Böyle Gidermiş Demek

Dağ gibi mermiyi alıp sırtına,
Sürdün namluya sen seyit onbaşı.
Fırlattın boğazın tam ortasına,
İnlettin Türk diye sen dağı taşı.

Emelin düşmana geçit vermemek,
Boşamı gidiyor verdiğin emek.

Bebesi bellemiş kucakta taşır,
Cepheye mermiyi can elif bacı.
Vatan sevgisiyle dimdik dolaşır,
Yiğidi şehit düşmüş yüreği acı.

Hayali bağımsız bir vatan görmek,
Bu hak ona çok görülüyor demek.

O dönem savaşta mağlub olanlar,
Şimdi sermaye ile hamle yapıyor.
Soykırım yaftalı binbir dolanlar,
Vatan toprağından hisse kapıyor.

Artık suçda oldu ulusu sevmek.
Bağımsızlık böyle gidermiş demek.

28 Mayıs 2009 96 şiiri var.
Beğenenler (6)
Yorumlar (15)
  • 15 yıl önce

    Şiir için güzel söz söyleme işidir demek boş bir söz olur. Öyle olsaydı resim buna daha elverişli der çizme sanatını yaparlardı şairler. Düşünce taşımıyan bir şiir sadece duygudan kurulsaydı en güzel duygu susmak olurdu. Şair bir insan olduğuna göre düşüncesi de olacaktır elbet. Elbette bir düşünceye de estetik güzellik taşıyan şiir kurban edilmemelidir. Bu yüzden sezdirme şiirin estetiğini kaptmadan kendini ifade eder. Şiir halk edebiyatı tarzında yazılmış. Halk edebiyatı tarzı şiir, söylemek istenilen düşünceyi iletebilmek ve söylenecek sözü direkt aktarabilmek için çok uygun bir tarzdır. Şair bunun bilinciyle güncel bir yaraya dokunmak için bu tarzı denemiş. halk edebiyatı tarzında da ne kadar güçlü yazabileceğini gösteren bir şiir yaratmış. Düşünce ve ses güzelliğine bürünmüş bir şiir sunmuş; tebrikler Çetin Bey,sesin sesimiz olmuş.

  • 15 yıl önce

    Dağ gibi mermiyi alıp sırtına, Sürdün namluya sen seyit onbaşı. Fırlattın boğazın tam ortasına, İnlettin Türk diye sen dağı taşı.

    Emelin düşmana geçit vermemek, Boşamı gidiyor verdiğin emek.

    Bebesi bellemiş kucakta taşır, Cepheye mermiyi can elif bacı. Vatan sevgisiyle dimdik dolaşır, Yiğidi şehit düşmüş yüreği acı.

    Hayali bağımsız bir vatan görmek, Bu hak ona çok görülüyor demek.

    O dönem savaşta mağlub olanlar, Şimdi sermaye ile hamle yapıyor. Soykırım yaftalı binbir dolanlar, Vatan toprağından hisse kapıyor.

    Artık suçda oldu ulusu sevmek. Bağımsızlık böyle gidermiş demek.

    tek kelimeyle mükemmel

    kutlarım 👍👍

  • 15 yıl önce

    O dönem savaşta mağlub olanlar, Şimdi sermaye ile hamle yapıyor. Soykırım yaftalı binbir dolanlar, Vatan toprağından hisse kapıyor.

    ne kahramanlar var tarihimizde... din ve devlet sevgisiydi tek sermayeleri... bitirdiler bizi biz yapan bu duygulari ihanetci siyasiler... kala kala kim kaldi ki dine devlete hayirli olan... tebrikler duyarli yürege👍👍👍

  • 15 yıl önce

    Demek ki o kahramanların aklına özelleştirme, ihale, kayırma gibi şeyler gelmemiş. Kim sokmuş ki akıllarına vatan sevgisini? Kutluyorum sorgulayan dizelerinizi. Nicelerine...

  • 15 yıl önce

    ç. elveren...

    kahramanlık destanları bir dönemin yaşanmışlarını ve içindeki insanları anlatırken tek bir amaç uğrunda ölüme bile göz kıpmadan yürürken bizler neredeyse birbirimizi yiyeceğiz... bu duruma biz getirdiler diyenlere bir mısra veriyorum bu şiirden

    "Boşamı gidiyor verdiğin emek."

    elbette boşuna gitmeyecek, olurda bir gün o eski günleri yaşarsak bilirimki aynı cesaretle atılacağız hedeflere...

    tebrikler şair'e...