Narsist Şair

Çelişkiymiş,açıymış,
Bunları geçsen şair.
Kavramları bilmeyi,
Önemsiz saysan şair.

Paradigma,paradoks,
Dile hoş geliyor ama,
Kendini eğlendirirken,
Birşeyler katsan şair.

Salaklık üzerinden,
Felsefe yapmak kolay.
Freud'u Makyavelli'i,
Birazcık açsan şair.

Zihninde uçuşanla,
Kendin tatmin olmasan,
Sürreel düşünceni,
Somuta yaysan şair.

Acemi kalemleri,
Hafife almak niye,
Yüksek dağarcığınla,
İyi örnek olsan şair.

İşte o zaman sana,
Ben derim adam ŞAİR...

10 Şubat 2009 96 şiiri var.
Yorumlar (9)
  • 15 yıl önce

    Acemi kalemleri, Hafife almak niye, Yüksek dağarcığınla, İyi örnek olsan şair.

    güzel bir nasihatti anlayana..kaleminizi yürekten kutluyorum😙👍

  • 15 yıl önce

    Bizler zihni gıdamızı izdivaç programlarından alıyoruz. İki düm tek, bir kalça; pilav üstüne biraz salça... O sizin saydıklarınız kafayı yorar efendim. Bizde kafaya değil, mideye saldıranlar kazanır. Böyle şeylerle yorma bizi üstad... Getirinyiyelim, örtün uyuyalım. Zaten dünya fani, çağın gerisine düşsek n'olmuş yani... Kutluyorum.

  • Salaklık üzerinden, Felsefe yapmak kolay. Freud'u Makyavelli'i, Birazcık açsan şair.👍👍👍 ANLAYANLAR ANLAMIŞTIR CETİN HOCAM SAYGI VE SEVGİLERİMLE TEBRİKLERİMİ SUNUYORUM👍👍

  • 15 yıl önce

    Kendini beğenme güzel bir duygudur ta ki narsist olamama koşuluyla.Şair övgüler gördükçe kendine tutulan çukur aynalarla büyüdüğünü düşünür. nice cüceler kendine tutulan bu tür aynalarla avunur. Oysa Çin atasözünde söylendiği gibi " Cücelerin gölgesinin en uzun olduğu yerde güneş batmak üzeredir." İşte sanatta da durum aynı. Birkaç başarı onu dev gösterir, kendine. Oysa dağ bile ne kadar yüce olursa olsun üzerinden yol geçiyordur. Atasözleriyle yorumu ilk kez yaptım,ama şiirin ruhuna uyar diye düşündüm. Tebrikler Çetin bey.

  • 15 yıl önce

    adam şair Çetin Elveren çok güzel anlatmışsınız hiç bir şey hafife almaya gelmez umulmayan taşlar bir gün feci baş yararmış.Tebrikler yüreğinize .