Güneşin Çizgileri...

Ne ben dururum, ne sen

Birazdan bükülür akşam güneşi
Kıyının koynuna siner
Kızıl saçlı gelin misali
Mışıl, mışıl
Sessiz sedasız, anlamını yüklenir
Yıldız seğirir düşleri

Hadi!
Bu gece, gözlerindeki ışıkta uyut beni

Ya da bırak!

Ayın şavkı dağılsın birikintilerime
-Çoğalsın sureti-
Çukurlanan rahle, yansıyan cennet
-Kabil yüz izi-
Sevda sunağında kalan gözlerimden
-Oku şimdi-

Bir ada
Bir adam
Sessiz
İkiz
İzinsiz müebbet
Zaman içinde uyuduk
Durgun denizde kimliksiz

-En caninin bile değimlidir masumluğu, uyku vakti-

Kâh bir gemi sireni
Kâh yolunu şaşırmış bir martı
Doruklarında dargın rüzgârlara kanan
Kuzeyden cayan, gümüş yağmurcunlar olurdu
Peyzajına örseli bir alın gibi seyrederdik geçenleri

Sen müşfik şair!

Rotası kırık dümeninle
Sefer dönüşü
Bir martı çığlığında buldun bizi

Öyle bir sessizlik ki nefes ve ömür dediğin
Denizin çevirisiyle ada işgali
Ertelenen suskuya uçan sükûnet
Elinde sihirli değnek
Güneşin çizgilerini çiziyordun suya eros vakti
Işıl, ışıl
Sevgiyi değil sevmeyi öğretebilecek kadar hünerli

Buralardan götürür müsün?

-Mührü kandan
kangren olmuş kramp içinde can
pas tutan zincirlerde kırılır hicran-
Taşıyacak kadar güçlüsündür belki

Karanlığı gövdemizde
Bir avuç yakamozla yoklayıp
Gamlı deniz kabuğunun sesiyle
Çağırma

Çağırma bizi...

21 Temmuz 2009 258 şiiri var.
Yorumlar (46)
  • 15 yıl önce

    👍 Tebrik ederim.Diyecek söz yok.Şiir zaten söylenecekleri söylüyor.

  • 15 yıl önce

    Hadi! Bu gece, gözlerindeki ışıkta uyut beni

    Ya da bırak!

    cok guzel basak ne denebılırkıı👍👍👍

  • 15 yıl önce

    3 Şiiri güzel kılan diğer yönlerden bazıları buluşlardır. Bunlardan kimi benzetmelerâ? Çukurlanan rahle, yansıyan cennet, Sevda sunağında kalan gözlerimâ? dizelerini örnek verebilirim. â??Kuzeyden cayan, gümüş yağmurcunlar olurduâ? dizesinde â??yağmurcunlar â?? dizeye ne kadar güzel oturmuş . Çok okunan dili güzel kullanan Bulut Beyin şiirlerini bu kadar zevkli okumak işte bu gizemleri duygu aktarımları buluşları sezdirişlerinden dolayıdır. Tebriklerimi seçenlere ve seçilene yolluyorum.

  • 15 yıl önce

    2 ...şairdedir",Kimliğinin kadın bir şair olduğunu veren dizeler ve â??erosâ? sözünde bulabiliriz.Onunla nasıl tanışmıştır? â??Rotası kırık dümeninle Sefer dönüşü Bir martı çığlığında buldun biziâ?

    Bu â??Müşfikâ? şairin özellikleri nelerdir? â?? Sen müşfik şair!

    Rotası kırık dümeninle Sefer dönüşü Bir martı çığlığında buldun bizi

    Öyle bir sessizlik ki nefes ve ömür dediğin Denizin çevirisiyle ada işgali Ertelenen suskuya uçan sükı»net Elinde sihirli değnek Güneşin çizgilerini çiziyordun suya eros vakti Işıl, ışıl Sevgiyi değil sevmeyi öğretebilecek kadar hünerliâ?

    â??Sevgiyi değil sevmeyi öğretebilecek kadar hünerliâ?dizesi ayrıca r ele alınması gereken bir dizedir.İçinde şu soruları arama gerekir. â?? nedenâ? sevgiâ?yi değil de â??sevmeâ?yi öğeretcek kadar hünerli sevgi ve sevme arasındaki ayrım nedir? Sevgi: İnsanı bir şeye veya bir kimseye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten duygu; Sevme: Sevmek işi yani birine sevgiyle bağlanmak gönül vermek,hoşlanmak.. Peki aralarındaki ayrım nedir? Birinde â??gi â??eki kavramın adını oluştururken sevmek sözündeki â?? mek â?? mastar eki eylemin adını oluşturur. Yani birinde soyutluk diğerinde aktiflik vardır. %..

  • 15 yıl önce

    1 Günün şiirinin gizemi nedir neden günün şiiri olmuştur? Yorumların tümünü okuyup kendi yorumuma gelirken aklımdaâ? bu şiir güzel ama neden ,nasıl ?â? sorularıyla geldim.Işın bey durup dururken â??Herşeyin başında her şiirinin gizli bir öyküsü vardır, boşuna şiir yazmaz. Dizelerinde ipuçları verir, şiir boyunca ne demek istediğini anlatır ve şiiri bitirdiğinizde mealini çözersiniz.â? Sözünü kullanınca merak dediğim çocuk başladı dürtmeye. Şiirin İlk dizedeki â??ne ben dururum ne senâ? dizesinde var olan bir yolculuk nereyedir, niçindir kalmayış.? Akşamın oluşu betimlenirken güneşin aldığı durum neden boynu bükük olarak verilmiştir? Bu yolculuğu sevgiliye giden bir yolculuk olarak düşümmeli bence. â??Senâ? dediği de birazdan betimleyeceği aslında betimlerken onu araç kullanıp kendi yaşamını betimlediği güneş olsa gerek. Peki güneşi ya da kendini nasıl betimlemiştir ona bakmak gerek. â??birazdan bükülür akşam güneşiâ? anhter olan sözcük â??bükülmekâ?... bu sözde yatan monotonluk,çaresizlik,teslimiyet kavramlarıdır. O halde şair akşamın olmasıyla hüzünlerin ,çaresizliğin ve her akşamı aynılığın bıkkınlığını vermiştir.Peki çaresi nedir? Çaresi "Müşfik bir %..