E-Kitap Okumak İsteyenler İçin En İyi 5 Platform

— min. okuma: 3-4 dakika
E-Kitap Okumak İsteyenler İçin En İyi 5 Platform

Fiziksel kitap okumak her zaman içeriği daha iyi anlayabilmek adına tavsiye edilen bir yöntemdir. Ancak bazı durumlarda, özellikle de içinde bulunduğumuz Koronavirüsü günlerinde, matbu kitaplara erişmek biraz güç olabiliyor. Bunun haricinde turistik seyahatlerinizde, arabada, parkta, kafede yanınızda kitabınızda yoksa; ama kitap okumak istiyorsanız e-kitap iyi bir seçenektir.

Öte yandan matbu kitaplar yerine e-kitap okumayı tercih eden de önemli bir kitle var. Evinizde kitapları muhafaza edebileceğiniz bir alan yoksa ya da daha uygun fiyatlar karşılığında edebi eserlere ulaşmak istiyorsanız da dijital kitaplar ihtiyacınızı mümkün mertebe karşılayacaktır. Bunun için sizlere e-kitap okuyabileceğiniz ücretsiz ya da ücretli bazı mecralara derledik. Hadi bir göz atalım…

1- Kobo

Öncelikli olarak bir e-kitap okuma tableti olarak piyasaya sürülen Kobo, günümüzde birbirinden güzel alternatifler içeren cihazlar geliştiriyor. Bu tabletler ekran boyutları, göz sağlığı ve bağlantı seçenekleri konusunda birbirlerinden ayrılmaktadır. Her biri ayrı fonksiyonlara sahip olan kitap okuma tabletlerinden bir tanesi mutlaka işinizi görecektir.

Ancak Kobo’nun yalnızca tablet ürettiğini söylemek yanlış olur. Kobo’nun resmi internet sitesine girdiğinizde biyografi kitaplarından kurgu edebiyatına, iş ve finans kitaplarından süreli yayınlara kadar pek çok eser yer alıyor. Bu eserleri dilerseniz e-kitap formatında, dilerseniz ise sesli kitap halinde ucuz fiyatlar karşılığında satın alıp indirebilirsiniz.

2- Wattpad

İnternetten ücretsiz makale, şiir, öykü ve tefrika roman okuyabileceğiniz Wattpad uygulaması oldukça geniş bir içerik yelpazesine sahip. Günümüzde sıklıkla gençler tarafından tercih edilen Wattpad platformunda dilerseniz kendi yazdığınız eserleri ücretsiz olarak yayınlayabilir ve binlerce insanın okumasına sunabilirsiniz.

Özellikle de amatör yazarlar için iyi bir seçenek olarak öne çıkan Wattpad, pek çok genç yazar ve şairin meşhur olmasında etkin bir rol oynamıştır. Çeşitli Wattpad yazarları büyük yayınevleri tarafından keşfedilmiş ve kitapları basılmış; hatta kimilerinin sinema filmi veya dizi uyarlamaları bile gerçekleşmiştir.

3- Trendeki Yabancı

Can Yayınları tarafından hazırlanan Trendeki Yabancı aplikasyonu dijital olarak yayınlanan bir aylık dergidir. Ferit Edgü, Cemil Kavukçu, Latife Tekin gibi önemli Türk yazarlarının öykülerine de yer verilen dijital dergi, aynı zamanda Koronavirüsü kapsamında birçok Can Yayınları kitabını ücretsiz olarak okuyucular ile paylaşmaktadır.

Klasik edebiyat eserlerinden modern roman ve öykülere çok sayıda e-kitap barındıran Trendeki Yabancı uygulaması, ayriyeten ücretli olarak indirebileceğiniz Can Yayınları kitapları da sergilemektedir. Trendeki Yabancı iOS ve Android işletim sistemini destekleyen cihazlar için uygun olarak çalışmaktadır.

4- Dergilik

Turkcell tarafından geliştirilen Dergilik uygulaması isminden de anlaşılabileceği üzere daha çok dergi yayınlamak ile birlikte kitap da bulundurmaktadır. Belli paketler satın alıp aylık abonelikler gerçekleştirerek mizah, kültür – sanat, moda, kadın, coğrafya ve edebiyat dergisine kolaylıkla ulaşabilir, günlük gazeteleri akıllı telefonunuzdan takip edebilirsiniz. Ayrıca Dergilik’te ücretsiz olarak yayınlanan dergiler ve gazeteler de bulunmaktadır.

5- Oodles Books

Tıpkı Wattpad gibi amatör yazarların işlerine ağırlık veren Oodles uygulaması, içeriğinde çok sayıda şiir, deneme, öykü ve kurgusal olmayan metin bulunduruyor. Özellikle de İngilizce kitap okumak ve dil geliştirmek için Oodles’a göz atmanızı tavsiye ederiz. Bunun yanında kendi yazdığınız metinleri de Oodles kullanıcıları ile paylaşabilir ve hızlı bir şekilde eleştiri alabilirsiniz.

Paylaş:
Yorumlar