Sakın Okuma

Bensiz dönmezdi ya şu koca dünya,
Hani aşka gerilmiş Eros'undumya,
Terk edipte beni gittin o gün ya,
Artık yay olamazsın benim okuma.

Sebep oldun işte yürek şokuma,
Bu şiir sana değil sakın okuma.



Denizler tanrısı Poseidon idim,
Medusa'nım dedin içime girdin,
Kanatlı atımın annesi idin,
Hani alışmıştın benim kokuma.

Riya tezgahında yalan dokuma,
Bu şiir sana değil sakın okuma.

03 Mayıs 2009 96 şiiri var.
Beğenenler (8)
Yorumlar (12)
  • 15 yıl önce

    Neden mitolojik varlıklar. Öğreti için mi yoksa bu alanı en iyi imgeleyenlerin bu varlıklar olduğu için mi? Yoksa şairin üslubu değişiyor da o yüzden mi? Bir yığın soru... Ama hangi nedenle olursa olsun her şairin şiirlerinde kullandığı sözcük belirli ölçüdedir. Onları iyi bir şair değişik biçimlere sokar , onlara yeni anlamlar vermeye, onlarla unutulmaz dizeler kurmaya çalışır. Şiirden Mitoloji sözcüklerini çıkaracak olsak şairin yeni biçimlere soktuğu sözcükleri buluruz. Yeni anlam kazanmalarını görür sözcüğe hükmetme gücüne tanık oluruz.
    Yorumcu arkadaşların doğru tespitlerinden biri şiirin ilkesi. Bilgili olmak. Bilmeden yazan şiirde kusurludur. Bunun eğitimle de ilgisi yoktur. Bilgi değişik yerlerden değişik biçimlerde alınabilir. Ama olmazsa olmaz olan bilgi gereklidir şiir için. Büyük şairlerin kendisini besleyen bilgi nehirlerinin ne kadar fazla olduğunu herkes bilir. Merak ettiğim sorusunun yanıtı bir aşkta vefasız olan sevgilisiyle şairin aşkının karşılaştırmak amacıyla ya da orantılamak amacıyla kullanılmış olduğudur ,güzel de bir yöntem olmuş. Tebrikler Çetin Bey.

  • 15 yıl önce

    Şair herkesten çok bilmeli ve paylaşmalı.. merak uyandırmalı insanlarda acaba bu kim,ne demek istiyor diye Öğretici yanı kadar duyguyuda en güzel şekilde dizelerine akıtmalı.

    Bunların hepsi var şiirlerinizde. Tebrikler.

  • 15 yıl önce

    yurekten tebrık ettım abı...

    hep dıyorum bu kadar özletme kendını...

    sevgımle..

  • 15 yıl önce

    kim olduğunu bilsem haber uçurup okutacaktım 😆😆

    çok güzel olmuş vesselam👍👍👍

    kutladım

  • 15 yıl önce

    Yürek şokunuzu ne güzel anlatmışsınız , öğretici ve çok yaratıcı ... kutladım şiirin şairini...emeklerinize ve yüreğinize sağlık.

    Aslında sakın okuma ...derken bile ...keşke okusa ...kokusu aldım ben. keşke okusada...🤐