Mustafa Ceylan Hocama Saygılarımla

Hayat bir yoldur uzun veya kısa bazen taşlı bazen güneşli. Bu yolun sonunda mutlaka ölüm var. Bazı insanlar bu yolu güzelleştirmek için doğmuşlardır onlara sanatçı deriz. Sanat hayatın olumsuzluklara karşı nefes aldığı bir serinletici gibidir..Görsel sanatlar resim heykel veya mimarlık.Ve beraberinde müzik doğanın insana verdiği ilhamla oluşmuş milliyeti, dili, ırkı olmayan eşsiz bir güzellik.

Bütün bunların yanında edebi yani yazılı sanatlar özellikle şiir insanın insana kendini anlatması gibi ruhumuza ve beynimize yansıyan aynadır. İşte bu muhteşem yansımayı bizlere, doğuştan gelen yetenekleri ve bilgileri ile aktaran insanlara yazar şair ozan deriz. Mustafa Ceylan o özel insanlardan biridir. Ne mutlu bana ki kendisini tanıma fırsatım oldu ben onun efendiliğine ve edebiyata duyduğu sevgi ve özveriye hayran oldum.Araştırmacı kimliği ile sanatı her anlamda irdelemiş ve kitapları ile insanlara sunmuş bir edebiyat adamı.Onun 'Öldürülen 101 Şair' kitabında bu özelliğini ziyadesi ile görmek mümkün.Şimdi o dünyadan ayrıldı bir başka aleme, ebedi aleme yolculuğu başladı..


Ölüm dünya hayatımızın bitişi olduğuna göre bu hepimizin finali.Ancak sanatçılar için ölüm sadece bedenidir çünkü onların geride bıraktığı eserler onları daima var edecek sevenlerinin kalbinde yaşatacaktır. Sanmıyorum ki unutulsun sanmıyorum ki o muhteşem eserleri dünyaya bıraktığı sevgi barış dostluk mesajları akıllardan gönüllerden silinsin.
Mustafa Ceylan 2016 da çıkan 'Maviye Ölmek' isimli kitabımın isim babasıdır.Kitabın hazırlanışı sırasında kendisi ile bir sohbetimizde adı ne olacak diye konuşmuştuk. Ben kitaptaki bir yazının Leyl-i Nur adını düşünüyorum dediğimde 'o bence olmaz demişti...Sonra kitaba adını veren yazıyı kendisine gönderdim işte bu dedi evet kitabın adı bu olmalı. 'Maviye Ölmek.

Değerli Ceylan hocam siz okurlarınızın kalbinde daima yaşayacak ustalığınızla sizden sonra gelenlere ışık tutacaksınz. Ben sizin maviye yolculuğunuzda huzurlu olduğunuzu hissediyorum. Çünkü iyi insanların ölümü maviye uçmak gibi fani varlığından ayrılıp manevi geçişin hafifliği ile hayatı terk etmektir.Bazen bir kelebeğin kanat çırpışında,bazen yaz yağmurlarının tatlı serinliğinde ama en çokta kitaplar dolusu yazdığınız eserlerin beynimizi yüreğimizi aydınlatan huzurunda olacaksınız.
Şiir şairin kendi iç dünyasından yola çıkıp tüm insanların beyninden kalbine ulaşmak ve ruhunu sarmak ise siz bunu fazlası ile yaptınız. Ani oldu ölüm haberiniz bizi çok üzdü lakin ben inanıyorum ki siz bize maviliklerden gülümsüyorsunuz.


Rabbimizin nuru üzerinizde mekanınız cennet olsun..

GÜLCENAZ 6.TEMMUZ 2018 Yalova

06 Temmuz 2018 164 şiiri var.
Yorumlar