Evlat

Gözümün önünde hayalin bir bir.
Evlat dayanamam bilesin gayrı.
Tez vakitte bana halini bildir.
Evlat dayanamam gelesin gayrı.

Ana özlemez mi yavru kuzusun?
Ciğerim'den asla çıkmaz sızısın.
Ömrümün baharı bir de yazısın.
Evlat dayanamam gelesin gayrı.

Odana giremem bomboş duruyor.
Gelen gecen ben'den seni soruyor.
Bu ayrılık beni öyle yoruyor.
Evlat dayanamam gelesin gayrı.

Bedevi elinde çöllere döndüm .
Ne yaptım ki sana ellere döndüm?
Ana yüreği bu sayende yandım.
Evlat dayanamam gelesin gayrı.

Gideceyim gözüm açık buradan.
Ne ettim ki kara yazmış yaradan?
Yetti bu ayrılık kalksın aradan.
Evlat dayanamam gelesin gayrı.

04 Ocak 2011 798 şiiri var.
Beğenenler (7)
Yorumlar (10)
  • 13 yıl önce

    Sayın Emne çerçi,torunumun annesi.bu güzel eserin için seni kutlarım.. yangın yüreğin ızdırabını dile getirmen pek çok yangın vurgunlarının yaralarını deşmiş olursun.keşke felek anne ve babanın yüreğindeki sevgisinin yarını da evlâtlara verse idi...Yaşlandıklerında muhannete muhtaç olmadan,başları dik yaşayabilirlerdi.Ne yapalım ki Tanrı' başka yolu tercih etmiş...Sevgilerimle.

  • 13 yıl önce

    Yüreğinizde taşıdığınız o yüce analık duygusuna en derin saygılar sunar, duygulu dizelerinize verdiğiniz emeği kutlarım. Çocuklarınızla birlikte mutlu yarınlar dilerim. Saygılar..

  • 13 yıl önce

    Gözümün önünde hayalin bir bir. Evlat dayanamam bilesin gayrı. Tez vakitte bana halini bildir. Evlat dayanamam gelesin gayrı.

    Ana özlemez mi yavru kuzusun? Ciğerim'den asla çıkmaz sızısın. Ömrümün baharı bir de yazısın. Evlat dayanamam gelesin gayrı.

    Odana giremem bomboş duruyor. Gelen gecen ben'den seni soruyor. Bu ayrılık beni öyle yoruyor. Evlat dayanamam gelesin gayrı.

    Bedevi elinde çöllere döndüm . Ne yaptım ki sana ellere döndüm? Ana yüreği bu sayende yandım. Evlat dayanamam gelesin gayrı.

    Gideceyim gözüm açık buradan. Ne ettim ki kara yazmış yaradan? Yetti bu ayrılık kalksın aradan. Evlat dayanamam gelesin gayrı.

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍 tebrikler emine hanım mükemmel bir şiir efendım duygu yüklü bir annenin yavrusuna olan büyük bir aşk çok güzel kutşlarım efendım bir anne vardı birde anecik vardır ama bu şiir bir annnenin ağzından kaleme alınmış muhteşem bir şiir çok çok güzel çok duygulandım efendım okurken umarım aneciklerde bu güzel şiiri okurda biraz örnek alırlar. saygılarımla

  • 13 yıl önce

    Annem kurban olurum ben sana bu kadar üzülmesen olmaz mı sanki oda yola gelecek eminim seni çoooooooooooooook seviyorum bitanem çok canım yandı valla okuyunca biliyorum sayfana gelmem diye söz verdim ama dayanamadım balım

  • 13 yıl önce

    😅 ablam yüregine sağlık cok güzel cok duygulu😅