Yunus Balıklarından Protesto

Yunus balıkları artık insanlara gülümsemeyecekler!

İnsanlığın birbirlerine ve çevreye karşı duygularını yitirdiğini gören , hele ki çevreye ve denizlerimize karşı bu denli duyarsız insanlığa , şimdiye kadar gülümseyerek bakan ve dostane tavır sergileyen yunus balıkları da artık isyan etti !

-Size artık gülümseyerek bakmayacağız ! Siz bunu hak etmiyorsunuz !

Tüm dünyayı saran küresel ısınma ve çevre kirliliğine en büyük tepki yunus balıklarından gelmiş bulunmaktadır.

Hepimizin sevdiği , dost canlısı , insanlarla kaynaşan , gemilerin yanında suda hoplayan , zıplayan , güler yüzlü yunus balıkları , son yıllarda , denizler dahil tüm dünyayı sarsan çevre kirliliği ve küresel ısınmayı protesto etmeye karar verdiklerini açıkladılar.

(Kime ve nasıl açıkladıklarını tartışmanın bi anlamı olduğunu düşünmemekle beraber , ) Bundan böyle gemiye bindiğinizde yanda hoplayan , zıplayan yunuslar size surat asacak ve gülümsemeyeceklerdir , bu protestonun gün geçtikçe midyelere ve ardından lüfer , levrek , çipura , hamsi ve diğer deniz canlılarına da yansıyacağı alınan duyumlar içindedir.

Konuyu ilettiğimiz mahalle sakini akşamcı Orhan abi şu yorumu yapmıştır ;

?Yunusların yapmış olduğu protestoya katılmakla beraber , midye ve hamsilerin yaptıklarını şiddetle kınıyorum , ben şimdi ufağımı açıp teybe de ?Bu akşam bütün meyhaneleri dolaştım ? ı koyup kafayı çekerken , masamda hamsi ya da midye olmazsa çok bozulurum , o yüzden midye ve hamsilere ayaklarını denk almasını ve akıllı olmalarını tavsiye ederim, benim çevreyle mevreyle işim olmaz ben keyfime bakar onu bilirim , yunusa diyeceğim yok , o ne yaparsa yapsın ama etrafı kışkırtıp asabımı bozmasın.? dedi.

Orhan abiye afiyet olsun deyip ayrılırken ,konunun kendine göre ne kadar önemli olduğu , diğer mahalle ağabeylerini arayıp , ? birer ufak alıp gelin !!! önemli mevzuu var , artık hamsi ve midye olamayacak heralde , bunlar bi haltlar karıştırıyomuş ? diyerek masasına davet etmesinden anlamış bulunmaktayız.

Aslında çevrenin o kadar da kirli olmadığı ve susuzluk sıkıntısı falan da olmadığını söyleyen sayın büyüklere konuyu ilettiğimizde ise ilginç yanıtlar alınmıştır ;

Konuyu ilettiğimiz sayın yetkili cevabında şöyle beyanda bulunmuştur ;

-Yunus balıklarının içinde gizli bir anarşistlik olduğu zaten bilim adamlarımız tarafından tam da kanıtlanmak üzereydi , bütün bilimsel veriler bu balıkların insanlara karşı bu kadar sıcak olmasından şüphe duymuştu , biz biliyoduk zaten , güzler yüzlü olmaları normal değildi ! bu devirde gülen bir canlı yokken , bunların etrafa sırıtmalarından hep şüphelenmiştik , bakın dediğimiz çıktı , kendileri yetmezmiş gibi bide etraflarındakileri kışkırtıyorlar , üç beş tane yunusu buğulama yapınca sesleri kesilir , yok böyle bişey , her yer temiz , çevre kirliliği falan yok , bunları uydurmasınlar ve diğerlerini de kendilerine benzetmesinler , anarşistlerin sonu malum ?

Demiştir.

Küresel ısınma , nükleer santrallerin tehlikesi , çevre kirliliği gibi konular ile , işsiz güçsüz ve küçük bir kesimin sadece ilgilendiğinden , midye , hamsi , lüfer ve bilumum balık ve deniz ürünü seven vatandaşlarımıza şimdiden derin dondurucularına stop yapmasını önerir saygılar sunarız . Araştırmalarımız devam edecektir.

30 Ağustos 2008 3-4 dakika 2 denemesi var.
Beğenenler (5)
Yorumlar (3)
  • 15 yıl önce

    anlatım diliniz oldukça iyi.sıkmadan yormadan yeri geldiğinde halk şivesi ile anekdotlar ayrı bir nüans vermiş yazıya konu seçimi çok çok iyi mizahın yanında gerçeklerin vurgulanması ise gayet başarılı kutlarım sizi.ufak ek ve yazılım hataları olması da normal düzelecekdir zamanla.

  • 15 yıl önce

    Benim çevreci üstadım. Başarılar diliyorum. Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. İnşallah diyorum, Temiz bir toplum, temiz bir çevre dileklerimle, İyi geceler diliyorum

  • 15 yıl önce

    👍👍👍👍👍