Silerdin Bu Yaşları Gözlerimden

Gönlümün seslerini dinleseydin
Tanırdın sen aşkımı sözlerimden.
Kalbimin hasretini anlasaydın
Silerdin bu yaşları gözlerimden.

Gelirim dedin hep, bulurum dedin.
Severim dedin hep, kalırım dedin.
Gelmedin sen, bulmadın, kalmadın hiç.
Silmedin bu yaşları gözlerimden.

Olsaydı kalbinde birazcık vefa,
Etmezdin sevene böyle bir cefa.
Sen de böyle kalpten severdin belki
Silerdin bu yaşları gözlerimden.

20 Ağustos 2013 338 şiiri var.
Yorumlar (4)
  • 10 yıl önce

    Mete Bey! Ben de sizin eleştirilerinize yürekten katılıyorum. Bir insanın yazdığı şiirler aynı düzeyde olmaz. Şiir yazan insanın tekdüzeliğe düşmemesi için yeni arayışlar içinde olması gerekir. Hatta bazen alışılmışın dışında yeni kalıplar, söyleyiş biçimleri bulması gerekir. Benim arayışlarımda kötü şiir yazmak da var. Şiirler de insan gibidir.Bugün kötü görünen yarın güzelleşebilir. Gerekçesiz eleştiri yapmayalım. O zaman yaptığımız, eleştiri değil, edebiyat tetikçiliği oluyor. Ben buna karşıyım. Selâmlar ! Sevgiler! İyi Akşamlâr!

  • 10 yıl önce

    Bizde forumda hece şiirini tartışıyorduk. Haydar Dönmez şiirlerini mümkün olduğunca okumaya çabalıyorum. Sadece bazılarında bulduğum o özeni bazılarında yeteri kadar bende göremiyorum. Yoksa kimi şiirlerinde öyle güzel şekilde öyle güzel anlatır. Severim. Başarılar diliyorum efendim.

  • 10 yıl önce

    Benim şiirlerimi 740 bin kişi okudu. Şiirlerime birçok kişi güzel yorumlar yazdı. Birçok site şiirlerimi alıp yayınladı. Varsın yorumkolik de beğenmeyiversin! Gerekçesiz değerlendirme yapmak duygusuz şiir okumak gibidir. Eleştirmenlik, bunu 'beğendim' şunu 'beğenmedim' demekle olmaz.

  • 10 yıl önce

    Merhaba sevgili Haydar bey.

    Hece şiiri için lütfen biraz daha emek verin diye rica edeceğim.

    Daha iyilerinde görüşmek umuduyla.

    Sevgiler...