Turşu Suyu

Başrollerini ruhu şad olsun Adile Naşit ve Münir Özkul'un oynadığı "Neşeli Günler" adlı klasik Türk filmini herkes bilir. İnatçı iki turşucudur bu unutulmaz çift ve turşu suyu yüzünden 6 çocuklu yuvalarını dağıtırlar.Yıllar sonra iki kardeşin tekrar karşılaşmasıyla aileler birleşir yeniden.

Çocukluğumda izlerken bu filme çok güler "insanlar neden bir turşu suyu yüzünden tartışsın ki?" diye düşünerek konuyu pek tatmin edici bulmazdım.

Büyümek bir çok sorununda cevabını getiriyor anlaşılan.

Evet insanlar turşu suyu yüzünden de kırabilirmiş sevdiklerini.

Kaç aşkınızı bitirdiniz gurur yüzünden?Annenizi babanızı kaç kez kulak ardı ettiniz hatta onları terslediniz?Yıllar yılı bitmesin istediğiniz kaç arkadaşlığınız bitti nedenini bile hala bilmediğiniz tartışmalar yüzünden?

İnsanlar yaptıklarında pişman olmayı bilirler fakat pişmanlıklarını göstermekte o kadar da yürekli değillerdir nedense. Bizi İNSAN yapanda bu gururumuz galiba. Sevdiğimizi bile ardımızda bıraktırabilecek kadar işlemiştir kanımıza.

Ayrılalı bir ay oldu belki bir hafta belki de bir gün. Çok özlediniz. Aslında deli gibi bir an önce barışıp eski günlere dönmek istiyorsunuz. Ne zaman kalbiniz bunu size duyursa biraz heycanlanır gibi oluyor sonra birden itiraz ediyorsunuz. Neden özleyeceksiniz ki? O ayrılalım dedi hem siz ararsanız olmaz onun araması gerek. Ya da alttan alırsanız bu sefer hep sen arayan olursun böylece ilişkinin kontrolü de onun eline geçer.

Eğer böyle düşünüyorsanız tebrik ederim büyük bir gurur kazandınız. Yalnız her başarının bir bedeli olduğu gibi bunun da bir bedeli var. Aşkınızın salasını duydunuz dimi? Şimdi o büyük gururunuzla elinize bir kürek alın da aşknızın üzerine mezarda bir kürek toprakta siz atın.

Gerçekten kazandığıza inanıyor musunuz? Kaybettiğiniz aşkınızı, ailenizi ya da bir dostunuzu bu kadar ucuza mı değişiyorsunuz?

Bence hiç bir şey için geç değil. Turşu suyu sirkeden de olur limondan da. Yeterki onu beraber içebileceğiniz aileniz, bir sevgiliniz ya da bir dostunuz olsun...

11 Ekim 2009 2-3 dakika 6 denemesi var.
Yorumlar