Azra Kohen'in Hayatı ve Eserleri

— min. okuma: 2-3 dakika
Azra Kohen'in Hayatı ve  Eserleri

Azra "Akilah" Kohen, Türk yazar, psikolog.

Doğum tarihi ve yeri: 1979 İzmir

1-Azra Kohen'in Hayatı

Tam adı Akilah Azra Sarızeybek Kohen’dir. İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden mezun olan yazar,Kanada Ottawa Üniversitesi Üçüncü Dünya Ülkelerine Yardım Ekonomisi Bölümünü bitirmiş ardından da Liverpool Üniversitesinde Davranış Bilimleri alanında uzmanlık yapmaya devam etmiştir.İyi derece İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.Gördüğü eğitimle yola çıkarak psikolojik anlam taşıyan eserler yazmıştır.Sanat, din ve siyasi pek çok yönden bilgiler verdiği Fi, Çi, Pi üçlemesi en önemli eserleridir.Çok yönlü bir yazar olarak bilinen Kohen,Fi romanında ihtirası anlatmıştır. 2013 yılında yayımladığı eseri 600 sayfadır.İlk olarak Goa Basım Yayın tarafından Akilah takma ismiyle basılmış, 2014 yılında ise Destek Yayınları tarafından basılmaya başlanmış ve Fi ismi altın orandan gelmiştir. Motivasyonu kaybolan bir insanlığın öyküsünü anlattığı ikinci kitabı Çi 2014 yılında yayımlanmıştır. Çi’nin anlamının insan enerjisi olduğunu söyleyen yazarın bu eseri 300 sayfanın üzerindedir.Serinin son kitabı olan Pi 700 sayfalık bir romandır.2015 yılında Destek yayınları tarafından basılmıştır. Pi’nin anlamı da çoğu kişinin bildiği üzere matematikte 3,14 sayısına denk gelen pi sayısıdır.Son kitabı Aeden 2016 yılında 616 sayfa olarak yayımlanmıştır.Fantastik bir kurgu ile yazılan romanda, bilimsel verilere dayandırılan insan yaşamının gelişmesi anlatılmıştır. Sadok Kohen ile 2001 yılında evlenen yazarın 2009 yılında doğan bir erkek çocuğu bulunmaktadır.Evrenin matematiğine,organik tarıma ve bir yaratıcının olduğuna inanır.

2-Azra Kohen Edebi Kişiliği

Azra Kohen bir söyleşide kendini şu sözlerle ifade ediyor:

Anlayan herkesin çok iyi gelişmesini, en iyi yaptıkları iş ne ise bulup yapmaya başlamalarını istiyor, hatta buna ihtiyaç duyuyorum. Eğer yazdıklarımın bu anlamda değeri varsa, yani işe yarıyorsa tamam ama yoksa ben kitaplar yazmışım, çok okunmuş, “okurlar” olmuş… İster inanın ister inanmayın, bana göre zamanım bundan çok daha değerli, çünkü hayatın test olduğunu düşünüyorum ve bu gezegene doğuyorsan düzeltmen gereken bir sürü şeyin olduğu için buradasın. Kitapları yazmak için harcadığım emeği kendimle uğraşmak için çok daha verimli kullanabilirim, fikrimce… Ama işe yarıyorsa o zaman cennet fikri yayılıyor kalbime. Bu kitapları yazmam bana iyi geliyor çünkü nihayet işe yarıyorum. Sakinleşiyorum.

Dünyadaki en büyük problemin ne eğitim, ne işsizlik, ne de parasızlık olmadığını bilir; ona göre en büyük problem annelerdir. çocuklarına kimlik bilinci yüklemeyerek bireyselliğe erken yaşta uyanmalarını engelleyen anneler yüzünden dünyanın bugün bu karmaşada olduğunu düşünür. bir bireyin bile doğru davranarak dünyayı değiştirebileceğine ve hakiki insan olmak için her an evrimleşebildiğimize inanan emektar bir cansever olarak tanınmakta ve sevilmektedir.

3- Azra Kohen Eserleri

  • Kitapları:

    • Gör Beni - İki Devrin Hikayesi
    • Aeden - Bir Dünya Hikayesi
    • Fi
    • Çi
    • Pi
Paylaş:
Yorumlar