Abdestli Olmanın Faydaları

O tarafta pek düşüncesi olmazdı pederin. Düşüncesi olan anamdı. Hatırlarım daha dün gibi ( şarkı gibi) aklımız aşağılara inince abdestsiz dolaşma çıkma sokaklara caddelere mahallere işe güce dediğini. Ölüm var yaralanma var nazar var çatlama var ne olur ne olmaz derdi. Bu nedenle anamın o sözünü hep dinlemişimdir.

Barışık yaşamaya farkında olmadan başladım kendimle. Sonra insanlarla barışık barışık geçinmeye çalışmaya söz konuşmaya. İnancı olmayan (Ateist Damgasını Kendine Yakıştıran) tiplerle de düşüp kalktım bu arada. Adamlar kadınlar meymenetsiz takımlar. Yüzlerini yıkamamak çapaklı çapaklı dolaşmak erdemmiş gibi veya bir ilişkiden sonra yıkanmamak pek matrah bir şeymiş gibi, onların halkçılığını solculuğunu izledim zaman zaman. Yüzlerine vuran ruhsuz pırıltıların yansımalarını kalplerinde de gördüm.

İnancı olanlarla da düşüp kalktım elbette. Bazen bir delinin sevecen bakışlarını saflığını görmedim bazen de ne kadar acımasız olduklarının gerçeğini üzülerek hissettim. Samimilik denen duygunun esamisi olmayınca Allah Kur'an Peygamber sözlerinin ağızlarında sakız gibi çiğnendiğine tanık oldum. Bu tanıklığım hemen hemen her hafta gelen tip bir adamla da netleşti. Kur'an Kursu için para toplayan bu adamı üşenmeden takip ettim ve ne yazık ki amacının dışında yaşadığını gördüm. Suratına tükürdüm. Aptallaştı. Şu meşhur deyimle; Anladın sen onu dedim.

Bunun tersi de oluyor elbette. Daha dün öğle namazına geç kaldığım için Mescidimize Bismillah deyip girdim. Benden önce giren çok genç bir delikanlının dönüpte abi beraber kılalım mı demesi
ve bana imamlık yapması kadar güzel ne olabilirdi? Öğleni birlikte kıldık. İçim bir tuhaf oldu. Bu
belki de kanatlanıp uçacakmışım duygusunda bıraktı. Maneviyatın temelidir bu.

Maneviyatın temelidir derken, bu namaz vakitlerinde; bir zamanlar hipi serseri kılıklı küpeli gençlere
kızardık da. Yalnız bir gerçeği unuturmuşuz. Paranın ve imanın kimde olduğu gerçeğini. Dikkat ediyorum gençler çoğunlukta namaz vakitlerinde hele Cumalarda sürekli aynı yerde durduğum için
sürekli aynı gençlerle namaz kılıyorum. Kiminin saçı uzun kiminin sakalı favorileri bir karış kiminin
kulağında küpe kimi kel dazlak...Bu muhteşem karmaşa da ortak olansa Allah İnancı ve Maneviyat.

Maneviyatında Ruhuna Selam Edelim...

16 Mart 2012 2-3 dakika 181 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar