Kahraman Atatürk


KAHRAMAN ATATÜRK

Adın anılacak dünya durdukça

Sen en öndesin insanlık var oldukça.

* * * *

Yoktur bu dünyada benzerin, eşin

Vatanı kurtarmaktı senin işin.

* * * *

İngiliz, fransız, yunan toplandı.

Anadolu'da batağa saplandı.

* * * *

Geçilemez dedin, geçmeye geldi.

Yenilgi acısı içmeye geldi.

* * * *

Tuzak kurdular, seni yenmek için,

Sonunda kahroldular, neden, niçin?

* * * *

Planlar sonsuz güven altındaydı.

Düşman komutan ateş hattındaydı.

* * * *

Zafer mutlaktı, yenilgi imkansız.

Türk Ordusu çözülürdü, sancısız.

* * * *

Bir sen geldin, sen Mustafa Kemal'sin,

Bilemediler asla yenilmezsin.

* * * *

Savaş alanında düşmana çarptın,

Düşman pişman oldu, çok iyi yaptın.

* * * *

Kesin bir daha karşına çıkmazlar.

Bin yıl geçse de seni unutmazlar.


SON


03 Ekim 2022 42 şiiri var.
Beğenenler (4)
Yorumlar (2)
  • Mesajınıza teşekkürler. Atatürk inanılmazı gerçekleştirmiş bir komutan ve devlet adamı. Atatürk çok büyük ve görkemli. Dünya Atatürk'e hayran. Bunca yokluğun arasında nasıl başardı? İnsanlar, bin yıl sonra bile bu sorunun cevabını bulamayacaktır.

    BİR ÇANAKKALE SAVAŞI ANISI Turhal'da babamın arkadaşının dedesi anısını anlatmıştı:
    Çanakkale'de savaştan açlıktan ve susuzluktan bıkıp komutanlarını eğer engel olmaya kalkarsa vurmayı bile planlayarak firar etmeye karar vermişler. Firar edecekleri sabah gözcü iki atlı geliyor diye bağırmış. Baktık diyor, biri ışıl ışıl madalya ve apoletli diğeri daha sade iki kişi geliyor. Firarı unutuyorlar. Biri Atatürk.. Sonradan öğreniyorlar. Tabi içtima tekmil için sıraya giriyorlar, korkudan titriyorlar. Firar edeceğimizi mi öğrendiler, bizi hapse atmaya mı asmaya mı geldiler diye. Atatürk askerlere dönüyor gözleri dolu şekilde " biliyorum bir tarafta düşman bir tarafta açlık. Belki içinizde firar etmeyi düşünenler var. Ama bizden sonrası vatan, bizden sonrası namus, bizden sonrası çocuklarımız. Düşmanla aralarında sadece biz varız." demiş. Firar etmeyi düşündükleri için utanmışlar. Ondan sonra bize öyle bir güç geldi ki orada hem aç kaldık hem de Atatürk ile birlikte 2 gün düşmanla savaştık dediğini anlattı ve hüngür hüngür ağladı. 85 yaşındaki adam. Liderlik insanın yaratılışında olması gereken bir şey. Atatürk'ün nasıl büyük bir insan olduğunu o gün bir daha anladım.

  • 18 ay önce

    Kahraman olmaktan ziyade bir Ulusun kaderini değiştiren ülkesi ve halkını kendi canından çok düşünen bir liderdi bir idoldü hala da fikirleriyle içimizde yaşayama devam eden değerli insandır minnetimiz sonsuz şükran borcumuz da hem kendisine hem de silah arkadaşlarına ruhları şad olsun minnettarız ölene dek