Görün Artık Beyler Bu Vatanın Halini!

Ülkede yine bir acı yaşandı,
Belliki yokluktan bıçak kemiğe de dayandı,
İşte Ankara'dan Bir duman kalktı,
Bir vatandaş Meclisin önünde kendini yaktı.

Borçlanmış tefeciye ödeyemez'ki,
Namusunu onlara terk edemez'ki
Bırakıp her şeyini de gidemez-ki İşte Ankara'dan bir duman kalktı,
Çaresiz vatandaş Meclisin önünde kendini de yaktı.

Bu ne duyarsızlık bu nasıl acı!
Sarıyor vatandaşı bitmez bir sancı,
Yakasına yapışmış tefeci bankacı,
Bu sefer Ankaradan bir duman kalktı,
Çaresiz vatandaş Meclisin önünde kendini yaktı.

Kime anlatsın gidip derdini,
En sonunda ölürsün demiş yetkilinin biri,
Görün beyler Görün Bir duman kalktı,
Ankara da bir vatandaş meclisin önünde kendini yaktı.

Bu aymazlık bu duyarsızlık bilmem ki niye,
Sözde inanmış bu Halk Adalet vardiye,
Derdini anlatmış gitmiş ''yetkiliye''Ölürsün demiş göndermiş onu,
Ankara da meclisin önünde bir vatandaş Kendini yaktı.

---Kılıcın yapamadığını adalet yapar.Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir.Kuvvetsiz adalet ve adaletsiz kuvvet iki büyük felakettir.

-- Gazete alıntısı: ( Nursima KESKİN/ ANKARA,(DHA)12.01.2018 - )TBMM Dikmen girişinin yaklaşık 50 metre yukarısında bulunan Meclis Hastanesi önüne elindeki benzin bidonuyla gelen 39 yaşındaki S.A. maddi sıkıntılar nedeniyle kendini ateşe vereceğini söyledi.
İnşaat işçisi olarak çalışan S.A. benzini başından aşağı döktükten sonra çakmağı ateşledi. Meclis polislerinin hızlıca müdahale etmesinin ardından S.A.'nın alev alan kıyafetleri söndürüldü. Kafasının sol tarafında yanık olduğu belirlenen S.A. olay yerine gelen ambulansla Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.


13 Ocak 2018

13 Ocak 2018 1073 şiiri var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • -- Sosyal adaletin yok olduğu yerde acılar başlar adalet yerini zulme bırakmışsa şayet huzur yok olur huzursuzluk baş gösterir ki bunu da adaletle hüküm edemeyen yöneticiler vede idareciler kuvvetle bastırmaya çalışırlar işte adaletsiz güç zulüm getirir fazla baskının arkasından gelecek olan ita ad değil isyandır buda iç kargaşayı doğurur ki Allah bu tür olaylardan ülkemizi korusun ama önce Halka uyanarak uyanmayı sonrada idarecilere de adil olmayı nasip eylesin inşallah. --- Sosyal adalet adaleti bireylerle değil toplumsal tabakalar, gruplar veya sınıflar arasındaki ilişki ve mevkilerle bağlantılı bir değer olarak görür. Geçmişe değil, geleceğe yöneliktir; kişiler arasında geçmişte ortaya çıkmış adil olmayan bir ilişkinin tasfiyesinin yerine gruplar arasında bugün veya gelecekte adil olduğuna inanılan bir ilişkinin tesis edilmesini hedefler vede sağlar bunu başaramayan idareci yerinde duramaz çünkü ülkesini bir felakete sürükler..