Yazmasam Deli Olacaktım

 Kendisi için yazmanın aşka,tutkuya,alışkanlığa hatta bağımlılığa dönüştünü bir hikayesinde dile getiren,lise yıllarımda en sevdiğim yazar ve neredeyse bütün kitaplarını okuduğum Sait Faik Abasıyanık:

"Söz vermiştim kendi kendime: Yazı bile yazmayacaktım. Yazı yazmak da, bir hırstan başka ne idi? Burada namuslu insanlar arasında sakin, ölümü bekleyecektim. Hırs, hiddet neme gerekti? Yapamadım. Koştum tütüncüye, kalem kâğıt aldım. Oturdum"der. Ben de bu yazıyı yazmak ya da yazmamak için uzun uzadıya düşündüm,yapamadım;tek başıma dünyayı değiştiremem ama değiştirecek olan nesillere ilham olabilirsem ne mutlu bana!

Küresel güçlerin bazı projeleri var,bunu kesinlikle görmezden gelemeyiz.Neydi bunlar:

*Salgınlar.

*Ekonomik buhramlar

*Dijital kölelik

*Gıda yani kıtlık

*Teknolojinin sosyal hayatta yaygın olarak kullanımı(Robot,yapay zeka)

* Doğal olaylara müdahele (Rüzgar,güneş,yağmur)

*Savaşlar

*Tek elden merkezi yönetim.(Kripto para)

Bunların bir çoklarını günümüzde zaten yaşıyoruz,bizler için kötü emeller olsa da iman ve vicdan yoksunu olanlar için malesef bunlar iyi emeller.Pes mi edeceğiz,olup biteni seyredecek miyiz,hayır,elimizden geldiğince hem tepkimizi ortaya koyacağız hem de her alanda üreteceğiz,üretmezsek tükeniriz.

2000'li yıllardan itibaren Türkiye'nin sosyolojik yapısı değişti,köyden kente artan göçler nedeniyle; şehirler yoğunluktan dolayı yaşanmaz bir hal alırken köyler ise terkedilmiş virane evleriyle kalakaldı. Tarımda uygulanan bazı politikalar verimli topraklarımızın yıllarca nadasa bırakılmasına neden oldu, hazır ürünlere rağbet artarken el emeği göz nuru ürünler ne yazık ki unutulmaya yüz tuttu.Olası bir savaşta veya salgında ülkemizin gıda ihtiyacını karşılayacak gücü sağlaması lazım,bunun için birinci önceliğimiz tarım olmalıdır yani boşaltımız köylerimiz yeniden eski havasına kavuşturulmalıdır.

İçim yanıyor...Bir zamanlar cıvıl cıvıl çocuk sesinin eksik olmadığı okul bahçeleri, şimdilerde halay çekilip çiftetellinin oynandığı düğün salonlarına dönüştü ne garip ne acı? 

19 Haziran 2024 2-3 dakika 188 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar