En Mükemmelinden

Bir düğünümüz olmalı en mükemmelinden
Düğün salonumuz çift katlı karşılıklı çift merdivenli ve yeşillik içinde, tıpkı senin istediğin gibi
Anons eder biri ' gelin ve damat geliyor'
Sen bi merdivenden ben öbüründen
Arkada filizin seviyorum seni adlı şarkısı her basamaktan inerken bir maytap patlamalı yerden
Her adımda büyük bir gürültü konfetiden ötürü
ilk günkü gibi gözlerimiz yaşlı inmeliyiz aşağıya sanki hiç bitmeyecekmiş gibi merdiven
son basamakta koluma girmelisin o gün çark caddesinde olduğu gibi bir elinde çiçekler bi elinde ben
önümüzde upuzun bir yol olmalı, her adımda güller dökülen başından aşağıya, her adımda ağlamalı baban içten içe annen bir evlat kaybetmiş gibi mutlulukla ağlamalı her bir adımında
yolun yarısında filizin şarkısı bitmeli ve kutsiden ilanı aşk ediyorum diye başlamalı şarkı ben o bembeyaz lekesiz kraliçe kostümünün önünde sana taparcasına diz çökmeliyim. O an müzik hafif kısılmalı ve 'Benimle evlenir misin' diye inletmeliyim salonu almanyadaki amcan bile duymalı bunu sen ilk günkü gibi bağırmalısın herkesin içinde hiç yüksünmeden bi mecal kalırcasına ' Tabiki evetttt' bunu duyan sözüm ona ağır görünen baban salya sümük ağlacayacak. Askerlik arkadaşı onun omzuna dokunacak 'seninkide koca kız oldu be tertip ' . parmağına yüzüğü geçirdiğimde ellerime dökülmeli inciler ve o ilk günkü gibi sımsıkı sarıl bana hiç bırakmayacakmış gibi. Seni çok seviyorum de kulağıma ağlayarak ben yağmur ormanlarına yağan yağmur olayım o an. Gelen konuklardan bazıları kocalarının omzuna koyup başını izlemeli bizi.
'gelin hanım adınız soyadınız' diyor nikah memuru ve sormuyor işin ilginç tarafı hastalıkta ve sağlıkta diye çünkü biliyor ölmeyen aşkımızı ve ' bende dizi karı koca ilan ediyorum' dediği anda bir alkış tufanını kesen ses benim çığlığım olmalı bir an sessizlik ve cem yılmazın filminde olmayan kahkaha kopmalı salonda yanaklarım kıpkırmızı. o anda Mustafa ceceliden hastalığımda sağlığımda şarkısı eşliğinde dans ederken salon kıpkırmızı olmalı bir bizi takip eden spot ışığına inat.
Emre , Emre kalk oğlum işe geç kalacaksın... diyen annemin sesiyle bitmeli bu hayal

20/10/2012 15.00

20 Ekim 2012 22 şiiri var.
Beğenenler (1)
Yorumlar