10 Kasım

10 Kasım içimde bir özlemin adıdır
Görmeden sevdiğim, ışığında yürüdüğüm kahramanın
Beşeri dünyaya vedasıdır
İçimde yaşayan devrimlerinin
İsmini ezberlediğim minicik yüreğimin
Şanlı kahramanıdır o
Mustafa Kemal Atatürk'tür
Atamdır
Yolunda yürümeye and içtiğimdir

Saat 9.05 çaldı yine sirenler
Benim içimde kanayan bir yara var
Yüzümü güneşe döndüm
Selam olsun sana Atam
Sen varsın varoldukça nice vatanperver can
10 Kasım ölümsüzlüğün adıdır.

09 Kasım 2015 55 şiiri var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (4)
  • 8 yıl önce

    Necmi Bey ne güzel anlatmışsınız, çok haklısınız. Değerli görüşlerinizi şiirimde dile getirip büyük bir katkı yaptığınız için çok teşekkür ederim. Siz de hoşçakalın.

  • 8 yıl önce

    Haklısınız Mesut Bey boynumuz eğik ona karşı, sahip çıkamadığımız değerleri için. Elimizden geldiğince bilinçli nesiller yetiştirmek için uğraşıyoruz.

  • 8 yıl önce

    Demokratik düşünce-Cumhuriyetçi düşünce-Ulusalcı Düşünce-İlerici düşünce-Devrimci düşünce...bunların topunu bir araya getirseniz hepsi der ki, Atatürk'çü düşünceye bağlıyız. Atatürk' çü düşünceden nemalanıp kalkınanlar bu gün bir kenarda bir gazete köşesinde yurt dışında aydın havasında gezinmekteler...Atatürk' çü düşüncenin temelinde bulunan Halkçılık gerçekliğini işlerine geldiği gibi algılamakta işlerine geldiği gibi yönlendirmektedirler. Bu sadece sosyalizme ait bir konu değildir. Kapitalizme kapitalist kesimleri de ilgilendiren bir konudur. Her iki düşünce de Halkçılık gerçeğini şekillendirmekte öylesine ustalaşmışlardır ki, halk bu iki düşünceye körü körüne inanıp, asıl kendi gerçek kimliğini unutmakla kalmamış bu iki düşüncenin de ne yazık ki kölesi olmuştur. Oysa Atatürk'ün düşüncesinde Halk kendi kendinin kölesi değil yurdun efendisi olmalı özgürce kararlar alıp özgürce yaşamalı ele güne muhtaç kalıp dilenmemeliydi. Bunun bir çok örneğini ne yazık ki yaşıyoruz. Elbette boşuna değildi Köy Enstitülerini yıkmaları Toprak reformlarını iç etmeleri. Çünkü kafası çalışan halk her halde kendisini bu kadar aşağılatmaz ulusu bu denli boş kafalara bırakmazdı. Sevgilerle kalın...

  • '' Benim içimde kanayan bir yara var '' 🤐😙

    Duyarlı yüreğe bin selam olsun.. emanetini koruyamadık gün be gün erimekte her şey.. U/tanıyorum...🤐

    kaleminizin izi silinmesin Canca Şair..👍