Esefler

Esefler

Dilinden akseder âdemin şanı,
Lisânı kirletir nefs-i zebânı
Azgınlaşır bazen yazık esefler!
Kendine benzetir masum hayvanı.

22.01.08 / Bursa

Ömer Ekinci Micingirt
---------------------------------------------------------------
Bu şiirin hikayesi:

Evrim teorisini müdafaa edenlerin büyük bir kısmının esas maksadı, insanın maymundan geldiği safsatasını zihinlerde yerleştirmektir. Bunu doğrudan söyleyemedikleri için, ilim kisvesi altında evrim teorisini ileri sürüp, bunu ispata çalışırlar.
Akla şöyle bir soru gelebilir: Niçin ısrarla insanın maymundan geldiği iddia ediliyor? Bu sorunun bir kaç cevabı olabilir.
Birinci ve en önemlisi; inançları sarsarak, materyalist felsefeyi ve inançsızlığı bütün dünyaya yaymaktır. Gerek Kuran-ı Kerimde ve gerekse İncil ve Tevrat gibi diğer semavi kitaplarda; insanın ilk atasının Hz. Adem olduğu bildirilir. Onun da topraktan yaratıldığı beyan edilir. Dolayısıyla dini inancı sarsmanın yollarından birisi, bu semavi hükme ters düşen felsefeyi ileri sürmektir.

Evrim nedir? İleri sürdüğü deliller nelerdir? Teori nedir? Bu teorinin leh ve aleyhindeki düşünceler nelerdir? Bütün bu soruların cevabını anlama ve araştırma safhasında olmayan gençlerin zihinleri, biyolojiden tarihe varıncaya kadar bütün derslerde evrim felsefesinin bombardımanı altındadır.

Evrim felsefesinin özellikle insanın geçmişi ile alakalı görüşü, ilim kisvesiyle bir kanun gibi devamlı telkin edilir. Ayrıca, evrim anlatıldıktan sonra, din ve ilmin çatıştığı tekerlemesinin de hemen ilave edildiğini unutmamak icap eder. Belki de bu genç, din ile ilmin değil, gerçekte evrim felsefesinin ortaya koymaya çalıştığı hayal mahsulü ile dinin çatıştığını, hayatı boyunca öğrenme imkanı bulamayacaktır.

Bazılarının evrimi savunmasının diğer bir sebebi de mesuliyetten kaçma hissidir. Çünkü, yaratılışı kabul, bir Yaratıcının varlığını gerektirir. Yaratıcıyı kabul edince ardından Onun emir ve yasaklarına riayet gelecektir. Bu sorumluluktan kaçmanın tek yolu, yaratılışı tesadüf ve sebeplere havale etmektir.


Ömer Ekinci Micingirt

03 Şubat 2009 406 şiiri var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (2)
  • 15 yıl önce

    Dilinden akseder âdemin şanı, Lisânı kirletir nefs-i zebânı Azgınlaşır bazen yazık esefler! Kendine benzetir masum hayvanı. Hocam hem bilgiler hem de şiir için teşekkürler.Böyle bir konu şiirde ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi herhalde😙👧

  • 15 yıl önce

    tebrikler hocam çok güzel bilgilerle bizi aydınlattınız ALLAH razı olsun sizden.biz daha ilk okuldayken yanlış olmasam hayat bilgisi dersinde bizim böyle bir konumuz vardı insanlar maymundan türüyor diye hatta bende bi ara inanmış gibi oldum ama ALLAHA şükür rabbim doğru yolu gösterdi hem ozaman çocukluk aklıyla hafızamda böyle bişey olabilir gibi canlandı ama büyüdükçe doğru yolu gödüm inş bütün insanlarda birgün anlar hz.Adem(a.s)dan geldiğimizi ve insanların daha öne maymun olmadığı.. yüreğinize kaleminize sağlık hocam😙😙😙😙😙😙😙😙👍👍👍