Tutku

Neye inanıyor olursanız olun var olma gerçeğini inkar edemezsiniz. Bu gerçek inanmışlığın ötesinde yaşamaktır.Yaşamak ise özünü tutkulardan alır.
Her insanın bir hayali vardır. Kimisi iyi bir ev ister kimisi iyi bir araba kimisi de sevdikleriyle birlikte olacağı sade bir hayat. İyi bir gelire sahip olmak sevdiğini zannettiğin işleri yapmak bize toplum tarafında öğütlenişmiş birer iyi hayaldir. Yapmakla yapmamak; inanmakla inanmamak; sevmekle sevmemek arasına sıkıştırılmış hayallerimiz vardır. Bazılarımız kolay erişebileceğimiz hayaller kurarken ki mutluluğun anahtarının bu olduğuna inanan insanlarla doludur çevremiz bazılarımızda uzaklarda arar mutluluğunu.

Tutkular bunların çok ötesinde ütopikle gerçeğin harmanı kabul edilirler. İnsanlar sevdikleri şeylerin tutkuları olduğunu düşünüp mutlu olmaya çalışırlar.

Sizleri uyanmaya davet ediyorum.
Tutku onu düşünmeden duramadığımız saniyelerimizdir. Hayal dediğimiz kurmacaların gücünü aldığı bir kaynaktır. Nefes alış verişimiz kalp atışlarımız tutkumuzu anlatır bizlere. İnsanın yaşamaktaki gayesidir tutku.
Var olmanızın tek sebebi. Öyle ya da böyle şu an dünyadasınız ve nefes alıyorsunuz. Kendinizi nefes alıp veren et yığınından öte olduğunu görmek istiyorsanız tutkularınız keşfedin.

Nasıl mı?
Bir yolculuğa çıkın tek başınıza. Sadece kendiniz ve dürüst cevaplarınız olsun heybenizde. Önce yaptıklarınızı sorgulayarak başlayın. Gerçekten seviyor musunuz işinizi? Konuşmak için aklınıza ilk gelen konu o mu?
Eğer bir boşluktaysanız, yaptıklarınız anlamsız geliyorsa, yapmış olmak için ya da yapmak zorunda olduğunuz için yapıyorsanız tutkunuzu bilmiyorsunuzdur demektir.

Dünyada fenomen diye adlandırılan insanlara bakın. Hiç biri yapmak zorunda olduğu için yapmıyor mesleklerini. Onlar tutkularını önceden keşfetmeyi başarabilmiş ve tutkularının yolunda hayatlarına yön vermiş insanlar. Bu gün rekorları alt üst eden Hüseyin Bolt koşmak zorunda olduğu için değil hatta iddaa ediyorum iyi koşabildiği için değil koşmak onun tutkusu olduğu için bu işi yapıyor. Bir rekortmen olmayabilirdi. Ama bu onu koşmaktan alıkoymayacaktı.

Başarılı insanların hikayelerini okursunuz. Gıpta edersiniz. Hayattan yedikleri çelmelere rağmen kalkıp inatla savaştıkları için. Bu onların yenilmeyi hazmedemediğinden değil bu iş onların tutkuları olduğu içindir.
Haydi kendinizi ve tutkunuzu keşfedin.
Hayat yaşamaya değer...

24 Ocak 2012 2-3 dakika 6 denemesi var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (3)
  • 12 yıl önce

    Hayatta bir amaç edinmek veya insanın sevdiği işi yapması kadar güzel bir ülkü yok. Bu yüzden yaşantıya yön veren tüm tutkular kişisel zevklere göre şekillendiğinden kişisel yönlerimizi keşfetmemiz gerekir.

    Tebrikler..

  • 12 yıl önce

    Tutku...: Akibeti belirsiz fırtınalarda herdümen olmakla alakalı birşey. Yüzmesini bilmediği halde körü körüne ve gözü herpahaya dönmüşlüğü yelkenleyip foralar. Tutku birbiri dizinesinden çoğaltılmış aynilikler kalabalığında YARIŞ esaslısı kodlanmaları şart koşan hesaplaşmalarda menziline ille erişilmesi gereken cennetlik mumyalığı olarak hayata perdelendirilir. Sobeleyen tanrının yarı parçası saydırılır..İllizyonist bir dürtüdür TUTKU. Yarı yarıya da psikolojik refleksleri tir tir titrek hastalıklı hal.. Yani eğer Tutkusunun kontrolüne mahkum olursa insan, kimliği herkesin çiğnediği kaldırımlara çakılı tenekeden yıldızlara ulaşır amaaaaa Ama'sı şu ki, kendi kendini kovalayan hem kaçak sanık hemde tutuklu gardiyandır tutku.. Özgüveli, rahat, gayet insan gibi insan olarak kapışsız yarışsız en doğallık dünyasıyla kendi gelişimini sağlayan dünya güzelliklerinde serpilip seyran olmaksa...Bence en güzelinin güzeli. Sevgiyle.

  • 12 yıl önce

    Hayatının her safhasında insan kendini sorgulamalı, işte buna çoğu vicdan muhasabesi diyor, ilginç olanıda muhasebecilere para ödemiyorsunuz hesabınızı kendiniz tutuyorsunuz. Tutkularınız mutlaka olmalı, ama bunu aşırı dereceye çıkarıp çok fazla hırsa kapılmak da yanlış bir düşünce kanımca. Çok fazla hırs, başarısız olunması durumunda sizi ruhdoktorlarına doğru yönlendirir Allahkorusun. Güzel bir denemeydi okuduğum kutlarım Mustafa bey saygıyla...👍