadar çok şey tüketiyoruzkii..farkındalığa vardığımız zaman iş işten çoktan geçmiş oluyor..kaleminiz susmasın..hoş sefa geldınız seçkın sitemize..şiirkolik ailesıne..

  • 11 yıl önce

    Hayatın içinden gerçeklerle ilgili anlamlı ve içten bir paylaşımdı... 👍 kutlarım... Saygı ve sevgilerle paylaşımların daimine 🙂 N.K. (Neco)

  • 11 yıl önce

    zaman,,her zaman aynı hızıyla geçmiyor ömrümüzde, kimi zaman an, kimi zaman durağan,,

  • 11 yıl önce

    En fazla tükettiğimiz olguda zaman ve insan hayatı. Her ikisini de çok çabuk ve çok ucuz harcıyoruz. Oysa böyle olmamalı kesinlikle. Bir saniye, bir dakika boşa harcanacak zamanımız olamalı. ''Vakit nakittir.'' demiş atalarımız. Tüketim çılgınlığımızın bir şekilde önüne set çekip aklımızı ve yüreğimizi daha çok insana faydalı olabilecek işlere yöneltmeliyiz. Güzel bir deneme kutlarım içtenlikle Nebahat hanım...🤐👍🤐