Bir Kız Vardı

Bir kız vardı.
Uzak şehrin birinde
Hayalleri vardı.
Tutunu verirdi her gün o hayallere
Bir önceki günden daha fazla sıkı
Tam ulaştığını zanneder
Önüne hep engel çıkardı.
Yılmazdı.
Seneler geçse de bir bir
Onun yüreği çocuk tu
Çocuk tu ama ürkek değildi.
Hırçın hiç değil
Sade ve doğaldı.
Hayattaki Tek kazancı
Hep umut etmekti.
Hep umut...
Her daim sevenleri oldu.
Kızdıkları da
Ama hiç küsmedi hep sevdi
Her şeyi yaradanından ötürüde olsa
Hep sevdi
Kocaman bir yüreğe sahipti.
Oysa bir tarafı vardı
Kimseye söyleyemediği.
Kalabalık içinde bile
O hep yalnızdı...

09 Mart 2010 33 şiiri var.
Beğenenler (6)
Yorumlar (10)
  • 14 yıl önce

    Bir oğlan vardı Sessiz ve sakin Duru bir deniz gibi engindi gözleri Ne yana baksa, bir güzellik görür Yaptığını her işi hayra yorar Kısmet der yürürdü.

    Öyle günleri oldu ki Ellerine aldığı taşı Medusa olup altın yapmak istedi Koca bir kara tüneldi Işık çok uzakta Belki var belki yok, Soğuk fırtınalı bir gecenin içinde Tek bildiği yönde yürümek ____yürümekti _____emeli.

    Kaç zaman geçti, Ne karalıkta yıldı Kara baykuşların seslerine kandı. Hep dedi ki; Ya Rab sen beni boşa yaratmadın. Her anımı sana adadım. Samimi olmadığım anlarda oldu, Fakat göz yaşları akıttım. İçinde birikin zerre kadar inanç dahi olsa Bilirim zayi etmezsin.

    O kara günlerde Sığındığım yerdi Yaradanım Şimdi de öyle. Eğer kendimi bildimse zerre Allah zikriyle oldum herdem Ne kadar insansam O kadar inandım.

    Evet yalnızlık dedim ya Tek kişilik bir ağıt olur, Söyleyen çoktur. Dinleyen birbirini bulmak güç. Yalnızlık müptelası oldun mu Tedavi olmak Ancak kendini dinlememekle mümkün. Ben yapabildim mi Bu söylediklerim kendime mi Demek gene yanlış tevdavi?

  • 14 yıl önce

    Yaşamdan ve yaşanmışlardan koparılmış sözlerin hasat mevsimlerine bir kadının gözyaşı düşer, umarsız düşünüşlerin kimliklerine özümüzün hicranı çöreklenirken. Yosunlar çıkarırız engin denizlerden ve yaşamın alabora şehirlerinde kendi iç sesimizi dinleriz, soluk bir düne gülümseyip, yorgun bir güne gönül yaşlarımızı dökerken... Tebriklerim yürekten... 👍

  • 14 yıl önce

    etrafımız ne kadar kalabalık olursa olsun anlayamadıktan sonra o kalabalık neye yarar...bizede umutlarımıza sarılmak kalır...tbr...syg...

  • 14 yıl önce

    👍👍👍👍👍

    Kutlarım yürekten. Bağlantı da bir ayrı güzel olmuş. Gönlünüzdeki hüzün, tatlı bir hikaye tarzında şiir olarak akmış. Tebrikler.

    Şiirinize tebriklerim gönülden. Gün eksilmesin pencerenden.

    Sevgiler, saygılar. çetrefil.

  • 14 yıl önce

    Her şeyi yaradanından ötürüde olsa Hep sevdi Kocaman bir yüreğe sahipti. Oysa bir tarafı vardı Kimseye söyleyemediği. Kalabalık içinde bile O hep yalnızdı...

    çok güzel şiir tabrikler👍👍👍