J. K. Rowling Yeni Çocuk Kitabını Dijital Olarak Ücretsiz Yayımlıyor!

— min. okuma: 2-3 dakika
J. K. Rowling Yeni Çocuk Kitabını Dijital Olarak Ücretsiz Yayımlıyor!

Harry Potter kitap serisi ile tüm dünyaya ismini defalarca kez duyuran başarılı yazar J. K. Rowling, yeni çocuk kitabını yayımlamak için kollarını sıvadı. Birkaç gündür kitabını internette tefrika halinde ücretsiz olarak yayımlayan Rowling, Temmuz ayına kadar devam edecek bir maceranın müjdesini verdi! İşte detaylar…

İlk defa 1997 yılında Harry Potter ve Felsefe Taşı isimli kitabı ile edebiyat çevrelerine giriş yapan ve kısa zamanda büyük bir şöhretin kapılarını arayan J. K. Rowling, toplamda yedi bölümden oluşan fantastik kitap serisi ile dünyanın dört bir yanında büyük ilgi yaratmayı başardı. 2001 yılında Warner Bros. tarafından sinemaya uyarlanan Harry Potter, yedinci sanat için de büyük heyecan uyandırdı ve yedi kitaplık serinin sekiz bölümden oluşan film antolojisi çevrildi.

Harry Potter serisi dışında Robert Galbraith mahlası ile Guguk Kuşu, İpek Böceği ve Career of Evil gibi kitaplar da kaleme alan Joanne Kathleen Rowling; ayrıca Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?, Çağlar Boyu Quidditch, Ozan Beedle'ın Hikayeleri gibi romanlar da kaleme alarak iyi bir edebi kalemi olduğunun defalarca kez altını çizdi. 2015 yılından beri sessizliğini koruyan J. K. Rowling, nihayet yeni kitabının müjdesini verdi.

Harry Potter’ın Yazarı J. K. Rowling, Yeni Kitabını Duyurdu: Ickabog

10 yıl önce yazmaya başladığı çocuk kitabı Ickabog adlı eserini duyuran Rowling, yeni kitabının müjdesini Twitter üzerinden takipçileri ile paylaştı. Bu kitabı biraz daha yayımlamasa, neredeyse ailesi için yazdığını düşüneceğini dile getiren yazar, içinde bulunduğumuz Koronavirüsü günlerinde çocukların can sıkıntısını gidermek adına bu kitabı internetten ücretsiz olarak paylaşacağını duyurdu.

26 Mayıs 2020 tarihinden beri her gün yeni bölümler paylaşan J. K. Rowling, bu geleneğin 10 Temmuz 2020 tarihine kadar devam edeceğini ve kitabı tefrika biçiminde dijital olarak servis edeceğini ifade etti. Şu anda belli bölümleri paylaşılmış olan kitap, ilk izlenim olarak okuyucular tarafından epeyce olumlu yorumlar ile karşılandı.

J. K. Rowling, Ickabog Kitabına Okurlarını da Dahil Ediyor!

Çocuklar için yalnızca kuru kuruya bir okuma deneyimi sağlamak istemeyen J. K. Rowling, bu esere çocukların da hayal gücünü dahil etmeyi amaçlıyor. Rowling, çocuklara yaptığı davette kitabın sevdikleri bölümlerini kendi hayal dünyalarına göre resmetmelerini, illüstratif çizimler yapmalarını talep etti.

2020 yılının Kasım ayında resmen basılacak olan Ickabog kitabı, yukarıda belirttiğimiz gibi okurların çizimleri ile süslendirilecek. Yani yalnızca Ickabog hikayesini okumuş olmayacak, aynı zamanda katılımcı bir kitap olan Ickabog’u okurların gözünden de tecrübe etme fırsatına sahip olabileceğiz. Ickabog kitabı çok yüksek bir ihtimalle Türkiye’de J. K. Rowling’in yayıncı şirketi olan Yapı Kredi Yayınları (YKY) etiketi ile basılıp ülkemizde de raflara gelecek.

Paylaş:
Yorumlar