Taşli Tarla Bezek Tutmaz Dişli Gelin Kahir Yutmaz

Gölgesinde huzur var yükselen sermayenin
İnsan avuntusunda havadan nimetlerin
Bitecek sandığında başlayan çırpınışlar
Ömür hazan misali köküne savruluşlar

Kırmadan dallarını körpecik fidanların
Erişir gökyüzüne ahirden zamanların
İnsan serçe misali ırgalar kanadını
Taşlı tarlaya gömer erecek muradını

Övünme mülkünün altından varağına
Gönül sınırlar koyar tutuşur çerağ'ına
Her yürekte arslan'ın kükreyişi farklıdır
Kimi sevdayı eker kimi yandan çarklıdır

Kahır tutar tazeler dilsiz cenderesinde
Çiçekler güne döner camsız penceresinde
Irmağın akışında yıkanır yürek kiri
Diş bileyen saltanat döner özüne diri

Bir yürüyüş eylesek kainat ırmağına
İnsan doğar süzülür İsa'nın çarmıhına
Nefsi sokar Adem'i kendi melek olsa da
İnsan kurulu saat vade erken dolsa da

17.02.2010

17 Şubat 2010 904 şiiri var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (4)
  • 14 yıl önce

    yüreğine kalemine sağlık abim

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

  • 14 yıl önce

    Sayın Hirlak.. Eserine güzel bir sözle başlamışsın,işleme tarzın daki eksiklikler olmasa,mükemmel olacağını söyleyebilirim...Şiirinde üç edebi türü harmalayarak yazmışın..(rubai,beyi,kıta v.s.)....birinci mısran ise "gölgesinde huzur var,eşilen sermayenin" demekle sermayeyi çukura düşürüyorsun ki çukur yükseğe gölge yapmaz,Eşilen kelimesi yerine yükselen dersen amacına varmış olur şiirin. şiire hakim olan,yerliyerinde kelimeler,anlamın yerine oturması,edebi değeri ancak bu gibi koşullarla artar sayın şairim. Yeniden gözden geçirirsen başka yanlışları da seçebilirsin..Selâm ve sevgilerle...... Mustafa ÖZÇİÇEK İzmir..seni taktir edeipte eleştielerden.

  • 14 yıl önce

    Çok az çelişenleri olsa da atasözlerimizin neredeyse tümü, gözlem ve deneyim eseri olarak doğmuştur. Şair, bunlardan birini, şiirinde sanatlıca dile getirmiştir. Hayırlısını dilemek gerekir.

    Kutluyorum.

  • 14 yıl önce

    Taşli Tarla Bezek Tutmaz Dişli Gelin Kahir Yutmaz atasözünün şiirle bütünleşmiş gördüm. Bu şiire yön verince dörtlükler artık bir öğüt, bir deneyim ve bir hayat felsefesi olmuş. taşlı tarlayı insan diye düşününce .. Mevlana'nın " cibilliyetsize ilim öğretmek, eşkiyanın eline kılç vermeye benzer" sözü aklıma geldi. Kişilik bozukluğu doğuştan mıdır tartışması da ayrı bir sorun. Eğitim araştırmacıları fıtratı yaradılıştan olduğunu kadar çevrenin (toplumun) da biçimlendirdiğini belirlemişledir. Nasıl oluştuğu bir yana nasıl olduğu sorunun da insan kısım kısım yer damar damar diyerek, iyi damarla karşılaşmayı temenni ederim dostlara. Güzel bir halk şiiri formu.. Şiirin şiirsel yönü ise güçlü bir kalemden çıkmış. Tebrikler.