Beni

Beni

Yanlızlığımla yanlız bırakın beni
Ne ses isterim artık geçmişten
Nede bir tutam umut gelecekten
Yanlızlığımla yanlız bırakın beni
Asın gözlerimdeki hüzünleri
Yakın koru bitmiş hüzzamları şimdi

Yanlızlığımla yanlız bırakın beni
Göklerlerdeki yıldızlara satın beni
Dağlardaki kayalara atın beni şimdi
Yanlızlığımla yanlız bırakın beni
Ne su olup aksın içime yeniden
Nede hava olup dolsun hayatıma şimdi

Yanlızlığımla yanlız bırakın beni
Kuşların kanadına vurun beni
Bir kuş kafesinde büyütün şimdi
Yanlızlığımla yanlız bırakın beni
Bir boşluğa salın bu bendeki beni
Hayaller atın orada yaşatın beni şimdi


Yanlızlığımla yanlız bırakın beni
Ki yanlızlığım bile ağlasın bana

11.02.2010
kenan akgün

11 Şubat 2010 83 şiiri var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (2)
  • 14 yıl önce

    teşekkürler hocam eline diline ve kalbine sağlık...

    mevlananında dediği gibi.. Cı?N: Şunu iyi bil ki: Dertsiz aşk bir masaldır! Kendinden, kendi belliğinden geçmeyen bir âşık! Aşık değildir... EY ı?ŞIK! ... Aşk;ızdıraptan, dertten korkan nazlı, nâzenin kişilerin harcı değildir... EY OĞUL!... AŞK, nefsine hakim olan yiğitlerin işidir!

    yani hocam : Biz ancak aşk ve aşık olabilmenin ve yiğit olabilme arzusunu taşıyan birer acemi yolcu olabiliriz ancak bu kadar ustaların arasında.

  • 14 yıl önce

    yanlızlık Tanrıya mahsusutur ya şaire de gerektir. Ayrılık şiirleri ile yanlızlık şiirlerinde bir hüzün vardır ki güneşin bile hüzünlü doğduğu bugünlerde nasıl mutluluk şiiri yazılır ki. Yalnızlık için Nazım "dert çok hem dert (dert ortağı) yok" diyor Kurşun eritmeye çağıdığı şiirde. Fuzili 'ne yanar kimse bana ateşi-dilden özge/ne yaçar kimse kapım badı sabadan gayrı" deyip yalnızlığın sızısını duyumsatır.Yalnızlık için" bir sabah vakti bulurlar ölümü" diyen şair kadar Yunus'un garipliği " Bir garip ölmüş diyeler/üçgünden sonra duyalar/soğuk su ile yuyalar/ şöyle garip bencileyin" deyişindeki acıyı anlatmış. yalnızlığı anacak yalnızlar analatır. şairin gökyüzündeki yıldız olmayı istemesi ile başlar isteği ki hüznü arar. eh biz lale devri çocukları değil Buzul çağı çocuklarıyız. hala dışarıda nasıl bir soğuk var ve onca toplum buza kesti. Güzel bir şiirdi şimdi şu saatlardeki yalnızlığımıza tercüman olan,tebrikler kenan bey.