2. Dünya Savaşında Türkiye

Ülke kurtuldu. Ulus devlet ve cumhuriyet inşa ediyoruz. Millet savaş yorgunu, perişan halde yokluk, kıtlık ve hastalıklarla boğuşuyor. Üretimi artırma ve hastalıkla mücadele seferberliği var.

Cumhuriyet Hükümeti yıllardır hastalıklarla mücadele etti ve çok büyük başarılara imza attı. Kalkınma hızı 1930'larda yüzde 8'lere tırmandı.

Dünya savaşı patladı, kapılarımıza dayandı. Savaşın en büyük yıkım olduğunu halkımız da biliyor, ülkeyi yönetenler de biliyor. Savaşa girmiyoruz!Savaş ve saldırıya karşı büyük bir ordu besliyoruz. Ülke varını yoğunu ordunun ihtiyaçlarına salıyor. İktidardaki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), olası savaş krizi nedeniyle vatandaşa ek vergi salmak zorunda kalıyor: Varlık vergisi!

Ekmek, şeker, gazyağı. Temel ihtiyaçlar karne ile dağıtıldı. Pahalılık ve karaborsa, iktidarın bu önlemleri almasını zorluyordu. Öyle de oldu!

İkinci Dünya Savaşı Türkiyeyi değil, CHP'yi vurdu.

Köylü bile yiyecek bulmakta zorlanıyor. Çünkü CHP'li İsmet İnönü çocukları bile aç bıraktı! Demokrat partinin tembihlediği bir delikanlı, İsmet İnönü'nün karşısına dikilerek; 'sen beni aç bıraktın' diye kafa tutuyor.

Sakin bütün sinirleri cımbızla çekilmiş gibi sakin, duru güleç yüzlü İsmet paşa delikanlıya;'Seni aç bırakmış olabilirim ama babasız bırakmadım' diyor. Cumhuriyet Halk Partisinin Türkiye'de neden birinci parti olamadığını başka nasıl anlatabilirim ki!

Büyük savaştan sonra yakılan köyleri ve konakları yeniden inşa etmeye çalışan bir siyasal partiyi kötülemek kimini işine yarar?

Ülkemizi işgal eden düşmanların işine yaramaz mı? İktidar partisi CHP, 2. Dünya savaşına ülkeyi sokmadı lakin, kendini zoraki günah keçisi yapmaktan bir türlü kurtaramadı! Halkımız CHP'yi anladığı gün; Türkiye olarak hepimiz yeniden mutluluğa ve huzura kavuşacağız. Şimdilik yüzde 25 bile iyi!

Derleyen ve Yorumlayan
Ahmet Tülüoğlu

27 Mart 2017 1-2 dakika 18 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 7 yıl önce

    Sakin bütün sinirleri cımbızla çekilmiş gibi sakin, duru güleç yüzlü İsmet paşa delikanlıya;'Seni aç bırakmış olabilirim ama babasız bırakmadım' diyor.

    Atatürk'ün silah arkadaşı cesur korkusuz ve vatansever insan

    sayenizde saygıyla anıyoruz

    anlaşılmak dileği ise hepimizin yüreklerinde

    anlamlı paylaşımınızı kutlarım Ahmet bey👑

    saygılarımla..