Dünya Hali

Dün vekil olmasına hindiler*
Hala berdevamla
Sen ölmedin ki
Ölmez otu
Bu zamanda bu kadar düşmanla

Bu ölmezlikle
Senin ahlakın onlarda yoktur
Ondandır ki seni sevmezler
Seni sevmeyeni sevmeyeceğiz.

Onca olup bitenden sonra
Masumiyet deniyordu
Saflığa
Oysa bileceksin
Taş değiyorsa ayağına
Gün vurmuyorsa şayağına
Deveye diken, evde iken
Gelmemeli, bunlar manyağına
...
...
10.11.2016

Bu çalışma hayli uzun fabıl türü bir mesaidir. On Kasım için yazılmadı. Ancak  günün anlam ve önemine de uyan bu başlangıç kısım yayınlandı.

*Atatürk düşmanlığı olmakla Atatürk'ü siyasi sahnede silme ve yok etmenin vefasızlık gayretleriydi bu. Bu nedenle kadük kalacak bir yasa teklifi hazırlanır. Teklife göre 1-Seçilmek için bugünkü sınırlar işinde doğmak lazımdı.

Buna göre ATATÜRK Selanik'te doğmuştu. Selanik 1912 den beri sınırlarımız dışındaydı. " Efendiler bundan benim kast ve kabahatim yoktur" diyecekti. "Eğer düşmanlar başarılı olsaydı pek çoğunuzun doğduğu yer de misakı milli sınırları dışında kalmış olmakla, eminim bu teklifi dahi hazırlamaya fırsaları olmayacaktı" diyecekti.

2-Maddeye göre Millet vekili seçilmek için bir yerde en az beş yıl oturuyor olma şartı aranacaktı. Buna göre ömrü cepheden cepheye uğraşlarla geçen Mustafa Kemal hiç bir yerde beş yıl oturamamıştı.

Bu madde için de yine : "Efendiler bu maddenin ön gördüğü şartı kazanmak isteseydim; Arıburun ve Anafartalar savunması yapmamam gerekirdi. Muş, Diyarbakır, Suriye, Halep vs. de gibi yerlerde ordu teşkili nedenle savunma yapmamakla bugünkü sınırların oluşumuna katkı vermemem lazımdı"." Bu siaklerle hepinizin malumudur ki hiç bir yerde beş yıl OTURAMAYACAK kadar mesai sarf etmiş bulunuyorum" diyecekti.

10 Kasım 2016 288 şiiri var.
Yorumlar