Sen Yoksun

her yolcu gibi sen de günün birinde
hayatımdan çekip gideceksin diyordum
asla yüreğim el vermez diyordun sevgili
sonraları öyle bir gün geldi ki
vuslattan kopa, kopa an be an
silerek tüm dünleri sen gittin sevgili
bak terki diyar ettin beni
kubilay yüreği taşıyan ben
namertlerin hançerlerine
lainlerin kalleşliğine yenildim
ve her gün bin kez ölümle
öylece bin telaş içerisinde
köşe kapmaca oynadım sensizliğimde
uykusuz gecelerimin sonuna
kabulü yok dualarımı sakladım
ne çok yalvarışlar yolladım Allaha
şu hazan ıslağı sabahlar hiç olmasın
ne olursun Tanrım / güneş doğmasın
yoo..aslında varsın kıyamet kopsun
çünkü artık hayatımda sen yoksun

06 Eylül 2011 96 şiiri var.
Yorumlar (8)
  • 12 yıl önce

    özelikle finalinde bitim resmen çok harika yüreğine sağlık hewalim

    sağlıkla kal

  • 12 yıl önce

    3/kubilay yüreği taşıyan ben namertlerin hançerlerine lainlerin kalleşliğine yenildim ...bu dizeleri halka anlatamazsınız. aboo ne bunlar der size gominist damgasını yapıştırıverirler. aydının koruması gereken ışığı vardır. aydın her ne kadar da yalnız kalırsa da yalnızlaştırma politikalarına karşı dirençli olmalıdır...sevgiyle kalın...

  • 12 yıl önce

    2/gençlere idealin var mı diyorum...hele doktorsa muayenem olsun paraya para demem diyor. gençler umutsuzluğa eylül darbesinden sonra basamak basamak itildi. bu gün durumları ortadadır. ODTÜ.inde inşaat bilmemnesini makina bilmem nesini bitirmiş. bir şekilde bitirmiş. kafa boş. çünkü memleket aşkı sevgisi yok. bu gençler sanıyorlar ki solculukla sağcılıkla herşeyi çözerim. hayır efendim hiç bir şeyi çözemezsin. çünkü okullarda dabir yığın geri zekalı bilgili olduğunu sanıp aslında ezberci yığınla hoca profesör dekan var. bu gençlere ne verebilir bu kafalar. toprak aşkı mı bilimsel gerçeğin ışığının anvean değişmesini mi? adamlarda takip etmiyorlar. detleri okulda yükselmek oturup rakı masalarında televizyonlarda kafa ütülemek. oysa bu adamların geleceği çok önceden görüp gençlere hazırlık yapmaları gerekirdi. her şey bilgi mi? herşay bilgiyse buyrun nasıl bilgilendirildiklerini. bu adamlar bencildirler. bilgi gizlemesini pek severler. yayılma paylaşma bu adamlarda yoktur. gençler yalnızdır. şimdi Kubilay'ı lise talebesine sorun bakalım. aval aval bakar...çözümse uyanık olmakta yatıyor. uyanık olmaksa okumanın labirentlerine daldığınızda değer kazanıyor. halkımız uykuyu çok seviyor.

  • 12 yıl önce

    şiirde yaşadığımız günlere günler denirse göndermelerde var. durumun bu kadar tatsızlaşacağını belki de kimse düşünememişti. çağlar kapanır. kapanırken içlerinde gerekli gereksiz olan olmayan ne varsa bir daha açılmamak üzere tozlu raflara kaldırılır. çağlar açılır. halk nefes alır. nefes aldığını sanır önüne konulan biçimlerle şekillerle yasalarla. bu kez de ya bunların hiç birin de ben yokum der. eee kardeş bak kaç yıldır iktdardalar bu nasıl oluyor. benim sayemde değil der. şurasını anlayalım; bizim halkımız kaytarmacıdır. bizim halkımıza gerçeğin gesini anlatamazsınız. bu nedenle bu çalışmayan üşenip bir gazete veya gidip bir liraya elli kuruşa kitap alıp okumayan halka ulaşmanızda zorlaşır. bizim halk siz ben ve diğerleri hepimiz acaba hangi partinin kitapçıklarını alıpta okuduk. partinin ne düşünce de olduğunu sindirebildik? kendimle örnek vereyim mesela. rahmetli Uğur Mumcu'nun ağabeyinin kurduğu partinin kitapçığını aldım. Bakalım dedim belki Chp den bir farkı var mı? daha ilk sayfalarında kapattım. eğer ben kapattıysam zaten umurunda olmayan halk sessiz kalır ve eski kaytarmacılığına devam eder. bizim halkımız beleşçidir. hazırcıdır. bu araplarda da böyledir.

  • 12 yıl önce

    çok güzeldi tebrik ediyorum hocam