Dedemin Radyosu ve Benim Şarkım
Simetrik dizilmiş somyalar arasında,minderler hiçte rahatlatmazdı sırtımı..Belki de çayı çok kaçırmıştım yada sobadaki kestaneler elimi daha dokunmadan yakmıştı..
Televizyon üstü dantelli örgüler kapatmazdı istenmeyen görüntüleri o günlerde.
Gerçekten hayatın reytingi düşüktü,kış günü dedemin sobalı evinde..
Saat ileriye gitmekten korkardı dünü hatırlamamak için..Çünkü odunlar daha sobaya gelmeden yanmıştır sarı loş ışıklı evde.
Biraz acıkırsın, yokluktan mı bilinmez ama ekmek arasına koyduğumuz şeker; Lale İstasyonu'na karşı olan evimizin hamurunu kabartırdı akşam ezanında..
Sıra tok karna keyif yapmaya gelmiştir.İşte o sırada sobanın sağında asılı olan radyokarşılar bizi..Artık radyoyu açma zamanıdır hemde dedemin bende doğmadan çizgileri belirginleşmiş elleriyle..
Sessizlik kaplar..Ardında hışırtı..
Radyoda ki sanatçı daha söze girmeden söz edebilmek yeterliydi benim için o günlerde..
Üstelik o radyo için mahallede çift kale maça bile rest çekerek yedek kalmayı kabul etmişsindir..
Her neyse.
O sıra da radyodaki şarkının en güzel yerine gelirsin,radyonun sesi biraz kısılır..
Çok geçmeden anlarım ki pili bitmiştir bizim çoçukluk nakaratlarımızın..
Geçmişe götürdün, Tebrikler.
Üslup olsun,kurulan cümleler olsun,duygunun hükmüyle akışkanlık olsun gani gani yer ediyorken anlatımda,böylesi ben,böylesi bizken neden okunmuyor günün öyküsü köşesi.. Bu köşenin açılmasına çok sevinmiştim,hala de mutluyum bu durumdan,iç seslerin mensura dayalı dışa vurumu ilgiyi mi azaltıyor,görsel bir kopukluk mu yaratıyor kavramış değilim..Düzyazıyı severim,hele de temasına hakkını veren akıcılıkta,durulukta yazılıyorsa..Ki güne düşen bu öykü bu vasıfları fazlasıyla hakeder pozisyonda.. İnsanın dimağı her lezzete aç boş bir küfedir,yalnız bir yönden doldurmaya çalışırsanız,doldururken aynı oranda boşaltırsınız yani yenileri yalnızca eskilerinin yerini alır üstüne katık olmaz ama farklı türler farklı düşüncelerle desteklenip yerleşke edinir dimağı..Bu da çeşnisi bol ürünlerin ortaya çıkmasına vesile olur.. Çok beğendim ben öykünüzü.İmgeli deneme,öykü örnekleri zor ve azdır..Nadide bir paylaşım olmuş.Tebrik ve teşekkürler günün yazarına..Günün şiiri öykünün yanında fazlasıyla sönük kalmış ama ne tuhaf en uğrak mekan yine o köşe olmuş..Herneyse,emeğe teşekkürler.