Her Vazgeçiş Bir Teslimiyet

Nerede yitirsem diyorum yalnızlığımı
Sürgüne mahkum edip,
hırpalanmış aşklar gölgesine terketsem
Umarsızca sıyırıp üzerimden
Hafiflesem..önce kendimden vazgeçsem
Bilindik sona sürüklensem yeniden;
Her vazgeçiş bir teslimiyet!
Nerede yitirsem diyorum yalnızlığımı
Perdelerim iniyor
Kapanıyor gözlerim
Anlamsız gel-gitler
İki ileri sonra hep geri
Dokunsam diyorum, yok oluyor
Nerede yitirsem diyorum yalnızlığımı
Ağlama duvarlarına diz çökmüşken iç çekişlerim
Bildiğim tek adrese çark ediyor ellerimden kayan dümenim
Bir sen, bir ben sonra hep sen..

11 Temmuz 2009 19 şiiri var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (18)
  • 14 yıl önce

    Ne demiş NAZIM HİKMET ;

    "Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da

    Hatta sevda yüzünden ölmek de ayıp değil

    Bütün iş Tahir ile Zühre olabilmekte

    Yani yürekte... "

    Tüm yorumlar için teşekkür ederim!

  • 14 yıl önce

    Benim için vazgeçiş; kendini yok etmeden onun varlığına özgülenebilmektir. Öncesinden soyutlanıp nefesinden soluklanmak, canından yaşam bulmak, sur'a üflendiği an birlikte sonsuzluğa karışmaktır. Teslimiyet; aciziyet değil, tek bedende danseden iki ruhta yaşama isteğidir bence. Hayatın tüm tekil sıfatlarından kurtulup, birinci çoğul şahıs olmaya yönelmek, kademelendirip hayatı mertebeni yükseltmektir biraz da.. Sizin de söylediğiniz gibi; yalnızlıktan vazgeçiyorsa insan, biraz da kendinden vazgeçmelidir. Bir gün beklenileni bulup, ona dönüşmeyi dileyerek yazdım bu sözleri. Doğal olarak yorumlayan herkes ne hissettiyse onu aldı sözlerimden. Yorumunuz için sonsuz teşekkürlerimle..

  • 15 yıl önce

    bir çok zaman kendimiz yalnızken biriktirebildiklerimiz... tamam eş dost ağaçlar kuşlar ve diğer nesneler birşeyler yansıtırlar ve biz hissederiz. ama en çok neler gördük kokladık yalnızken anlarız... yalnızlıktan vazgeçiş kendinden vazgeçmektir biraz da... vaz geçiş bazen yorgunluktandır bazen de yapılacak şeylerin kalmayışındandır... vazgeçiş çaresizlik ve acizlik de olabilir ama her vazgeçiş öyle değildir.

    kendinden vazgeçiş aczdir eğer ki yaşamdan da vaz geçersen... kendinden vazgeçiş bir arınmadır dünyanın sen yaşarken kirlettiğ bedeni yıkamaktır eğer ki yaşamdan öğrenilecek görülecek daha çok şey olduğuna dair heyecanı taşıyorsan...

    vazgeçiş birçok şey gibi birden fazla şeydir... zamanın mekanın kısacası uzay-zamanın belirlediği...

    güzel bir şiirdi düşündüren, tartıştıran...

    teşekkürler & tebrikler aydın

  • 15 yıl önce

    Bildiğim tek adrese çark ediyor ellerimden kayan dümenim Bir sen, bir ben sonra hep sen... ... valla güzel anlatım..tebrikler..eskimesin yüreğin..👍👍👍👍👍👍👍

  • 15 yıl önce

    Perdelerim iniyor Kapanıyor gözlerim Anlamsız gel-gitler İki ileri sonra hep geri Dokunsam diyorum, yok oluyor Nerede yitirsem diyorum yalnızlığımı Ağlama duvarlarına diz çökmüşken iç çekişlerim Bildiğim tek adrese çark ediyor ellerimden kayan dümenim Bir sen, bir ben sonra hep sen..

    Çok güzel dizeler okudum kaleminizden.. Aşka teslim olmak ona adanmak çok güzel bir duygu ancak aşk gerçekse, yoksa sahte aşklara teslim olmak çogu zaman sevenin bedbahtlığı ile son buluyor ki buda insanı isyana itiyor, istenmeyen sonuçlar vuku buluyor..

    Yüreğinize sağlık Gülay hanım.. Sayfanızdan haz aldım.. Sevgi ve saygıyla Esen kalın...👍👍👍👍👍👍👍