18 Mart Şehitleri Anma Günü

Şehit , Allah yolunda, din,vatan ve namus gibi kutsal değerleri uğrunda ölen; ruhunu Allah'a bedenini toprağa sunan, bir gül bahçesine girercesine şu kara toprağa giren eli öpülesi bir kahramandır.

18 Mart Çanakkale şehitlerini ve dahi, Bütün şehitleri anma günü münasebetiyle Siz değerli Şehit torunlarıyla vede Şehit Ana,Babası Yada kardeşi, Eşi ve Evladı velhasılı Siz değerli Türk Milletiyle Bu yazıyı Paylaşmak İstedim.
Bize Buvatanı Bırakan Ve Bizim İçin Gençliğini ve canını ortaya koyup ta hem dahili hemde harici, Kahbe ve Şerefsiz düşmanlara karşı Kahramanca Şehit olan şanlı Şehitlerimizi Rahmetle Anıyorum, Mekanları Cennet olsun.

Dün Çanakkalede Saldıran sırtalan sürüsünün bugünkü kalıntıları halen kahbece vede haince saldırmaktalar,Belki de Çanakkaledeki sırtlanlardan dahada alçak olan bu güruh ve bunların şerefsiz ve hayasız soyları Şunu iyi bilmelidirler'ki, Türk'ü Bir Hamlede tarih sahnesinden silmek için Gelen Yamyamlar ve bilmem ne belalar( Büyük Vatan Şairi Mekanı Cennet Olsun Akifin Dediği gibi) Nasılki Türk Milletinin Cesareti vede Eğilmez başının vede Bükülmez Bileğinin Karşısında kendileri boyun büküp, Geldikleri Gibi Gitmişlerse bugünde Yarında; Senin Soyundan Olan Evlatların Ey Şehidim Bu soysuzları Yok etme Gücüne vede Kutretine sahiptir.

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoyun Şiirimde de dediğigibi.
Kimi Hindu,kimi yamyam, kimi bilmeme ne bela,
Hani, tauna da züldür bu rezil istilâ,

Mısıralarıyla bizlere anlatığı, veba mikrobundan dahada beter olan,insanımızı yok eden bu mikroba karşı amansız mücadele veren Büyük Türk milletinin mücadelesini anlatıyor.
İçerden'de buldukları uşak ve yavşaklarla ve ihanet ortaklarıyla sandılar'ki Çanakkale geçilip İstanbul İşgal edilecek, Türk Milleti ve İslamın Yaşandığı Anadolu'nun işini bitirip yok edeceklerdi,Hesapları buydu.

Ama yanıldılar, Türk Milleti öyle kolay kolay İfetini Namusunu Şerefini Ayaklar altında Kalmasına Müsade eden Mir millet değildi- Hiçte Olmamıştı zaten, Namusunu Korumak isteyen İnanmış İnsanlar ölümden Korkmaz, Namusuz yaşamaktansa, Şereflice Bir Ölüm Onurdur, '''İşte öyle de oldu Öldüler ama bizede bu vatanı bıraktılar, Makanları Cennet Olsun.''-- Hatta Bu kahramanlığı taktir eden ve de itiraf eden ''müttefik güçler komutanlarından biri ''şu Gerçeği Görüp aynen Şöyle diyor'' Bizim Türk Askeri ile baş etmemiz Mümkün değildir, nedenini ise şöyle açıklıyor; bizim korkarak üzerine gitmeye çalıştığımız Ölümün, üzerine onlar ise Güle Oynaya Gidiyorlar Biz Bu Askeri vede bu Milleti yenemeyiz diyor, Bizim askerlerimiz, Baktıkları heryerde ve namlunun ucunda ölümü Görürken Türk Askeri İse İnandıkları Cennet Bahcesini Görmekteler diyor. Doğruda söylüyor- Kefere, Hani Allah(celle celeluhu) söyletiyor du bu cümleleri onlara. Çünkü sen,İnancı, namusu, vatanı ve tüm mukaddesleri uğruna canını ortaya koyup bir gül bahcesine girercesine ölüme koşan dünyada bir daha eşi ve benzeri bulıunmayan askerlerdensin. Sen Dün Çanakkalede bu inancını ve de ahlakını ortaya koydun Bugünde senin torunların dünden kalan kırıntıların köpekleriyle uğraşarak Güney dağuda aynı şerefli mücadeleyi vermekteler.

Binbir entirika ve oyunlarla saldırdılar:- Kimi zaman karadan kimi zamanda denizden ama bu oyunları Sen bozdun. Benim şanlı Şehidim, sen bu sırtlan sürüsünün sonunu getirip Büyük önder Mustafa Kemal, Atatürk'ün Dediği gibi; Geldikleri gibi tekrar, Birdaha Dönmemesine gitiler fakat --Şimdide Onlardan arda kalan artıkları, Haysızca ve Şerefsizce saldırmaya çalışıyorlarsada yine karşılarına senin neslin çıkıyor ve Bu sırtlan sürüsüne dersini veriyor. Sen dün de bugünde cephede korkusuzca şehadete koşarken senin için sabahlara kadar dua ve yakarışlarla, Anam,Bacım,Kızım, Kızanım, tanyeri ağırıp'ta şafak sökene kadar senin muzaffer ve galip gelmen için kalplari seninle atı ve de atmaya devam edecektir.

-Gencecik Bir fidandın, Hayallerini,Sevgilini Yavrunu Ananı,Bacını Bıraktın, Vatan Namustur dedin Namusum yoksa yaşamakta neymiş'ki neye yarardedin ve bu ülküyle gidip birdaha geri dönmedin yuvana ve seni sevenlerin yanına, dün -Çanakkalede,Bugünde Güneydoguda gençliğini ve canını bizler için vakfeyledin. Mekanınız Cennet olsun Ne mutlu Sizlere, Sizlerin için Nekadar dua etsek'te azdır. Ortaya koyduğun, Ölümsüzlüğü ve Kahramanlığı Mısraları İle Tablolaştıran şairimizin aşağıdaki değerli sözleri,sana ve kavgasını verdiğin şanlı Mücadeleye yetermi?

Sen ki, İslam'ı kuşatmış, boğuyorken hüsran,
O demir çenberi göğsünde kırıp parçaladın;
Sen ki, rûhunla beraber gezer ecrâmı adın;
Sen ki, a'sâra gömülsen taşacaksın...
Heyhât, Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihan,
Ey şehit oğlu şehid, isteme benden makper,
Sana âğûşunu açmış duruyor Peygamber.
(Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy).

Ey Şehidim ! Tarihe altın harflerle yazdığın bu şerefli mücadeleni vede hatıranı yazmaya ne gönlüm ne kelime hazinem nede fikri yapım müsaittir. Satırlarımı hangi kelimelerle bitireceğimi bilememenin acizliği ile son verirken, Ölene dek sana layık bir neslin var olamsı ve de ihyası için mücadele safından geri kalmayacağıma söz veriyorum. Sizler yerinizde Rahat uyun Mekanınız Cennet, Resulu Ekrem Efendimiz de Komşunuz Olsun. Ey Şanlı Şehidim.


17 Mart 2012

17 Mart 2012 4-5 dakika 61 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (1)
  • 12 yıl önce

    😙😙😙Sen ki, İslam'ı kuşatmış, boğuyorken hüsran, O demir çenberi göğsünde kırıp parçaladın; Sen ki, rı»hunla beraber gezer ecrâmı adın; Sen ki, a'sâra gömülsen taşacaksın... Heyhât, Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihan, Ey şehit oğlu şehid, isteme benden makper, Sana âğı»şunu açmış duruyor Peygamber. (Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy).

    Ey Şehidim ! Tarihe altın harflerle yazdığın bu şerefli mücadeleni vede hatıranı yazmaya ne gönlüm ne kelime hazinem nede fikri yapım müsaittir. Satırlarımı hangi kelimelerle bitireceğimi bilememenin acizliği ile son verirken, Ölene dek sana layık bir neslin var olamsı ve de ihyası için mücadele safından geri kalmayacağıma söz veriyorum. Sizler yerinizde Rahat uyun Mekanınız Cennet, Resulu Ekrem Efendimiz de Komşunuz Olsun. Ey Şanlı Şehidim.

    😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙