Asi

''artık uğrayacağım sana
getireceğim şen çocukluk hatıralarını''


çizilmiş avuçlarda yaşanılan hayat
ne kadar bayat
ama çağırmayın beni
zamanı gelmedi ölmenin

isyan, umutsuzluğun altında ezilirken, ayağa kalkmaktır
ben bir asiyim
ne çok özlemiş beni
öpücük mavisi gülüşlerim
sulugöz hüzünlerimi, arkama gizledim
duştan çıktı, sabun kokuyor ümitlerim...

13 Şubat 2010 508 şiiri var.
Yorumlar (14)
  • 14 yıl önce

    Temiz bir sudur, umut Akan karlı dağların ardında Düşünmeden çıkıp en uzak ufka Yalı ayak baş açık düşmek yollara Sevda bu işte Düşmeden düşünmek Yalın geldiğin gibi gitmek Kendi bildiğin yolda yürümek.

    Aklımın frekansı çok değişken Bir batıp çıkan bir yelkenli Ne bileyim hangi açık denizde kaybettim Kulaklarımda bir deli rüzgar Bir umut limanına çağırıyor bir dalga vuruyor, bir rüzgar.

    Asilik yılgınlığa karşı haykıran yiğit Tüm kalıp köfne düşünceler Sardığında seni; Çıkar gönlünden yığınla Ektiğin umut ekmeğini Unutma ki kaç fakiri zengin etti umut Olmadan umut gücün bitmiştir. Umut en kör karanlığı delen yıldız Kaybolan geminin pusulası.

    Neden denizdir benim hayat bilgim Sürerim teknemi en açıklara Ege, Akdeniz sahi Ümit burnu yok mu? Dedim ya deniz ümit etmek için O kadar büyük tertemiz bir su ki İnsan hayatını ne kadar güzellik varsa görüyor. Denizin koca ümit suyu Herkese yağmur olup yağıyor.

  • 14 yıl önce

    Arkadasim, savasan bir siir yazmissin, karekterini yansitmis sayfana... Ben sevdim asi olan bu yaziyi...

    tebriklerrrrr

  • 14 yıl önce

    ümitleriniz her zaman taptaze olsun ,incilerin parlasin tebrikler

  • 14 yıl önce

    çok güzel di nilgün

    tebrikler

  • 14 yıl önce

    "ama çağırmayın beni zamanı gelmedi ölmenin

    isyan, umutsuzluğun altında ezilirken, ayağa kalkmaktır ben bir asiyim"

    bu dizeler yetiyor şiir olmaya. geceler biter, sabah olur ama biz hala perdeleri çeker günün karanlığından yakınızrız. korkarız yaşamaktan. Şairler işte bunun için vardır. Büyülü ezgilerle korkuları uzaklaştırıncaya kadar her gün ezgiler söylemek zorundadır.. gitme zamanı değildir şairin, cesaret meşalelerinin başında bekleyecek ve söndükçe ondaki ateş yürekleriniden yeniden turuştıracaktır ileriye atılsın diye insanları. "ne çok özlemiş beni öpücük mavisi gülüşlerim sulugöz hüzünlerimi, arkama gizledim duştan çıktı, sabun kokuyor ümitlerim..." Kendini bilmek ve sevmekle başlar başka bir aşka geçiş. kendini beğenmeyen bir başkasına kendini layık görmediğinden aşksız kalır hem kendi hem yüreği. Ayrı mı demeyin, biri oğul diğeri baba, biri ana diğeri kız. Kimi zaman aklımızla çatışır her çocuk gibi o yürek,Asidir. kimi zaman bir uslu kız gibi yol göstermesini ister aklın, çaresizlikte kaldığı zamanlarda. ama umut yok mu onu hangi şiir seslense kırk yıllık dost gibi sarılasım gelir. Tebrikler şair.