Bilgisayar Mühendisi

Sen çok sevdin bu mesleği

Bilgisayar mühendisi.

Yapılsın artık gereği

Bilgisayar mühendisi.


Üniversite üçtesin

Zirve çıkacak güçtesin

Başın yere hiç eğmesin

,Bilgisayar mühendisi.


Bu kez katılırsın inan

Teknofest de bir imtihan

Gece gündüz hep çalışan

Bigisayar mühendisi.


Sanayi robot üretip

Çeşit çizimler türetip

Umut içinde diretip

Bilgisayar mühendisi.


Arkadaş gurubu kurdun

Çok yerlerde fikir sordun

Başarıyı böyle buldun

Bilgisayar mühendisi.


Hem okul var, hem staj var

Sizlere sonsuz güven var

İşine saygı duyan var

Bilgisayar mühendisi.


Beraberce yarınlara

Koşuyorsunuz coşkuyla

Bakarım size gururla

Bilgisayar mühendisi.


Hayaliniz tamamlansın

Proje bir onaylansın

Dualarla kolaylansın

Bilgisayar mühendisi.


NOT : Bu dediğim bilgisayar mühendisi, benim en büyük oğlumdur. Marmara Üniversitesi'nde üçüncü sınıfta bu bölümü okuyor. Gerçekten sevdiği bir meslek onun için. Daha yeni üniversiteye başlarken diş hekimliğini kazandı, fakat o gitmedi. Ben o işi yapamam dedi. Bilgisayar alanına çok ilgisi vardı. Tercihlerin arasında Marmara'yı tutturdu çok şükür. Adı Mustafa. Mustafa ve sınıf arkadaşları bir olup, bir sanayi robot icadı için uğraşıyorlar bu sıra. Rabbim yardımcıları olsun. Geçen sene teknofest yarışlarına katılmaya kalkışmışlardı lakin, onay alıp gidememişlerdi. Bu sene canla başla yine uğraşıyorlar. Bakalım kısmet diyelim artık. Beni bu durum, bir baba olarak çok sevindiriyor, çok gururlandırıyor. Sözü daha fazla uzatmak istemiyorum. Allah, tüm evlatlarımızı okutarak en iyi yerlere gelmelerini nasip eylesin. Bu gece yazdığım şiiri de ona ayırmak istedim.



26 Aralık 2022 552 şiiri var.
Yorumlar (8)
  • Yüreğine sağlık üstadım inşallah bahtı açık olsun vatana millete hayırlı bir evlat olsun inşallah tebrik eder hayırlı çalışmalar dilerim Allah’a emanet olunuz esen kalınız

  • 16 ay önce

    Güzel şiirdi, beğeni ile okuduğum bu nadide eseri ve değerli şairimi yürekten kutluyorum, daha güzel günler görmeniz dileği ile en içten selam ve saygılarla.

  • 16 ay önce

    Umarım amaçlarına ulaşırlar. Allah yardımcıları olsun inşallah

  • 16 ay önce

    Tebrikler,hem Mühendis Oğluna, hemde size ,böyle bir oğlum babası olmak,gurur verici.Bende bu gururu geçen yıl yaşadım, kizim Diş fakültesini bitirdi ,şu an Diş Hekimi olarak çalışıyor, Oğlumda Makina Mühendisliği ni bitirdi.Onlar bizim her şeyimiz.