Quentin Tarantino Bir Zamanlar Hollywood’ta Filminin Romanını Yazıyor

— min. okuma: 2-3 dakika
Quentin Tarantino Bir Zamanlar Hollywood’ta Filminin Romanını Yazıyor

Quentin Tarantino tarafından yazılıp yönetilen Once Upon a Time in Hollywood filmi geçtiğimiz yıl vizyona girmiş ve bu sene 10 farklı dalda Oscar'a aday gösterilmişti. Bunlardan En İyi Yardımcı Oyuncu (Brad Pitt) ve En İyi Yapım Tasarımı kategorilerinde Oscar ödülüne layık görülen yapım, şimdi bambaşka bir sanat formunda yeniden karşımıza çıkacak!

Başrollerini Leonardo DiCaprio, Brad Pitt ve Margot Robbie'nin paylaştığı sinema filmi 1960'lı yıllarda gerçekleşen Charles Manson cinayetlerini konu almakta ve Hollywood sektörüne dair güçlü referanslar barındırmaktaydı. Bilmeyenler için Manson, 60'larda Los Angeles'ta birçok cinayete sebebiyet veren bir tarikat kurmuştu. Öldürülen isimler arasında ünlü yönetmen Roman Polanski'nin 8 aylık hamile eşi Sharon Tate de yer almaktaydı.

Senaryo dalında Oscar’a aday gösterilen Bir Zamanlar Hollywood’da eserinin, Quentin Tarantino tarafından bir roman formunda yeniden hayata geçirileceği açıklandı. Tarantino’nun en başarılı filmlerinden biri olarak kabul edilen yapımın bu kez kitaplaştırılmış versiyonunda, yine 60’ların Hollywood dünyasından daha farklı şiddet sahnelerini konu alacağı öğrenildi.

Bir Zamanlar Hollywood’da Kitabı Ne Anlatacak?

Şimdilik yakında çıkması beklenen Bir Zamanlar Hollywood’da kitabının içeriğine dair pek bir bilgi açıklanmasa da Tarantino’nun Cliff ve Rick karakterlerinin birlikte yaşadıkları hikayeyi daha kapsamlı bir biçimde ele alacağı ve 2 saat 40 dakikalık filmde yer almayan ek sahnelerin de kitaba uyarlanacağı bildirildi.

Esasında sıkı Tarantino hayranları için böyle bir kitap yazılması kulağa pek de şaşırtıcı gelmedi. Zira Tarantino’nun uzun yıllardır bir roman yazmak istediği; zira kendisinin film romanlarına karşı oldukça takıntılı olduğu bilinmekteydi. Ucuz Roman, Kill Bill, Soysuzlar Çetesi ve Zincirsiz gibi pek çok popüler filmin ünlü yönetmeni, böyle bir romanla uğraşacağının ilk ipuçlarını şu cümleler ile bizlere yansıttı:

“Yetmişlerde okuyarak büyüdüğüm ilk yetişkin kitapları, film romanları idi. Ve bugüne dek bu türe karşı muazzam bir şefkat duyuyorum. Bir film-roman meraklısı olarak edebiyatın bu sıklıkla marjinalleştirilmiş, ancak sevilen alt türe katkımı Bir Zamanlar Hollywood’da ile gerçekleştirmekten ötürü büyük gurur duyuyorum. Karakterlerimi ve dünyalarını, sinematik muadilinin, umuyorum, yanına oturabilecek bir edebi çabayla daha fazla keşfetmekten de heyecan duyuyorum.”

Bir hikaye anlatıcısı olarak neredeyse usta olarak tarif edilen Quentin Tarantino, Bir Zamanlar Hollywood'da gibi uzun bir filmle, her ne kadar eleştirmenler tarafından kabul görmüş olsa da birtakım olumsuz eleştiriler almıştı. Hatta seyirciler bu filmde tam olarak ikiye ayrılmış, ya çok sevmiş ya da Tarantino'nun en kötü filmi olarak nitelendirmişlerdi. Fakat şimdi Tarantino, hayranlarını kışkırtacak, ilham verici bir metin ile aynı hikayeyi yeniden ele almayı amaçlıyor. Muhtemelen söz konusu kitabı 2021 yılında görmüş olacağız.


Paylaş:
Yorumlar