Sizi Karanlık Dünyalara Sürükleyecek 5 Post Apokaliptik Film

— min. okuma: 4-5 dakika
Sizi Karanlık Dünyalara Sürükleyecek 5 Post Apokaliptik Film

Post apokaliptik filmler en basit tabirle kıyamet sonrası gelişen olayları konu alan yapımlar olarak nitelendirilebilir. Elbette ki tanımından da anlaşılacağı üzere bu filmler sıklıkla içlerinde karanlık olaylar barındırır. Ancak yaratıcılığınızı zorlamak ve olası tüm senaryolara kapılarınızı açmak adına post apokaliptik filmler izlemek keyifli bir deneyim olabilir.

Çoğunlukla post apokaliptik filmlerde insan dünyasının yok olmayla yüz tutmasını ve belli kahramanların bu dünyayı kurtarmakla mükellef olduğu fantastik konular ile karşılaşıyoruz. Ancak post apokaliptik filmleri distopya temalı filmlerden ayıran o ince çizgi, insanların bu türe sıkı sıkıya çekiyor. Çünkü distopik yapımlar yaşanması mümkün olmayan konular barındırmaktadır; fakat post apokaliptik yapımlarda çok küçük de olsa gerçekleşmesi mümkün olabilecek korkunç maceralar işlenmektedir. Hadi bu yapımlara hep beraber göz gezdirelim…

5- Delicatessen (Şarküteri) – IMDb Puanı 7,6

Jean-Pierre Jeunet ve Marc Caro ikilisi tarafından çekilen Şarküteri filmi, kara komedi türünün en önemli yapımları arasında kabul edilmektedir. Bunun yanı sıra içeriğinde pek çok sürrealist öge barındıran Fransız yapımı film, post apokaliptik teması dolayısıyla da günümüzde kült mertebesinde anılmaktadır. Büyük ve yıkıcı bir savaş sonrasında Fransa’da bir apartmanda geçen bu suç filminde, apartmana yeni gelen bir adamın, yıllardır bu apartmanda oturan kasabın genç kızına aşık olması anlatılmaktadır. Fakat öte yandan kasap, apartmana aldığı adam ile ilgili sıra dışı planlar kurmaktadır.

4- 28 Weeks Later (28 Hafta Sonra) – IMDb Puanı 7,0

28 Gün Sonra filminin devamı niteliğinde çekilen 28 Hafta Sonra, İngiltere’yi kabus altına alan korkunç bir virüsün toplum üzerindeki etkisini anlatmaktadır. İlk filmden 5 yıl sonrasını konu alan yapımda Rage Virüsü artık eski tehlikesini yitirmiş gibi görünmekte ve İngiliz hükümeti insanları yıllar sonra evlerine dönmeye teşvik etmektedir. Ancak oldukça sinsi bir virüs türü olan Rage, hiç beklenmedik bir zamanda evlerine dönen bir ailede tespit edilir ve insanlar yeniden diken üstünde yaşamaya başlarlar. 28 Hafta Sonra filmi bilim kurgu ve korku türlerinin başarılı temsillerinden biridir.

3- WALL·E (WALL·İ) – IMDb Puanı 8,4

Pixar yapımı 3 boyutlu animasyon filmi WALL·E, hem yetişkinler hem de çocuklar için izlemesi oldukça keyifli bir macera filmi olarak dikkat yaratmaktadır. Kıyamet sonrası uzak bir gelecekte bir atık toplama robotu, insanlığın kaderini etkileyecek bir uzay yolculuğuna çıkmaya karar verir. Bu macerada hayatının aşkını bulur ve iki robot arasında geçen romantik ilişki konu edilir. WALL·E filmi tüm zamanların en iyi çocuk animasyon filmlerinden biri olarak bilinmekle beraber eleştirmenler tarafından övgülerle bahsedilmiştir.

2- 12 Monkeys (12 Maymun) – IMDb Puanı 8,0

Monthy Python komedi ekibinin üyelerinden biri olan Terry Gilliam tarafından çekilen 12 Monkeys filmi, beklenmedik derecede gerilimli ve gizem dolu bir hikaye barındırmaktadır. Vahşi bir virüs tarafından ele geçirilmiş bir gelecekte bilim insanları zaman makinesi keşfederler. Hapishaneden yeni çıkmış bir adam denek olarak ekibe alınır ve virüsün doğduğu yıla gönderilip insanları uyarmakla görevlendirilir. Ancak adam bir yanlışlık sonucu virüsten 7 yıl öncesine gider ve insanlığı uyarma çabaları ciddiye alınmaz, adamın akıl sağlığını kaybettiği düşünülmektedir. Filmde Bruce Willis, Madeleine Stowe ve Brad Pitt gibi başarılı oyuncular yer almaktadır.

1- The Matrix (Matrix) – IMDb Puanı 8,7

Bilgisayar yazılımcı olarak çalışan Thomas Anderson, ayrıca çok büyük bir bilgisayar hackeridir. Neo olarak da bilinen Thomas Anderson, kendini zamanın ötesinde bir evrende, Morpheus’un emri altında bulur. Neo her ne olursa olsun Morpheus’a güvenmek zorunda olduğunu hisseder. Zira aslında yaşadığı evrenin gerçek olmadığını, bütün bunların simülasyon teorisine dayandığını keşfeder.

Lana Wachowski ve Lilly Wachowski (Wachowski Kardeşler) tarafından yazılıp çekilen Warner Bros. filmi ilerleyen yıllarda Matrix Reloaded ve Matrix Revolutions adlı üçlemeyi tamamlayacak iki yeni filmle izleyicileriyle buluşmuştur. Bunun dışında Matrix’in 2003 yılında dokuz adet kısa animasyon filminden oluşan Animatrix adlı özel bir filmi de yayınlanmıştır. Ayrıca Keanu Reeves’in başrolünde oynadığı serinin yeni filmi olarak duyurulan Matrix 4’ün çekimlerine başlanmış, gelecek yıl vizyona girmesi planlanmıştır.

Paylaş:
Yorumlar