12 Yaşındaki Bir Kız Çocuğundan İbretlik Mektup

Sevgili dayıcığım ve yengeciğim;
Sizi ne kadar çok sevdiğimi biliyorsunuz. Defalarca söylesem de beni hiç anlamıyorsunuz. İçtiğiniz sigaranın size arkadaş ortamında büyük bir zevk verdiğini tahmin edebiliyorum. Zaten sigaraya arkadaş ortamında ''merhaba'' demediniz mi ? Oysa ki büyük bir hata yapıyorsunuz. Ufacık bir eğlence için bütün dünyanızı zehir ediyorsunuz. Bunu göremeyecek kadar kör olamazsınız biliyorum. Öyle bir bağlanmışsınız ki o pisliğe, onsuz yapamıyorsunuz. Ama bırakmak zorundasınız. Benim için, annem için, anneannem için, kardeşim için, kuzenim yani sizin bir buçuk yaşındaki oğlunuz için bırakmak zorundasınız.
Dayıcığım, sana on yıl önce şiddetli bronşit hastalığı geçirdiğin zaman, doktorun sigarayı kesinlikle bırakmak zorunda olduğunu söylememiş miydi ? Bunu bana anlattığında sana çok ama çok kızdım. On yıl geçtiği halde sen hâlâ sigarayı bırakmadın. Bugün annem senin sigaraya on bir yaşında başladığını söyleyince artık sana kızmadım, acıdım. Akciğerin iflas ederse ne olacak? Ölecek misin? Sana ''elveda'' mı diyeceğiz?
Bunu istemiyoruz ki... Daha konuşmayı bile bilmeyen oğluna yaptığın kötülüğün farkında mısın? Bu kadar mı güçsüzsün? Bu kadar mı güçsüzleştirdi sigara seni ?
Peki sen yenge? Kuzenimin, annesiz babasız büyümesini mi istiyorsun? Üstelik artrit romatizma ve sarkozy hastasısın. Asıl sigaradan uzak durması gereken kişi sensin.Doktorun senin sigarayı kesinlikle bırakman gerektiğini söylemiyor mu?
Siz neden sağlığınızı düşünmüyorsunuz? Bizden gizli gizli içmeye çalışıyorsunuz. Fakat sigara içtiğinizi üzerinizdeki o kötü koku ve bitmek bilmeyen öksürüğünüz sayesinde anlıyoruz.
Lütfen artık sigarayı bırakın. Bu sadece sizin sağlığınızı değil, oğluğunuzun sağlığını da olumlu yönde etkileyecek.
Bunu bildiğinizden eminim. Sizi çok seviyorum.Bu mektubu size değer verdiğim için yazıyorum. Lütfen benim hatırıma bir daha düşünün ve karar verin. Hayatınızın geri kalanını sağlıklı ve mutlu bir şekilde geçirmek istiyorsanız, SİGARADAN UZAK DURUN.

Sizi Çok Seven Yeğeniniz

02 Nisan 2014 2-3 dakika 2 denemesi var.
Yorumlar