Hayatın Anlamı

a)Barışın anlamı: Savaşın bittiğinin bir antlaşmayla belirtilmesinden sonraki durum, sulh demektir. Böyle bir durumda barıştan insanların pek hoşlanacağını sanmıyorum. Şahsen ben hoşlanmadım. Acıların özrü olmaz. İnsanları sırf egoları için kesip biçip sonrada sulh yapıyoruz demek insana, insancıl bir yaklaşım değil gibi geliyor.

b) )Uyum, karşılıklı anlayış ve hoşgörü ile oluşturulan ortam, bu barışı tüm insanların seveceğini düşünüyorum.

Huzur ve mutluluğun getirisi olan barıştan yana olan her kez mutlu ortam yaratmayı sağlamak için elinden geleni yapar. Barışın girdiği tüm ülkelerde yüksek mürebbeh bir hayat vardır. Acı ve barış yan yana asla gelemez. Acı varsa barış yoktur. Barış varsa acı yoktur.

Barışsız günler geçer ama acılar cinnete dönüşür ve sonunda hayat son bulur. Barış dolu günler uzun ve bereketli bir ömür olur.

Ruha hoş geliyor kavgasız bir hayat. Seni anlayan ve senin varlığına değer veren insanlarla yaşamak insana nasıl huzur veriyorsa sesi de ruha kulağa hoşluk veriyor.

Barışı sevmeyenler Ruhlarını şeytana satmış insanlardır.
Onlar şeytanın uşakları olur. Dünyada ki şeytanların ayaklarıdırlar. Şeytani güdülerini tatmin için yaşarlar ve sonunda da şeytanların yanını boylarlar.
Bir de Egolu insanlar, barış anlaşmalarını sadece kendi istekleri gibi imzalarlar. Ne yaparsan yap mutlu olmazlar. Çünkü ego doymayan bir varlıktır. Kökünden söküp atmadığınız müddetçe. Ego obezite'si olanlar mutlaka bir doktora da görünmelilerdir.

Barış Hayal edilemeyecek bir mutluluktur. Çünkü şu anda dünya o noktaya gelmemiştir. Hayatımızda barışın gücü şu an insanların en çok ihtiyacı olduğu şeyi sunar, mutluluğu. Yönetmeden, yönetilmeden yaşamak insan özgürlüğünün olumlu patlamasıyla toplum mükemmel bir sıçrayış yapacak. Artık herkesin on parmağı . Bunun bilincine ulaşmıştır.


Barıştan yana olan tek devlet Türkiye gibi gözüküyor.
Üstadın dediği gibi diğerleri ?'parçalayıp yutmak güdüyor''. Barış sancağı ilk Türkiye'den kalmış durumda geleceği umutla bekliyoruz bakalım neler olacak tarih sayfasında.

Asla, çıkarların başladığı yerde, barış söz konusu olamaz. Her çıkar her menfaat barışın gücünü emecektir. Barışsız bir hayat vicdansız bir yaşam demektir.

Mevlana'nın ismi yakışıyor. Ondan öğrendiğim aşk, şekilde değil, içerde. Ondan öğrendiğim sevgi yargısız. Ondan öğrendiğim hoş görü sınırsız. Ne suç işlersen işle ne olursan ol, hangi dine mensup olursan ol, bu kavramda mutlak her şeyi yaratan tanrıysa. Bizim cüz-i irademiz bunu anlayamayacaktır. İnsan olarak sadece duru ve dingin bir ruhla hayatı seyretmektir insanın yapacağı tek şey. Buda Mevlana'nın barış felsefesidir galiba.

Yazarlık kursunn bir Metin çalışması

29 Mayıs 2010 2-3 dakika 46 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 14 yıl önce

    Güzel bir konu ve güzel bir yorum.Kutlarım emeğinizi. Dini inançlarımız ve gerekse Millet olarak ruhumuzda barış,hoşgörü,insan sevgisi vb. gibi erdemlerimiz bizi biz yapan değerlerimizdir.Ne mutlu bizlere. Saygılar..